Петков: Вече сме страната с нулева зависимост от руския газ

Петков: Вече сме страната с нулева зависимост от руския газ

Ние до скоро бяхме страната с най-голяма зависимост от руския газ. Сега сме страната с нулева зависимост от руския газ, паричните средства, които спряхме в посока на режима на Путин бяха огромни.

Като ние искахме да се придържаме към договора с Газпром, но когато се спира едностранно този договор, ние казваме не, няма да се съгласим едностранно да се променя този договор. Това заяви премиерът Кирил Петков след срещата си с премиера на Нидерландия Марк Рюте, предаде репортер на БГНЕС.

България даде своята огромна част за спирането на паричните потоци към Путин и очакваме разбиране, че не може едновременно да отидем от 95% на нула в газа и да сложим ембарго на единствената ни рафинерия, която за съжаление работи само с микс от петрол от Урал. Ние ще поискаме да сме част от изключенията, докато не направим другите инфраструктурни възможности да имаме петролопровод от Гърция, коментира Петков. Вярвам, че България показа, че не може и не се гъне под натиск на чужда държава, показахме, че имаме воля да стоим силно пред нашите партньори, но за петрола в момента не сме в позиция да вземем и този потенциален риск, каза още Петков. 

За РСМ Петков заяви: „Казали сме, че е въпрос на конкретни стъпки да изминем този път заедно и това не е функция на някакви календари или очаквания, а функция на общата работа, която да извървим заедно и когато я извървим, нашето правителство ще внесе темата в българския парламент и се надявам в недалечно бъдеще да напреднем по тази тема и европейското бъдеще на РС Македония да стане факт“. За Шенген българското правителство е в тази си силна задача да премахне корупцията, да качи нивото на българските институции, това е най-сигурният път за България към Шенген и Марк ме увери, че това е пътят, коментира още Петков.

От своя страна премиерът на Нидерландия Марк Рюте заяви, че премиерът Петков се бори с корупцията, модернизира страната. „Ще бъдем партньори и наистина в икономиката искаме да работим, в зелената икономика, еко културата, ще имаме търговски мисии в България, включително този фонд, който искаме да създадем, ще има сътрудничество между университетите“, добави Рюте.

Обсъдихме войната в Украйна, популярността на Путин в България пада до невиждани нива досега. Нидерландия помага на България засега с изтребителите F- 35 и e важно да сме рамо до рамо, защото заплахата от Русия трябва да се справим с нея заедно на ниво ЕС и НАТО, каза Рюте. Ние сме обединени, а разделени ще бъдем победени, добави той. Имате приятели навсякъде в Европа, не сте сами и нашата подкрепа е за вас. Ще работим по тези теми, за да постигнем успех, за да се подготвим по най-добрия начин за Европа след войната. И е чудесно, че ние сме толкова далече като разстояние, но пък имаме съгласие по всички тези теми и това е много специално, коментира Рюте. Очаквам с нетърпение да работим заедно. Мисията през октомври, военните въпроси, борбата с корупцията, това е общ дневен ред. Оттук нататък ще работим заедно, коментира още Рюте. 

 

Източник: БГНЕС

 

Коментари

  • zaho47

    16 Май 2022 20:21ч.

    Кирил, голям залък лапни, голяма дума не казвай! Явно не познаваш българските поговорки, те не се изучават в Харвард!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ААiivyzbd

    16 Май 2022 20:31ч.

    http://cse.google.by/url?q=https://t.me/TopGun2022hd

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Софиянците продължават да се излагат

    16 Май 2022 23:28ч.

    Кирчо и Кокорчо са живи

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    16 Май 2022 20:21ч.

    Горките руснаци. Сега ще обеднеят. Следваща стъпка - нефта. Спирайте и нефта. С него поне е лесно. Няма договори.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Можем само да се радваме, че въздуха не може лесно да се контролира

    16 Май 2022 23:29ч.

    Иначе англоезическите изроди щяха да инструктират еничарите си да ни го спрат

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • smb

    16 Май 2022 20:22ч.

    Този "герой" осъзнава ли колко незначителни и малки сме за руския пазар, та говори за "огромни средства", които бил спрял за "руския режим". А колко сме спрели... спрели сме, колкото да кажем, че сме спрели...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • тралала

    16 Май 2022 20:22ч.

    От своя страна премиерът на Нидерландия Марк Рюте заяви, че премиерът Петков се бори с корупцията, модернизира страната. - На господин Рюте ли да вярвам или на хладилника си, да не говорим за библиотеката, че скоро там не съм оставяла нова книга поради "ниските" цени напоследък.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • дея

    16 Май 2022 20:28ч.

    Пий си хапченцата, Просто-киро!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    16 Май 2022 20:31ч.

    Паричните средства които сте спряли по посока на Русия, трябва да се смятат според договора. А те са под 300 евро за 1000 кубика. Или за 3 милиарда кубика годишно са 900 милиона евро. Според новата, независима, цена ще са поне 700 евро за 1000 кубика, което е 2.1 милиарда евро за година. А ако остане цената за май, ще е 2.4 милиарда евро за година.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мисира

    16 Май 2022 20:49ч.

    Грешиш,цените скачат и след месец,два ще са над 3000 € за 1000 куб метра.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Evstati

    16 Май 2022 20:34ч.

    Верно Кире, не сме зависими, ама и газ няма и от ишиаса няма да се излекуваме, че сме се навели на другата посока.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • жертвени говедца заради фобиите на корпоративните лунатици на власт

    16 Май 2022 20:35ч.

    Вече не сме зависими. Но как? Нямаме. Ще студуваме, ще гладуваме, но ще бъдем независими - от нас нищо повече няма да зависи, освен да се мъчим заради хатъра на САЩ. Проклети да сте, задето ни вкарвате в такава гнусна схема.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ала_Бала

    16 Май 2022 20:36ч.

    Кирчо, сега от кого ставаме зависими?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • снимката казва всичко

    16 Май 2022 20:36ч.

    Един щастлив идиот и един, който искрено се радва на идиота. Само дето не разбрах като сме с 0% зависимост от руския газ, 100% от кого сме зависими?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Много добре казано

    16 Май 2022 22:35ч.

    А нашият клиничен идиот се хвали, че не сме се били "огънали" пред чужда държава. Пак лъже. Точно обратното - огъваме се яко и чуждата държава се нарича САЩ. Зависими сме от тях на 100%, но не само за газ, а за всичко. А от руската газ пак сме зависими, само дето ще я купуваме по-скъпо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кирето Лъжеца

    16 Май 2022 20:36ч.

    Кирето Лъжеца пак лъже.... в момента 100% от ползваната в Бължария газ е руска! 100% в момента, днес и утре.....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • кра

    16 Май 2022 20:37ч.

    Тия двама палячовци са си лика прилика. За разлика от популярността на Киро Острото, която клони към нула, одобрението към Русия е на изключително високо ниво. На всеки здравомислещ човек му ясно, че войната е на САЩ и ЕС срещу Русия, а укронацистите са само пушечното месо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • MAG

    16 Май 2022 20:44ч.

    Всъщност, (чувствам се длъжен да направя едно малко уточнение) газта дето сега я ползваме и тая дето УЖ ще дойде от сащ са с един произход - руски. Така че, май кирето е спрял да мисли или си внушава че народа не мисли. ОСТАВКА, СЪД, ЗАТВОР за мушенгиите пп и дб...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • SWN

    16 Май 2022 20:45ч.

    Кирчо и Асенчо, още несъстояли се като политици, вече са на бунището. Но така е като се държат подобно на слон в стъкларски магазин, имайки предвид тяхното говорене и правене на фона на един русофилски народ. Вие, кретенчета, ще си заминете, народът ни ще си остане, защото той е вечен, а вие - еднодневки!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ще си заминат скоро, ако успеем да предотвратим ФАЛШИФИКАЦИЯ и ПОДМЯНА на следващите избори

    16 Май 2022 21:32ч.

    н.в. и шефовете и са доста опитни; а и използването на машините "Доминион", каквито са и нашите, по същата технология SmartMatic) могат да му гарантират убедителна "победа"... както на Байдън. Ето как се прави това: https://www.bitchute.com/video/oixT54v5mO10/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кръгла нула

    16 Май 2022 20:49ч.

    Вече сме една страна кръгла нула. Учудващо ефективно е западното образование да произвежда такива шутове. Това нещо дето ходи на два крака единствено позира и се хвали, направо изхвърля. Някой трябва да се смили над този народ, това е живо наказание. Трябва да бягаме като дявол от тамян от такава система дето може да издигне нещо подобно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Е защо да бягаме?

    16 Май 2022 22:39ч.

    Вместо да бягаме, да се снишаваме, да се крием и да се гънем, трябва да се обединим и тоя гнусен фашистки продажник да бъде арестуван и вкаран в затвора до живот. Без съд. Вредата нанесъл на България е очевадна, така че съд няма да е нужен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    16 Май 2022 20:58ч.

    Едно време Тиквата се хвалеше, че бил спрял три руски проекта. Но тоз счупи рекорда му по главамост .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чезаре Ламброзо

    16 Май 2022 21:19ч.

    Снимката казва много.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Киро Кораба

    16 Май 2022 21:23ч.

    Киренце, играете много опасна игра на суапова търговия. Да не се окаже, че си препродаваме един и същи руски газ, че като секне след 2 седмици да се окаже, че ще спре газа на всички замесени държави, включително някои неевропейски. Тоя ПР дето си го правиш да не се окаже на наш гръб, Киренце.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На стара коза яре

    16 Май 2022 21:25ч.

    Боклук!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    16 Май 2022 21:27ч.

    Оптимистин здрав, пак си го караме на руски газ, само дето е на по-висока цена ??? Радко, прибери си го тоя бе, не знам откъде го изкара, ама е падал на главата си от балкона като малък ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Интеряюто на Michael Hudson на български език:

    16 Май 2022 21:34ч.

    http://skandalno.net/%d0%bf%d1%80%d0%be%d1%84-%d0%bc%d0%b0%d0%b9%d0%ba%d1%8a%d0%bb-%d1%85%d1%8a%d0%b4%d1%81%d1%8a%d0%bd-%d1%80%d1%83%d1%81%d0%b8%d1%8f-%d1%89%d0%b5-%d0%bf%d0%be%d0%b1%d0%b5%d0%b4%d0%b8-%d0%b7%d0%b0%d0%bf-190143/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Христо

    16 Май 2022 21:36ч.

    Говори се, че Канадското гражданче е разрешило на Шеврон да дупчи Добруджа за шистов газ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • чичо вичо

    16 Май 2022 21:44ч.

    Не бях надничал отдавна тук. Нещо ново забелязвам. Зомбираните храбри войни на Костя пикаят газ. Втечнен. Руски. Евтин. За жълти копейки...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Цветан Седможилищник

    16 Май 2022 21:51ч.

    Кто учил Джен Псаки и Лиз Трасс: миф западного элитного образования https://topwar.ru/195904-kto-uchil-dzhen-psaki-i-liz-trass-mif-zapadnogo-jelitnogo-obrazovanija.html

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Eisblock

    16 Май 2022 21:48ч.

    Ужасен съм от лекомислието с което този екземпляр изговаря лъжа след лъжа. Напълно достоен е за своите кукловоди, но за всеки човек с IQ равно поне на 20/30 единици, нещата летят към епична катастрофа! Негативната селекция и на колегите му в ЕС-то не отстъпва на неговата, а това вече е гаранция за сбъдването на Клаус Швабското НУЛИРАНЕ!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • teridan

    16 Май 2022 21:54ч.

    Ако спра да се къпя и да пия вода, ще съм с нулева зависимост от Софийска вода

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • MAG

    16 Май 2022 22:11ч.

    Да, така е, за сметка на това ще бъдеш зависим от сгп(соф гроб парк), ама хубавото е че няма да ти пука от тоя факт? То не че кирето не ни го желае, ама пък сме упорити?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • СМЕХХХ

    16 Май 2022 21:59ч.

    И сме зависими от други на по-висока цена ?!? кирчо ти си кръгъл идиот!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • популярността на Путин в България пада до невиждани нива досега

    16 Май 2022 22:00ч.

    lol :-)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • шокиран

    16 Май 2022 22:10ч.

    Чакам петков и сие да ме освободят и от земното претегляне, за да стана наистина свободен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Колкото сме страна с нулева корупция.

    16 Май 2022 22:13ч.

    Колкото сме страна с нулева корупция. Изцепките на това плашило вече са нетърпими за нормалните хора. Моля лекарите да се заемат със случая.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пешо

    16 Май 2022 22:16ч.

    Кирчо е някакъв много нов вид екстравагантен и малограмотен клоун.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Е, и? Какво от това,

    16 Май 2022 23:05ч.

    че си го охарактеризирал? На него не му пука и ще продължи да нанася вреди на държавата ни. Пък ти си го наричай както искаш и едва ли ще разбереш, че именно това е целта.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Санчо от канада

    16 Май 2022 22:17ч.

    Кирил се пребори с корупцията и руския газ. С какво ли ще се бори сега? Може би с вятърните мелници. Къде си Санчо, къде???

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поморийски

    16 Май 2022 22:18ч.

    Радев от два месеца по два пъти дневно си хапе лактите, как се изпързалял да подкрепи тоя много дребен лъжец и пълен некадърник и какво сега да прави с това правителство.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Май само наш Кирил не се сеща,

    16 Май 2022 22:23ч.

    че му се смеят зад гърба.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Петков

    16 Май 2022 22:26ч.

    не е глупак, но е измамник. За това е и дошъл у нас. Ние излязохме глупаци...Но още не е късно, чадо!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ухилен,

    16 Май 2022 22:32ч.

    като козя глава на фурна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • кой ликвидира България

    16 Май 2022 22:34ч.

    Оставка и за Радев и за тоя глупак.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да се задейства съда

    16 Май 2022 23:01ч.

    и да го осъди за нарушаване на закона, като е знаел, че нарушава българските закони съзнателно, затова да подава оставка за неспазване на законите в страната!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Живка Павлова

    16 Май 2022 23:02ч.

    Чудя се, юристите да кажат, няма ли чалъм да му заведем колективен всенароден иск за претърпени мъки и страдания, че не се трае вече?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Всичко ще продължи така,

    16 Май 2022 23:12ч.

    както и до сега, че и по-зле. Докато българинът не разбере, че в днешната ситуация правата и законите са единствено за наивници, добро няма да види и ще продължи да се пържи в собствената си мас. Сопата трябва да играе, а не закони, права и колективни искове. Това свърши. Приключи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • От снимката си личи, че всичко е направено нарочно! Колко се радва, че си е изпълнил задачата !

    16 Май 2022 23:06ч.

    Горката България...Махайте го този измамник, бе!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тоя трябва да лежи в затвора

    16 Май 2022 23:09ч.

    вместо да бяга в Канада! Има ли юристи тука?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не са нужни юристи,

    16 Май 2022 23:17ч.

    за да лежи някой в затвора, а желание за това. Юристите ги заеби. Те могат единствено да объркат нещата още повече, защото в кризисни ситуации именно те са най-неадекватните.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Именно юристите

    16 Май 2022 23:24ч.

    са тези, които ме спират да го хвана тоя мамин канадски пикльо, да го метна на врата като яре, след това да го пльосна в някой бус и да го откарам и затворя на сигурно място. Но, ще се появят юристи, които ще изкривят смисъла. А смисъла е пикльото да лежи в затвора.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • MAG

    17 Май 2022 0:03ч.

    А за какво са ти юристи? НАРОДА му е началник и съдник. Много по-ефективно ще е една гилотина инсталирана на жълтите павета. Една глава да падне и другите ще знаят кво ги чака. Предлагам първата да е на кокорчо, ефекта ще е на мах...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вън

    16 Май 2022 23:37ч.

    Народ съставен от геометрични фигури подобни на многоъгълния тъпоъгълник.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поморийски

    16 Май 2022 23:40ч.

    Ще постои на власт още някой месец, защото явно го пазят за свои цели американците и затова ГЕРБ и ДПС ще се спотайват, а други на терена няма. От това има големи вреди за народа, но и някои ползи. Най-голямата според мен е, че наред с кирчовците и жълтопаветниците бързо и безнадеждно се скапват чалгарите и БСП.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да му се чудиш на акъла

    17 Май 2022 0:16ч.

    Кирчо е буфосинхронист, играе го Джон Кенеди.. Ма не схваща, че този архетип не преде по нашите ширини

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Петков: Вече сме страната с нулева зависимост от руския газ

    17 Май 2022 0:40ч.

    ЗА КРАТКО. Докато не ви свалим от власт и изпратим до един при бай Ставри.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Киро да спешно да гледа какво става в Шри Ланка

    17 Май 2022 1:33ч.

    103 къщи и 88 автомобила на политици, министри и депутати са надлежно подпалени.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ваксиниран Веган

    17 Май 2022 3:39ч.

    Независими ще бъдем само ако имаме собствен добив на газ и петрол и не се налага да купуваме отникъде. А да купуваш от този, който ги продава на най-висока цена е израз на идиотизъм.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Свободен Дух

    17 Май 2022 8:51ч.

    По-рано М. Рюте каза, че го дразнят българите защото не пускат РС Македония в ЕС. Тревожно е това, че М. Рюте и Киро "имат съгласие по всички теми", т. е . и по темата за еврочленството на РС Македония. И в този парламент мнозинството го подкрепя.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • клоун

    17 Май 2022 9:35ч.

    Шут. Само дето не разсмива хората, а ги дразни. Покрай тоя и Харвард стана за резил!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "От своя страна премиерът на Нидерландия Марк Рюте заяви, че премиерът Петков се бори с корупцията, модернизира страната."

    17 Май 2022 9:36ч.

    Рюте и Кики двамцата с обучение за офис-менджерки, сиреч секретарици...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • МАЛКА ИГРА НА ДУМИ!

    17 Май 2022 10:53ч.

    Да, вече сме страната с нулева зависимост от руския газ, защото просто нямаме газ. А що се отнася до "химията" между Петков и Рюте, както се изрази нашият клоун, причината за тази химия може да се търси в приложението, което невинно стоеше в телефона на канадеца.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • !!!

    17 Май 2022 11:23ч.

    К.Петков призовавам те по-малко да говориш ,ако разбира се ,не работиш за чужди интереси ,а за българските .А режима на Путин е в пъти по-демократичен от налагания натиск от ЕС ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • херо

    17 Май 2022 13:27ч.

    а сега като сега европейската комисия одобри разплащане с рубли към газпром тези амбулантни търговци да се махат

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи