Петков след срещата с БСП: Диалогът продължава. Нинова: Продължава без него

Петков след срещата с БСП: Диалогът продължава. Нинова: Продължава без него

Хубавото е, че диалогът продължава. Дотук е имало неща, които са изглеждали непреодолими, но някакси сме успявали да ги преодолеем. Единствената грешка, която аз може би допуснах, е комуникационното представяне на събитията. Всъщност решението трябваше да си излезе от и в съответствие с институциите, които са работили по тази теза. За да не се направи тази грешна опорка, че едва ли не аз еднолично съм направил нещо. Това заяви пред журналисти в парламента премиерът в оставка Кирил Петков, след като излезе от среща с парламентарната група на БСП, на която присъства и вицепремиерът и лидер на левицата Корнелия Нинова.

По думите му не трябва да се измества най-важният фокус за България - икономическото състояние и антикорупционата тема.

"Проблемът е, че цялото внимание на обществеността се фокусира върху тези 70 изгонени руски дипломати и служители и изведнъж темите, които наистина са важни за България отиват на заден план. И сега това, което ни обединява в моментната ситуация на коалицията - че не трябва сега - много изгодно за някои - да говорим трябвало ли е или не да ги изгоним. Важното е какво се случва с цените и плана за възстановяване, какво се случва с антикорупционните закони, г-н Рашков ще влезе ли в КПКОНПИ. Това са важните неща и е много удобно тези въпроси да се изместят. Решението за дипломатите бе въз основа на много сериозен институционален път, който беше извървян. И това до голяма степен даде успокоение и на нашите партньори. Че не е въпрос едва ли не на бързо решение", добави той.

Премиерът бе категоричен, че информациите, които идват от нашите служби, не могат да се игнорират, за да има политическа стабилност.

"Оттук нататък трябва да избегнем кризисна точка, която не е от чак такова голямо значение. Защото реално тук остават 43-ма служители на руското посолство. Аз мисля, че диалогът продължава, защото основните цели на държавата са много по-големи отколкото кои институции колко време и какво участие са взели в това решение. Няма правителство на база на такава информация и тези доклади да вземе друго решение", каза още той.

И след срещата в парламента с депутатите на левицата с премиера в оставка Кирил Петков, БСП няма да се върне в процеса на преговори за ново правителство, ако ПП не посочи друг кандидат за премиер.

Това каза лидерката на партията Корнелия Нинова, след като вчера партията реши да замрази участието си в консултации с ПП и ДБ за съставяне на кабинет в рамките на този парламент заради изгонването на 70 дипломати и служители на руското посолство.

„Господин Петков запозна парламентарната ни група с целия процес на вземане на решението за изгонването на руските дипломати – кога е започнало, в какви формати, кои са участвали и кои са информирани. Това не променя позицията ни от вчера. Ще се върнем на масата за преговори, когато „Продължаваме промяната“ предложи други кандидат за премиер. Казахме, че решението е взето еднолично, защото колективният орган Министерски съвет не е вземал такова решение. Както, например, вчера се гласува в Министерски съвет решението на Народното събрание за Македония и ние гласувахме „против“. Затова казахме, че е взето по този начин и че сме научили от медиите, което е факт“, обясни Нинова.

 

 

Коментари

  • марксист

    30 Юни 2022 9:42ч.

    Нека Китай и Беларус представят дипломатически Русия във всички държави от НАТО. Държавите-колонии - членките на НАТО, да се представят дипломатически от посолството на САЩ в Москва. И пълен икономически и транспортен блокаж на територията на НАТО, и от територията на НАТО, да направи Русия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • марксист

    30 Юни 2022 9:43ч.

    митрофанова е била либерал от партията на Жириновски, и е тежка номенклатура от СССР и червената буржоазия, антикомунистка, премахнали лявото в Русия и въвели неолиберализмът. Тя е неолиберал, антикомунист, в пенсионна възраст.. Да сложат на възраст 40 години без номенклатурни връзки..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • марксист

    30 Юни 2022 9:45ч.

    Този фашизъм те го посяха още преди 50 години, ев рей ски мафиотски номерца.. Ев рейската световна олигархия подкупи и разврати евреите от соц. държавите. В България 100% от политиците и журналистите са ха зари. МАФИЯ си играя с народът като котка с мишка...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Dimitrov

    30 Юни 2022 10:36ч.

    Избърши млякото около устенцата си!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кирил Петков на среща с Корнелия Нинова

    30 Юни 2022 10:05ч.

    За да е пълно уравнението, пита се в задачата къде в него е персоната от Амбасадата?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • митрофановка

    30 Юни 2022 10:12ч.

    Днес Алфа рисърч публикува изследване, което показва, че привържениците на Русия в БСП са повече, отколкото във Възраждане!!! Това говори, че комунягите наистина са най-безродната шайка. За срам на Герб и ПП сред техния електората 14%са за Русия, а евалла за ДБ - 0% поддръжници на Русия!!!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Затова пък 99%

    30 Юни 2022 11:40ч.

    Ли%%чи на евроатлантически гъ%%ве. Някой за пари, някои за кеф.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • марксист

    30 Юни 2022 10:17ч.

    Мао е съгласен с идеята на Сталин за увеличаването на класовата борба след събарянето на капитализма.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • курнела

    30 Юни 2022 10:24ч.

    Гърчи се като хлъзгав червей и се чуди как да се нагоди, че ще продължи с простокиро. Гадост.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • митрофановка

    30 Юни 2022 10:25ч.

    Значи заради кокала комунягите ще останат в тая перверзна и противна коалиция, за да продължи Курнела да лапа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Акъла ти е по-малко

    30 Юни 2022 14:19ч.

    отколкото на кокошка. Комунистите отдавна не са между живите. Ако имаше малко повече акъл, нямаше да наричаш левите анти-комунисти за онова, което мразят. Впрочем те и децата си мразят, но не го и разбират. Защото и на тях акъла им е пилешки.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Truman

    30 Юни 2022 10:30ч.

    Курнела тайничко се подготвя за високия пост.... това е нейната лична цел - да яхне белия кон... и тогава .. и тогава.. Лелеее какъв Живот... само стой и гледай.. и се учи на мурафети измекярски, които се наричат ПРАВЕНЕ НА ПОЛИТИКА.. т.е прецакай другарчето

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Абе що се мъчите

    30 Юни 2022 11:28ч.

    да бъдете интересни, като две приказки не можете да кажете? Каква е целта на тия глупости, дето си ги писал, освен всички да разберем колко си прост и колко много мразиш някого. На кого си мислиш, че му е интиресно да ги чете драйфаното?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    30 Юни 2022 10:32ч.

    Този оправдава едни издънки с други издънки. Защото едни издънки са по-големи, не трябва да се обръща внимания на по-малките издънки. Но всички виждат резултата: Погребаха България.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Това не променя позицията ни от вчера, ще се върнем на масата за преговори, когато има друг премиер

    30 Юни 2022 10:36ч.

    Тежък шлеп бавно взима завоя...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нинова, това е прекалено елементарно -

    30 Юни 2022 10:45ч.

    ако не е Киро, ще е друга пионка на хамериканската амбасада. Или просто и ти си такава пионка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нинова,се питаме ,защо не

    30 Юни 2022 10:46ч.

    се възползва от ситуацията и не напусна това срамно образувание между либерали и псевдо променящи се!Не постави въпроса за анулиране на този срамен акт с руските дипломати!Нинова и кръжеца около нея държат за последно да яхат държавата под благовидният предлог че мислят За хората!Всуе,не ще гласуваме за тази партийка!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Просто Киро

    30 Юни 2022 10:54ч.

    На краставичар, краставици продава.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Observer

    30 Юни 2022 10:55ч.

    Диалогът продължава, продължава без него, ами да бяха излезли навън, да се разберат като мъже, както беше казала навремето Корнелия на Баце.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Haho

    30 Юни 2022 11:42ч.

    Мъже няма в тази държава. Даже и гейове няма, само обикновенни пе….си и трансджендъри.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Живка Павлова

    30 Юни 2022 10:55ч.

    Обаче. Ако някой е против дадено действие, логично е да иска решението за него да бъде отменено, а не просто да разкара този, който го е взел. Така излиза, че БСП ги устройва изгонването на дипломатите, но пък защо да не се възползват от случая да си поразчистят терена.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    30 Юни 2022 10:56ч.

    не губете времето на обществото напуснете нс имате си бизнеси повече с политика не се занимаваите заради такива като вас хората няма да гласуват отвратени от всичко и всички

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "имате си бизнеси повече с политика не се занимавайте"

    30 Юни 2022 11:18ч.

    Бабо, бабо, те ако не се занимават с политика няма да имат бизнеси.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • DimDan

    30 Юни 2022 10:57ч.

    Браво, Корни! Желязна си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • квинтесенциален армаментариум

    30 Юни 2022 11:01ч.

    Абе скроена ни е шапката. Светът върви към война/крайните времена/ и нам е отредено да сме от първите дет ще изгърмим..благодарение на продажните ни политици. Да не съм на положението на Радев..той си знае какво му е отвътре.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мери

    30 Юни 2022 11:07ч.

    Госпожо Нинова, какво още не ви е ясно....Ако Петков не бил премиер, ми другарите му са същите... Боже!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нинова,отговори на симпатизантите на БСП-то,

    30 Юни 2022 11:11ч.

    защо не поиска отмяната на този акт спрямо руските дипломати а ни пробутваш личноста на Петков?Защо продължаваш да се натискаш да бъдеш пак някаква в тяхното обкръжение!Нинова ти со СРАМ за тази партия,махни се от нея и си отиди при синчето в САЩ!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • точно

    30 Юни 2022 11:57ч.

    .ама Курнела си е американско прокси но скрито или по точно - прикрито.Такива са най гадни. Дълбаят отвътре.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    30 Юни 2022 11:21ч.

    Изгонването на рашистките шпиони заслужава единствено адмирации! Дори беше закъсняло!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Извади си лулата на мира

    30 Юни 2022 14:13ч.

    Гледам няма нищо! И си мисля тука има нещо! Къде са доказателствата ? Това е все едно да наблюдаваш гей парада ида влезеш в списъка на участниците!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пинокио

    30 Юни 2022 11:30ч.

    ПП избутва КокорЪ напред. Шах.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • teridan

    30 Юни 2022 11:40ч.

    Проблема с премиера е само един - той е патологичен лъжец. Изпитва някаква вътрешна необходимост да лъже и непрекъснато се оплита в някакви лъжи, защото премиерския пост е такъв, че дейността е колективна и когато каже поредната лъжа, веднага няколко човека го опровергават.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Eisblock - "Дори стоенето в едно помещение с..."

    30 Юни 2022 11:41ч.

    ...с някои таквиз, можете да увреди собствената аура, душевност и морални устои! И да, пак се подредихте под волята на Мордор. Следвайки повелителите на орките, финалът е предизвестен. Дори само на бунището на Историята, той ще е едва ли не награда за предателите. Но "наградата" ще е далеч по-злокобна и ужасна. - ЖАБАТА Е ВЕЧЕ СВАРЕНА!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • даде успокоение и на нашите партньори?

    30 Юни 2022 11:57ч.

    "Решението за дипломатите бе въз основа на много сериозен институционален път, който беше извървян. И това до голяма степен даде успокоение и на нашите партньори." Кои партньори визира Петков? Видимо не става въпрос за коалиционните такива, и май остават само тези извън страната.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 123

    30 Юни 2022 12:00ч.

    че те всички от ПП са същите гьонове като кирето

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Миньо

    30 Юни 2022 12:14ч.

    Ех, да беше сега октомври друга песен щяхте да пеете…

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban-що за човек си

    30 Юни 2022 12:19ч.

    Ако си в партията на Киро?Всеки уважаващ себе си ,дори да е бил подлъган ,вече да е избягъл с 200.Та на место Киро в ПП може да се намери само човек без; 1.Грам достойнство и чест 2.С нисък интелект/даже плъховете първи напускат потъващ кораб/ 3.Безскруполен само и само да е премиер 4.Алчен нарцис И защо ни е?ББ се вписваше прекрасно в 1-4.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • нонстоп англосакския дневен ред у нас

    30 Юни 2022 12:59ч.

    Без значение от лицата, от актуалните партии и техните опорки, упорито се подменя от дневния ред факта на изчезване на българския род. Продължава ПОЛИТИКАТА НА ГЕНОЦИД И ТИХО ИЗТРЕБЛЕНИЕ на българския народ от страна на англосаксите!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • нонстоп англосакския дневен ред у нас 2

    30 Юни 2022 13:01ч.

    Лакмус за това е ЛИПСАТА и НЕДОПУСКАНЕТО на държавна демографска политика в подкрепа на семейства, раждащи здрави български деца, като първи свръхприоритет на държавата. Канадецът да си ходи в канада, да се бори там с неговите корупции, шпиони и прочие.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    30 Юни 2022 13:17ч.

    Не смее да се върне. В Канада има ефтаназия. Утилизират такива като него.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    30 Юни 2022 13:10ч.

    Петков изобщо не е загрял, за какво го гонят. Не е заради броя, не е и заради националността на изгонените дипломати, а затова, че кара през просото. От тук нататък не бива да му се дава и магарешка каручка да кара, щото ще я обърне и на равното.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ГРАНДИОЗНА АФЕРА С ОРЪЖЕЙНА СДЕЛКА ЗА 200 МЛН. ЗА УКРАЙНА В СИМБИОЗА „КИРИЛ ПЕТКОВ – КОРНЕЛИЯ НИНОВА & КАЛОЯН МЕТОДИЕВ“! КОЙ ПРИБРА КОМИСИОННА ОТ 20 МЛН. ЛВ.?

    30 Юни 2022 14:37ч.

    https://afera.bg/%d1%81%d0%b0%d0%bc%d0%be-%d0%b2-%d0%b0%d1%84%d0%b5%d1%80%d0%b0-%d0%b3%d1%80%d0%b0%d0%bd%d0%b4%d0%b8%d0%be%d0%b7%d0%bd%d0%b0-%d0%b0%d1%84%d0%b5%d1%80%d0%b0-%d1%81-%d0%be%d1%80%d1%8a%d0%b6%d0%b5%d0%b9/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Премиерът каза", какъв премиер, нали е в оставка

    30 Юни 2022 15:22ч.

    какъв премиер, нали е в оставка

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Докога

    30 Юни 2022 15:29ч.

    тоя ще властва, след оставката? Какво значи ОСТАВКА?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гражданин

    30 Юни 2022 17:36ч.

    Този индивид злоупотреби с властта и трябва да бъде СЪДЕН!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи