Петков сам поискал да пътува с правителствения самолет, закъснял за срещата в Солун

Петков сам поискал да пътува с правителствения самолет, закъснял за срещата в Солун

Мястото на Кирил Петков остана празно на официалната вечеря с европейските лидери в Солун. По това време той беше на вечеря с Лена Бориславова в луксозния солунски хотел "Хаят", както личи от разпространени в медиите снимки.

Премиерът Кирил Петков сам е изявил желание да пътува с правителствения самолет за срещата на високо равнище на Процеса на сътрудничество в Югоизточна Европа, която се проведе миналата седмица в Солун. Въпреки че разстоянието от София излиза само на около три часа за простосмъртни и значително по-малко, ако си с кортеж на НСО, премиерът е отказал да пътува с автомобил. Това съобщиха за "Гласове" отлично информирани източници.

Дори гръцките власти са го очаквали на границата, за да го придружат. В крайна сметка Петков изисква в последния момент полет, въпреки че му е обяснено как на разположение е само големият самолет. Така целият Еърбъс е впрегнат само за него, началника на кабинета му Лена Бориславова и съветничка от администрацията.

Още по-скандално е, че заради тази прищявка българската група пристига в края на събитието, като не е участвала в нито една от важните дискусии за региона, сред които енергийната и газовата свързаност. Груба сметка показва, че еднодневният воаяж на Петков и Лена е струвал на българския данъкоплатец над 20 000 лева.

Българският премиер липсва на официалните снимки и видеа от срещата на 10 юни между премиера на Гърция, колегите му, участващи в инициативата, сред които Еди Рама от Албания, македонския премиер Димитър Ковачевски, хърватския - Андрей Пленкович, президента на Сърбия Александър Вучич, представители от всички останали държави от инициативата, както и председателя на Европейския съвет Шарл Мишел.

 

Коментари

  • Отец Нафърфорий

    14 Юни 2022 16:18ч.

    Само да вметна, че не Фалкон-а а цял Еърбъс вдигна във въздуха еБачо Киро.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Защо ли е закъснял?!?

    14 Юни 2022 16:55ч.

    Сигурно е имал някаква много натоварена работа, която просто няма как веднага да прекъсне...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Схемата

    14 Юни 2022 17:12ч.

    Излит 19.22. Кац около 20.05. Формалности летище + трансф до центъра - най-рано 20.45. Въпроси: 1. Програма и график на събитието? 2. Кога е направена офиц. снимка - час? Кога е направена снимк около обла маса - час + време престой? Кога е напр снимката в хотел Хаят - час? Всичко е въпрос на събиране на елемент фактология, плюс семпъл логически анализ. Всичко това се знае, но не казват! Неудобно?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • софиянец

    14 Юни 2022 17:47ч.

    хванал е такси един вид.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи