Петкова: Ще приемем експерти от ДПС и ИТН за правителство

Петкова: Ще приемем експерти от ДПС и ИТН за правителство

Следвайте "Гласове" в Телеграм

От ГЕРБ-СДС ще приемат експерти от ДПС и „Има такъв народ” за правителство, след като двете формации са заявили подкрепа за експертен кабинет. Това обяви в „Събуди се” депутатът Теменужка Петкова.

„Целта е да бъдат намерени наистина най-добрите експерти за всяка позиция, за да изведем България от кризите. В момента текат разговори, които ще продължат до понеделник, включително”, уточни тя.

Петкова подчерта, че от ГЕРБ-СДС ще изпълнят мандата и Мария Габриел ще представи пред президента състав и структура на Министерски съвет. От партията ще разчитат на подкрепа от „всеки един български народен представител, който милее за България и е достатъчно отговорен”.

Депутатът коментира, че приоритетът, свързан със смяната на главния прокурор, е бил третият подред в програмата на Мария Габриел. „Първият беше разрешаване на политическата криза, а вторият - стабилизиране на публичните финанси”, посочи Петкова. Тя допълни, че решението за смяната е взето заедно с парламентарната група, но не уточни дали е знаела за този приоритет предварително. 

Петкова обясни, че са „за” да бъде извършена реална съдебна реформа. „Този процес се задвижва изключително бързо. Това, което промени ситуацията за всички, бяха събитията около взрива, свързан с автомобила на главния прокурор”, е мнението ѝ.


Източник: NOVA

 

 

 

Коментари

  • НИКОЛОВ

    20 Май 2023 10:19ч.

    Аре стига вече с тая безполова джендърска граматика, ве! "Депутатът Теменужка..."! Басси простотията! В нормалния български език има съгласуване по род, а не както в разните примитивни английски, турски и ннам-кви-си още откачени езици от изток и запад! Стига сте кривили българския език!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Анализатор

    20 Май 2023 10:22ч.

    Гнида,която трябваше днес да е в затва,обикаля студията за да баламосва на простата прослойка от моите сънародници.Мразя такива същества,преди дори да съм ги видял.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • заПек анов

    20 Май 2023 10:23ч.

    Ще приемете ли "експерта" Генчовска? Като външен или като военен министър? В комплект с Весела Чернева?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Коментар

    20 Май 2023 11:55ч.

    Най-вече експерти от И.Т.Н. Те са експерти по експертите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Идеалист

    20 Май 2023 12:33ч.

    Френската снаха ли е "най-видното експерт" ( звучи на цигански, защото не зная джендърския новоговор )?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Преброяване на дивите зайци

    20 Май 2023 12:51ч.

    Ма, Нушке, ти съмняваш ли се?! Всички депутати милеят за България и са достатъчно отговорни. Ако не бяха, щяха ли да се жертват в залите на туй пусто тържище, туй позорище на жълтите павета. Ой, какви безсребърници са... И бракът ви ще е по любов, и кум ще си имате от чужбина дошъл, и дечица ще си нароите законородени. Сега да ти кажа, на всички вас приоритетите са сбъркани. Спокойно, ще имате не просто експерти( да не се бърка с прости експерти!), а армия от експерти. Експерт до експерта, вие сте на всеки километър и така до края на България. Тъй че това се бели кахъри. По-добре се притеснявай дали ще има за всички вас място на колесника и дали там няма да ви експроприират парите. Защото те с едната ръка може и да дават, но с другата със сигурност вземат, а и тече едно толкова смело преразпределение на новите и старите пари, че и ядрената гъба не го плаши. Ето това трябва да ви е водещият приоритет.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • old_beggar

    20 Май 2023 13:27ч.

    политикът мисли за следващите избори, а държавникът - за следващите поколения...bent for loot...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • медиен експерт

    20 Май 2023 13:34ч.

    Ще правят правителство от вълци в овчи кожи. Но все пак - вълци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Професорите експерти ли са?

    20 Май 2023 13:46ч.

    ГЕРБ пращат постоянно различни хора в ефира да разказват тяхната истина, за да създават по-плътна димна завеса. Ако имаше нещо смислено Бойко щеше да се изфука сам.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Bacho Кольо

    20 Май 2023 14:56ч.

    Темете "експрти" и "експертно правителство" са ми между любимите. За да разберете какво означава това в български условия е достатъчен следния пример: Теменужка Петкова минава за голям енергиен експерт. Правете си сметката!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мери

    20 Май 2023 16:12ч.

    За "експерт" от ИТН можете да приемете само Ванката, дето чете времето, поне ни разсмива.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи