Петков след срещата със синдикатите на МВР: Подадохме си ръце, работата ще продължи

Петков след срещата със синдикатите на МВР: Подадохме си ръце, работата ще продължи

Подадохме си ръце. Оттук нататък работата ще продължи. Следващата среща я насрочихме за понеделник. Това заяви министър-председателят Кирил Петков след срещата му с представители на Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР).

 

„Синдикатите и министерството ще работят ръка за ръка, за да направим реформите, които са нужни в МВР и оттук нататък отговорността е споделена, за да имаме едно наистина работещо министерство с хора, които дават всичко от себе си да бъдат правилно оценени и от друга страна да сме сигурни, че структури и части от МВР, които не са работещи и конструктивни, ще бъдат реформирани“, поясни премиерът.

 

Вътрешният министър заяви, че не за първи път се срещат с ръководството на синдикатите.

 

„Правим ежемесечни срещи от края на миналата година. Обмисляме сериозни структурни промени в МВР, които не могат да бъдат извършени без участието и мнението на синдикатите в МВР. Няма никакво съмнение, че възнагражденията, които в момента се получават от служителите на МВР са изостанали, включително и от заплатите на някои други сходни ведомства, каквото е например Министерството на правосъдието“, добави той.По думите му синдикатите вярват на ръководството на МВР. „Не можем да имаме министерство, което е със структура от преди 50-60 години при коренно променени обществено-политически и икономически отношения“, заяви Рашков.

 

„Лично аз съм доволен от тази среща и най-вече от това, че спазваме една задължителна процедура – в момента, в който вървят протести да започнат и преговори. Със сигурност не сме в състояние да решим всички или дори по-голямата част от проблемите, които предизвикаха тези протести – поне не бързо и не веднага. Затова те ще продължат, както са планирани. Но ще продължим и нашето сътрудничество с министър-председателя и министър Рашков”, заяви представителят на УС на СФСМВР Валентин Попов.

 

По думите му, ако в МВР започне реформа по начина, по който синдикатите я намират за нормална и уместна, ще я подкрепят.

 

„Ако това ще е в интерес на обществото и на служителите от министерството сме готови в някои случаи да подкрепим дори и непопулярни мерки. Говоря по принцип не мога да конкретизирам в момента, защото сме много далеч от този етап. Позицията ни остава такава, каквато е била досега. Към момента нямаме индикации, че увеличение на заплатите на служителите ще се случи. Това е причина да продължим с протестите и евентуално нататък с преговори”, добави той.

 

 

 

 

 

 

Коментари

 • Петко

  16 Фев 2022 20:19ч.

  Премиерът винаги е подкрепял протестите, що така бърза да се среща с протестиращите три дни преди да е осъществен въпросния протест

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Беден Бохем

  16 Фев 2022 21:13ч.

  Органът ДС отговаря за имунитета в тялото наречено МВР. Съкото бе умишлено заразено със СПИН още преди повече от 20 години. Сега ще лекуват имунната недостатъчност с ампутации. Резултатът е предизвестен.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • дреалист

  16 Фев 2022 21:25ч.

  ГЛАСОВЕ, изключването на форума е мръсен номер. ... Подигравка с труда на хората. Махнете го изобщо този форум, като не ви стиска да го имате. Като в. Сега.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • висок

  17 Фев 2022 9:59ч.

  "Ситуацията е в много лоша ситуация!"- кой е автора? Награда бира!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи