Петков: В сектор „Отбрана“ ситуацията е в много лоша ситуация

Петков: В сектор „Отбрана“ ситуацията е в много лоша ситуация

 

"Имаме невероятно големи язви в сектор „Отбрана“. Ситуацията е в много лоша ситуация. Дефицитите са огромни. За съжаление, това виждаме във всеки един от секторите, в които всеки един от нас работи…“ Това каза премиерът в началото на днешното заседание на правителството.

 

Премиерът заяви, че в бюджета е предвидено безпрецедентно ниво на капиталовите инвестиции.

 

"Това го виждаме, за съжаление, във всеки един от секторите. Затова планът на правителството е да има и актуализация на бюджета на шестия месец“, обясни Кирил Петков. "Обследваме всички дефицити, както го направихме за отбраната. Ще използваме тези шест месеца, за да сме сигурни, че този разпад, който се е случвал през годините, сега влиза в контрол“, допълни той.

 

По думите на Петков, бюджетът, който се внася за второ четене в парламента, има три основни приоритета. "Първият е голямото ниво на инвестиции – говорим за капиталови инвестиции над 8 млрд., което е безпрецедентно. От друга страна, имаме инвестиции в човешкия капитал с голям приоритет в образованието със 125% от средната работна заплата за учителите и от трета страна е социалната мрежа, която този бюджет дава. За първи път ще имаме включване на такова ниво на населението, включително и пенсионерите", посочи Кирил Петков. 

 

 

 

 

 

Коментари

  • рукола

    16 Фев 2022 11:45ч.

    Какъв откривател е тоя курилчо!?! ... открил топлата вода и ще произвежда ток с нея ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • арсений

    16 Фев 2022 11:51ч.

    Че е празнодумец спор нама. Страшното е, че е празноглавец...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зодия Прасе

    16 Фев 2022 13:13ч.

    Пазнодумството е в куролация с празноглавството.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • висок

    16 Фев 2022 12:31ч.

    Не фатално че е лаладжия, празноглавец....... лошото е че сем. Лорер застават на кранчето за 10-тина млрд лв!!!! През 2013 г прибраха 30-тина милиона, сега се точат на 7-8 млрд. Какви капиталови разходи бе Кире, батерии за ток за 4-5 млрд която ще съхранява една десета от това което съхранява Чаира!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Glas4etru

    16 Фев 2022 12:34ч.

    Тоя клоун има дефицит между ушите .Март 2021год. пРезидент Радев рече:..... за последните 2-3 години въоръжените ни сили се развиват с темпове непознати от последните десетилетия........======================================================= Що се случи чадо през последната година , коги управлявахте цузамен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Напиши коментар

    16 Фев 2022 12:36ч.

    Ужас! Дефицитите да бъдат компенсирани веднага с увеличение на бюджета за отбран и за да няма повече дефицити бързо да бъдат закупени хартиени фрегати, самолети, танкове и миномети от УСА.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зодия Прасе

    16 Фев 2022 13:21ч.

    "Ситуацията е в много лоша ситуация". Американсите военни имат термин за това - SNAFU (проверете си го в речника за военен жаргон). Говорейки за красноречие, изказът на г-н Петков все повече се доближава до типичния казармен бисер, например "Не ме правете на луд, аз да не падам за първи път от Марс".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Боров

    16 Фев 2022 14:50ч.

    От пет години събирахме изръсените "бисери" на обитателя на "Дондуков" № 2. Сега мекерето му ги изръсва всекидневно и само за два месеца станаха повече отколкото на Радев за 5 год. Дори имахме и премиер без един ден трудов стаж,но....такова чудо харвардско,до сега е нямало.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Забравите Кубурга който беше още по зле с българския

    16 Фев 2022 17:17ч.

    любимия му призив беше да правим разбиране. Правете и сега разбиране.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Беден Бохем

    16 Фев 2022 20:01ч.

    Преведено от новоговор Трябва да платим авансово още няколко милиарда за несъществуващо въоръжение..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи