Петков: В момента ние сме едни търговци - продаваме оръжия в завишени количества, но не носим отговорност, ако те стигат до Украйна

Петков: В момента ние сме едни търговци - продаваме оръжия в завишени количества, но не носим отговорност, ако те стигат до Украйна

Кирил Петков в "120 минути": До този момент сме просто едни търговци, който продаваме на традиционни наши пазари, в завишени количества - да, но нито носим отговорност, нито можем да се похвалим, че сме направили нещо, защото ние не носим никакъв риск за нищо. Ние продаваме в Европа, вътрешноевропейска доставка даже.

На въпрос как би отговорил, ако го попитат в парламента дали българско оръжие стига до Украйна, Петков не каза категорично да или не, но обясни, че е добре за икономиката ни, че военните заводи работят на пълни обороти. 

Аз не мисля, че президентът имаше пред вид нас, той много добре ни познава, ние винаги сме защитавали българския интерес - това заяви премиерът Кирил Петков в интервю за БиТи Ви. Той коментира думите на държавния глава Румен Радев, който предупреди, че войната в Украйна може да прерасне в общоевропейска и допълни, че има политици, които са готови да заложат бъдещето на България в интерес на свои користни цели: "Не мисля! Той много добре ни познава, че ние винаги сме защитавали българския интерес. И тук българският интерес беше много ясен. В единия случай сме като Орбан, може би, където сме меки към Русия, купуваме тяхната газ, независимо какви са условията, казваме, че е „военна операция“, че не е война. Другият вариант е, казваме: „В Европа, сега, 2022 г. не може ракети да летят към блокове“.

Всички партньори осъзнават, че да пуснем в момента това правителство да падне, е безотговорно, заяви Петков по повод заявката на лидера на БСП, че социалистите ще напуснат коалицията, ако се вземе решение за изпращане на военна помощ за Украйна:

„Реално, до този момент, и затова  е важно това гласуване в парламента, за да вземем ясна позиция, защото до този момент сме просто едни търговци, които продаваме на традиционни наши пазари в завишени количества - да, но нито носим отговорност, нито може да се похвалим, че сме направили нещо, защото ние не носим никакъв риск за нищо - продаваме в Европа. Вътрешно-европейска доставка даже, даже не минава граница. Но, реално, до гласуването в парламента, ние не сме помогнали повече по някакъв начин на хората, на които искаме да помогнем, от военна помощ. Направили сме много от хуманитарна, гласуване в ЕС..“.

Петков е провел разговори с ръководството на Бритиш Петролиъм и с президента на Азербайджан Илхам Алиев за възобновяване на доставките на азерски газ преди юни, съобщи той пред Би Ти Ви. Ако разговорите се окажат успешни, газът за следващия период може да се окаже по-евтин, каза Петков.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски е поискал България да ремонтира тяхна военна техника. Това каза в предаването „120 минути“ премиерът Кирил Петков.

"Човекът ме помоли за нещо съвсем конкретно, не военна помощ - той каза: "Имаме нужда от ремонт на руските ни машини, които са част от нашата армия. Възможно ли е да ги изпратим до България, да се ремонтират във вашите заводи и да ни ги върнете". Това е всъщност точната дефиниция на военно-техническа помощ, обясни премиерът.

Става въпрос за ремонт на оръжие, което той вече използва, но е старо и трябва да се ремонтира, каза още премиерът. По думите му "Терем" и "Авионамс" имат специализацията да ремонтират точно такова оръжие. 

"Президентът Зеленски и украинското правителство сега получават оръжия от много страни като военна помощ – от САЩ, Германия, Франция, Полша, Чехия, получават от всякъде, и те са модерни оръжия, които им дават шанс, въпреки много по-малката армия, да отстоят позициите си. България не е с най-голямата и силна армия в света, но това, което ние имаме, което е много ценно за тях, и сме едни от малкото в региона, е възможности да поправяме руска техника. Реално повечето техни заводи са унищожени", добави Кирил Петков. 

 Той заяви, че Зеленски е имал реални нужди и не е говорел общи приказки. 

„Това беше другото, което усетих в нашия разговор. Докато тук сме го превърнали в някаква политическа дъвка, всеки се замерва с военна подкрепа, невоенна подкрепа, там – този човек имаше реални нужди, той не говореше общи приказки. Той каза - Имам 15 тона жито в Одеса, може ли Варна да бъде част от възможността ние да го изнесем, защото тези средства ни трябват. Имаме нужда от нашите военни машини да бъдат ремонтирани – можете ли да помогнете с това? Имаме допълнителен ток, който в момента не използваме, можете ли да помогнете да го изнесем, дори да не е за България. Аз казах, че България може да го купува, но реално би било полезно дори ние да го купим, да го продадем на Гърция, например, където пък те използват газ за създаване и производство на ток и реално да направим една регионална стратегия. Потенциално може гръцкият газ да бъде освободен за региона, докато ние изнасяме ток“, отбеляза Кирил Петков.

Доставките и цената на природния газ 

За кризата със спрените доставка на природен газ от Русия, премиерът посочи, че през ноември сме се отказали от 2/3 от пазарното количество на азерския газ. „Отказали сме с решение на шефа на „Булгаргаз“, въпреки че цената е 1/3 от тази на „Газпром““, обясни Петков.

„Това е за мен е един огромен въпрос. Аз си представям сега като премиер, ако някой от „Булгаргаз“ вземе такова решение, без да ме уведоми мен, бих го уволнил на следващата секунда“, заяви премиерът.

„Докато ние строим гръцката връзка, има съседна тръба само на 200 км. Неа Месемврия е точката, през която може спокойно голямо количеството да бъде преведено през нея“, увери Петков.   

Той отбеляза, че е говорил с изпълнителния директор на „Бритиш петролиум“ и се надява количествата на доставките да бъдат възстановени по рано от юни.

„Миксът, който можем да купуваме от Гърция и това, което може да купуваме от Азербайджан, ще бъде на средна стойност по-ниска от тази на „Газпром““, заяви премиерът.

 

Източници: БНР, бТВ

 

 

 

Коментари

  • Христо

    01 Май 2022 19:25ч.

    ваията Бългерия не е нашата БЪЛГАРИЯ. ..нещастници. Вън от Родината ни!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Майна

    01 Май 2022 20:09ч.

    Вашата България е Русийката на Путин - да хвърляте снежни топки на националния празник, да разбивате вратата на Народното събрание и да лочите белина. Какво ще правите след като умре от рак не знам - тука ще е мъртвило.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Христо

    01 Май 2022 20:22ч.

    поздрави майка си от ме...може би вече не ме помни, че човекооборота и е голям, но...за всеки случай...мое и баща да съм ти

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Русофилите в Русия

    01 Май 2022 22:22ч.

    Русофилите в Русия. Още по-добре в Украйна. Там знаят какво да ви правят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Христо

    02 Май 2022 7:19ч.

    идиотите, в лудницата...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Никакъв шанс, ненаши хора

    01 Май 2022 19:28ч.

    Минута спокойствие няма тези дни. Защо войнолюбците се надпреварват толкова да убеждават, че ще пращаме оръжие? По-точно кого, на мен ми изглежда, че си правят самовнушения или се опитват като повтарят едно и също да ни направят черна магия та барем им повярваме.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Простото Кире и компания пендели

    01 Май 2022 20:48ч.

    Абе Киро, да не ядем доматите с колците бе Урко смотан? Транспортните самолети са на УКРАЙНА. Не на Полша, не на Чехия, директна дестинация, без междинно претоварване......

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Първата страна да реализира Голямото нулиране

    01 Май 2022 19:29ч.

    Украйна тихо обяви, че тя е първата страна да реализира Голямото нулиране на Световния икономически форум - новия световен ред - чрез създаване на приложение за социален кредит, съчетаващо основен доход, цифрова идентификация и паспорт за ваксини. Защо мислите, че ги възнаграждават, като им изпращат оръжие и пари? Защо мислите, че ви молят да им изпратите пари, танкове, боеприпаси и т.н.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Майна

    01 Май 2022 20:11ч.

    Първата е Китай, бе Мунчо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не за каквото и да е свързано с война, НЕ

    01 Май 2022 19:31ч.

    Точка. На киро. На асенката. На заков. На маков. На гнома и т.н Опротивяхте ни. Опростачихте всичко в тая държава. Зануляването на шваб няма почва у нас. Да си правят концлагерите другаде. В някое гето. Далеч от нормалните хора.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Майна

    01 Май 2022 20:12ч.

    Нормалните хора нямат 20 ника през които да хвалят Путин.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Майна

    02 Май 2022 12:44ч.

    Нормалните хора не крадат никове, ненормална откачалко!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • " В единия случай сме като Орбан, може би, където сме меки към Русия, купуваме тяхната газ, независимо какви са условията...."

    01 Май 2022 19:38ч.

    АМИ вярно ли бе? -- Лъжлив Съби на Чудомир , чели ли сте? -- Американска леща, разказ от Чудомир, чели ли сте? -- Прочетете, ненадминат анализ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • СМЕХХХХХ до Сълзи

    01 Май 2022 19:40ч.

    Падам на пода и се търкалям от смях: "В единия случай сме като Орбан, може би, където сме меки към Русия, купуваме тяхната газ, независимо какви са условията..." LMAO !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Въпрос за 15 тона

    01 Май 2022 19:42ч.

    Колко струват 15 тона жито, за които Zеления потник иска помощ от най-простия Киро да достави от Одеса във Варна, защото тези пари му трябвали? До парите за един тир жито ли е опрял киевския клоун или нашия шмекер няма представа от мерните единици?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    01 Май 2022 19:55ч.

    6 хиляди долара. И двамата са смешници.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отговор за 15 тона

    01 Май 2022 21:12ч.

    Предполагам цената зависи от това какъв сорт е "житото". Ами ако тези 15 тона са "жито" само в митническата декларация?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Петков е чужд елемент

    01 Май 2022 19:49ч.

    Този човек е културно, духовно, дори вербално (фонетично) и езиково чужд на Бг и тези изявления са много странни. Слушах го пак и съм катег-ен, че дори мелодиката на произн. на фразите и строежът са небългарски (не визирам акцент). Сякаш някакъв втори глас в него му пречи да мисли на бълг- език. Усещане, че се мъчи да превежда. Тревожно е, че и англ. "оригинал" е супер семпъл.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чужди елементи

    01 Май 2022 22:25ч.

    Културно и духовно чужди на България са путинофилите, заради които продължаваме да сме най-бедните в ЕС.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ала_Бала

    01 Май 2022 19:58ч.

    Типичен Остап Бендер - Канадси. Това е един шарлатанин, на когото акъла му стига да прави цигански далавери! Категорично е по долен от Баце!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Живка Павлова

    01 Май 2022 19:58ч.

    Формулировката „военно-техническа помощ“, която измътихте преди да заминете за Украйна, изведнъж чудесно се напасна с „нуждите“ на Зеленски, за които научихте едва на срещата с него в Киев. Абе ей, стига измишльотини, разкарайте се! ОСТАВКА!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Защо е този зор? За какво иде реч?

    01 Май 2022 19:59ч.

    Въртят, сучат! Защо не казват директно за душевните си страдания. Стремят се към нарочни, назидетелни, показни актове?! Това ли е? Да напишат в документите: Продавач България, купувач: Украйна. Или търсят извинение и основание да ВЪРШАТ ПОДАРЪЦИ на Украйна. Аз залагам повече на последното. Даваме пари в евр. фондове за Укр, но вероятно САЩ натиска за преки дарения от всички?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мъжественост

    01 Май 2022 20:05ч.

    Не вярвам да сте забравили, но в първото правителство на боко имаше един вице - Дянков. В идиотски момент, в неподходящ контекст, в неприемлива форма онзи веднъж рече, че щял "да пляска шамари на Русия". Беше от същото тесто, втасвал от същата мая, ашладисан със същите гмо калеми като Простото. Вероятно в Центъра обичат мъжествено изпъчване.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • селския бакалин

    01 Май 2022 19:59ч.

    Аз съм съгласен даим поправяме счупените танкове,ама викам да си платят предварително,щото докато ги докарат тука,па докато ги ремонтираме ние и те руснаците вече ще са победили и кой ще плаща тогава?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нищо няма да поправяме

    01 Май 2022 22:29ч.

    Те ще ни докарват повредените танкове, като желязо за скрап, ние им даваме наши годни танкове - руско производство, уж "поправените" техни, и така, и те обгрижени, и ние без танкове и ще си купим нови, американски. Хем по-красиви. Е, и по-скъпи де, ама приятелството иска жертви...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ала_Бала

    02 Май 2022 7:35ч.

    С голяма вероятност така ще стане!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Петърчо

    01 Май 2022 20:04ч.

    Ми значи, аз дадох пищова на Иванчо, Иванчо гръмна и простреля Марийка, тя пък взе, че умря! Сега що ми търсите на мен отговорност, а не на нея, че е умряла?! Иванчо, кажи им, бе, не е ли така?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ще бъдете съдени всички за това оръжие

    01 Май 2022 20:08ч.

    А не носите отговорност? Сигурен ли си? Щото не е така. Носите и още как. Тоя, който ти е казал, че не носите, те е излъгал. Гответе се за съд!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Майна

    01 Май 2022 20:11ч.

    И пред кой ще носи ? Пред вашето джуджето, което утре ще опъне петалите и Русийката ще тръгне да се изтегля от Украйна. Да ви натовари всички човек на един самолет и през Белград до някое руско село, ама с еднопосочен билет.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Путинофилите на съд

    01 Май 2022 22:27ч.

    На съд ще отидат путинофилите, работещи за врага и предаващи интересите на отечеството.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Човек с име на псувня

    01 Май 2022 22:33ч.

    Как си позволяваш да патронизираш човек като Путин - "путята", "русийката"!!! Там в Пловдив май съвсем изпушихте, срам нямате...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • френд ъф Изсраел

    01 Май 2022 20:09ч.

    Гледам, че тука балъците не зацепват. Точно затова е зора България да даде официално оръжия НА Украйна. Сформира се глутница и всеки трябва да хапе жертвата, а ако трябва някой да бъде жертван, хайде да помислим - ще посмеят ли руснаците да бонбардират България, или да?! Предвид историята и т.н.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • френд ъф Изсраел

    01 Май 2022 20:11ч.

    А Полша? А Румъния? А Швеция и Финландия? А този? А онзи? Докато подстрекателите стоят по сенките и за тях не се споменава. Президентът Обама говореше за "leading from behind", да водиш изотзад, но нито той е измислил фразата, нито само той го прави на практика.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    01 Май 2022 20:17ч.

    Ако утре ни надупят ИЗВЪНЗЕМНИТЕ със същото това оръжие, вие какво ще кажете - ето, защитаваме националния интерес, ама не знаем нищо и не сме отговорни ! Окачи си веднага една защитна табела на врата от скъпите ти украински бежанци с надпис -"Аз съм премиер, ама нищо не знам и за нищо не нося отговорност ! Я на *УЙ !"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Живка Павлова

    01 Май 2022 20:23ч.

    С „ремонта“ нещо ни успиват, обясни го вече бивш военен министър, че няма как да стане, няма резервни части, няма специалисти, нарече го направо „врътка на премиера Петков“. Уж нещо ще се ремонтира, а всъщност ще им дадат нашите самолети и каквото има останало още читаво, което пък си е престъпление, защото е получено с клауза да не се предоставя на трети страни. ОСТАВКА!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Необичаен

    01 Май 2022 20:48ч.

    Я, да помислим малко. Абсолютно всички подстанции от които зависи редовния ж.п. транспорт в Украйна са ударени с ракети. По море - едва ли някой ще рискува да превозва техника за ремонт. Тогава остава един вариант- да изнесем останалата под някаква веществена форма, военна техника у нас. Иначе за какво ще отлагат парада на 6-ти май ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хюстън, имаме проблем

    01 Май 2022 20:49ч.

    Ама много сериозен проблем. Това нещо нито за политик става, нито за търговец. Това нещо е морален и интелектуален инвалид, който по най-бързия начин трябва да напусне българската политика заедно с всичките си ленчета, калинки и будисти. Това нещо не е добре с мозъка си и ще ни вкара в реална война, а ние изчезваме и без война.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лъжливото овчарче; Имат проблем, да му мислят занулителите американци.

    01 Май 2022 20:59ч.

    Ние не им вярваме, няма и да повярваме. Както знаем, че и на Луната американски крак не е стъпвал. И там омазаха работата от гъмсъзлък за надпревара. И кво? Надпревариха се, ама резултата е, че се компрометираха и сега и да кацнат на Луната пак няма никой да повярва. За всяко нещо са така и кирата с тях.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • За няколко долара повече

    01 Май 2022 20:59ч.

    На Петков вярвате ли?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Bxhvjvjvjvj

    01 Май 2022 21:08ч.

    Тия ни вкарват не просто във война, а и в гражданска такава! Такива хитрувания минават само пред жените им или в педерастките им сайтове, но не и пред големи държави като Русия и САЩ! Затова историята показва, че помиярите се бият с пръчка през лъжливите усти! И между другото думата газ е в мъжки род, неграмотници!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нещастник

    01 Май 2022 22:32ч.

    Лузърче, без работа ли остана или жена ти те заразя, защото си намери по-богат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban-Oтговорноста

    01 Май 2022 21:09ч.

    Имам две обяснения.1.Наясно са че носят наказателна отговорност.Вероятно не само Корнела се е подписала под индеректния износ.В настоящия момент абсурд но в някой следващ може в панделата.Другата хипотеза е 2.Постепенно въвличане на България в изтощителна война в Украйна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Къде я видяхте тази наказателна отговорност

    01 Май 2022 22:52ч.

    Износът на оръжие за Украйна към момента не е забранен нито с акт на българската държава, нито от ЕС, от ООН или от друга международна организация. Всеки, който има разрешение от комисията на Нинова, може да изнася напълно законно. Както всъщност и се прави в момента. Въпросът е поставен в НС не защото законът изисква решение на този орган, а по чисто политически причини.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    01 Май 2022 21:11ч.

    Този горе от снимката е доказан лъжец и то не от кой да е, а от Конституционния съд на Република България, затова нищо не му вярвам! Що се отнася до оръжието, което отнасяме за Украйна, ве

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Floyyd

    01 Май 2022 21:16ч.

    Вие сте лицемери и лъжци, Петков. Каква отговорност, какъв морал?! Оставка!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мирандола

    01 Май 2022 21:28ч.

    Българите сме много странен народ. По време на ВСВ уж сме германски съюзник, но не воюваме по фронтовете, като мислим, че така ще минем метър, ако Германия загуби войната.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мирандола

    01 Май 2022 21:30ч.

    Пак си мислим, че ще минем метър като обявим "символична война" на англичаните и французите, без да воюваме срещу тях. Номерът не мина - бомбардираха ни, а ние и до днес се чудим защо са постъпили толкова несправедливо с нас.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мирандола

    01 Май 2022 21:33ч.

    Пак с цел да минем метър не обявяваме война на СССР и не скъсваме дипломатически отношения с тях, обаче номерът пак не мина - окопираха ни, източиха ни държавните ресурси, смениха ни политическата система, а ние и до днес се чудим защо братушките са постъпили така несправедливо с нас.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мирандола

    01 Май 2022 21:37ч.

    Сега пак се пробваме да минем метър - не даваме официално оръжия, а само неофициално. Обаче ако войната прерасне в европейска и световна, братушките пак ще ни окупират, защото сме съюзници на врага НАТО, кво като петата колона е многочислена и не даваме официално оръжие. Всеки си гледа интереса.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Милко Балев

    02 Май 2022 8:35ч.

    Много ти се ще братушките да ни окупират! Няма за какво да се чудим защо сме на това дередже, аз ще ти кажа. Заради такива надупени, като тебе дето чакат да ни оправят руснаците. 140 г грабиха за благодарност от нас!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • българин

    01 Май 2022 21:33ч.

    Това е един от огромните грехове на българските правителства, че са продавачи на смърт. Продаваха и за Сириската свободна армия (трористите от ИДИЛ), продаваха и за шиптърите. Навсякъде, където се води някакъв конфликт се води все с българско оръжие. няма що, голяма гордост.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • тралала

    01 Май 2022 21:58ч.

    Абсолютно политическо джудже с огромно самочувствие. Родителите му напълно са се провалили с него. Но защо ние, българите, да страдаме от този провал.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • СМЕХХХ

    01 Май 2022 22:05ч.

    Тоя бие и тиквата по идиотия ! Поне да беше питал някой, който разбира от търговия с оръжия, какви са международните закони! И нашите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Българка

    01 Май 2022 22:09ч.

    Някой ми е изтрил Коментара -Отговор по Майна , ако е от Гласове - Срам за Вас , ако не сте Вие си проверете Сайта !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Срамът е за теб

    01 Май 2022 22:56ч.

    Българка си само по паспорт. По-мила от България ти е Русия. Срамът е за теб.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Украинец

    02 Май 2022 9:48ч.

    що ти сказав?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виктор

    01 Май 2022 22:35ч.

    В крайна сметка световната траектория е към тотална катастрофа а Кирил се явява детонатор който да взриви България- с прекомерната си олигофрения е перфектно подбран и заложен като малко кукувиче! €€€ 000 модерни европейски бугаре му гласуваха доверие, и тези не са без вина, просто техните модерни натрупвания ще съсипят държавата и останалите- слепци водят стадото на унищожение...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виктор

    01 Май 2022 22:41ч.

    Това са още същите набодени еснафи дето върлуваха със сертификатите! Ето сега им е изключена ковид1984 програмата и пусната тази- война на всяка цена и до последният човек, пак същата кампания, със същите персони на лукавият, модерни мазни, винаги в ято- имитатори под индиго, вплетени в невидима смарт-мрежа, елементарни са за водене за носа! Пазете се от тях- лустросани зомбита!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • браво на Петков

    01 Май 2022 22:41ч.

    Само Христос е успял да измине по-бързо пътя от "Осанна" до "Разпни го". Само дето Христос дължи рекорда на предатели, а Кирчо на акъла си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не само сте търговци!

    02 Май 2022 0:18ч.

    Не само сте търговци, но сте и "търговците в храма". Той така и не разбра, че го избраха за Министър Председател, а не за търговец. Търговеца трябваше да е само Лорер.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Винаги гледайте втората ръка на фокусника

    02 Май 2022 1:00ч.

    В храма е имало сарафи и дребни търговци. При Петков търговско-ремонтните му напъни са толкова абсурдни, че чак ми става обидно за целия ни народ. Онези очевидно нямат и капчица уважение към нас. Няма да има ремонт, това просто е схема за генериране на привидни основания за създаване на документи, формално обясняващи движение на спец. продукция през границата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Джордж Оруел

    02 Май 2022 1:05ч.

    "Нормален човек не желае власт, следователно властта е винаги у ненормалните". Тази печална констатация правим и ние след всеки нашенски избор на властници, които колкото и да се представяли за много повече от нормални преди изборите, след тях отново се оказват поредните и то много ненормални във властта.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Винаги гледайте втората ръка на фокусника

    02 Май 2022 1:07ч.

    Ремонтната операция е търговски абсурд, финансова катастрофа, логистичен кошмар, технологичен нонсенс. Всеки един от тези елементи може да се развие обосновано, но е ненужно, отвсякъде си мирише на схема и пълна безсмислица. При това невъзможна без ангажирано и мотивирано участие на производителя. От гледище на форм. логика само У би имала полза, доколкото тя чака подаръци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Винаги гледайте втората ръка на фокусника

    02 Май 2022 1:13ч.

    Тревожно е друго. Премиерът ги говори тези неща с убедителен глас, но насочване поглед и дори поврх. размисъл, води до категор. извод, че това е лъжа. Очевидно си имаме работа с изпечен мошеник, който не само ни лъже без да мигне, но и ни презира, мислейки ни за идиоти. При не за пръв път. Ненормалщините за бурни иконом и култ. връзки с РСМ, които щели да решат спора, ги говореше по същия начин.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • не, ние не сме сега просто търговци

    02 Май 2022 4:14ч.

    България сега е просто ку*вата на сащ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Фантастичен министър-председател—търчи-лъжи за чудо и приказ

    02 Май 2022 5:29ч.

    Сигурен съм, че лично ги е съчинил тези лакардии, с които ни залъгва. Едва ли и Лена може да му достигне висотите. Начи, оттам Виктория Нюланд слуша преговорите, оттук народът и той надава ухо и слухти.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Фантастичен министър-председател—търчи-лъжи за чудо и приказ

    02 Май 2022 5:32ч.

    Треа нещо се измисли. Ами, лична среща, щото и ено бѐло треа а смаже сделката. Колкото до формулата, измислих я—не, ве, не, няа а доставяме оръжие на Украйна и дума да не става. Шси пазим курол ... пардон ... коалицията.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Фантастичен министър-председател—търчи-лъжи за чудо и приказ

    02 Май 2022 5:34ч.

    Нещо шсе праим, че им поправяме бракмите, а после уж тях им ги връщаме поправени, чисто новички. Няма как да си търговец, ако не знаеш как да преметнеш контрагента, та и той да е щастлив. Усвоено в Харвард—подпис и печат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бльок

    02 Май 2022 8:30ч.

    Повърнах!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • teridan

    02 Май 2022 9:07ч.

    Не сте търговци, а търгаши. И не сме ви избирали за търгаши, а за български политици.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Маги

    02 Май 2022 12:41ч.

    Всичко е вече ясно, разбрахме го тоя, какъв е, макар че си личеше от преди по "случая" със жителството...Май е дошло време Нинова да хвърля кърпата, дано само не закъснее...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • По време на дебатите

    02 Май 2022 12:46ч.

    делегатите на Възраждане правилно казаха, че 'кучето е заровено' във формулировката "техническа помощ за Укайна". И при пътуването му в Киев в разговора му със Zленски на 4 очи явно са се разбрали за тази уйдурмъ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Просто/то/ киро

    02 Май 2022 14:37ч.

    не носи отговорност, ако ще и България да изчезне от картата. Той ще я изтъргува по най-добрия за него /и нинова/ начин!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи