Петков от Буча: Очаквам обединение за предоставяне на военна помощ за Украйна

Петков от Буча: Очаквам обединение за предоставяне на военна помощ за Украйна

„Това не е въпрос на коалиция и опозиция“ – по този начин премиерът Кирил Петков коментира видяното от българската делегация в киевското предградие Буча, където бяха открити стотици убити цивилни. „Това е въпрос на човешки ценности и България е време да се обедини около човешките ценности на демокрация, на зачитане на човешки права, на зачитане на човешкия живот“, категоричен беше министър-председателят.

Премиерът Кирил Петков очаква обединение по темата за предоставяне на военно-техническа помощ за Украйна.

Министър-председателят, който посети украинското градче Буча, където в масовия гроб са погребани 97 жертви на войната, каза, че отново ще разговаря с БСП.

Попитан дали с одобрението на парламента за предоставяне на оръжие на Украйна ще доведе до падането на правителството, Петков отговори:

"Знаете ли, всеки говори за падане на този кабинет от първия ден, когато този кабинет тръгна. Както виждате, не е паднал. И това, което мога да кажа, е, че не мисля, че ще падне. Говорихме помежду си, тук даже не е въпрос на политическо решение. Всеки трябва да вземе своето решение, когато е добре информиран. Няма политически линии, когато става дума за човешки ценности".

Съпредседателят на "Демократична България" Ананас Атанасов, който е част от делегацията ни в Украйна, смята, че парламентът ще подкрепи отпускането на помощ:

"Аз съм убеден, че независимо от крамолите, които съществуват в българския политически живот, българският парламент ще направи цивилизационен избор и ще подкрепи жертвата в случая, каквато е Украйна. 100% съм сигурен в това. Нека да не спекулираме на дребно".

Източници: бТВ, БНР

 

 

 

Коментари

 • Наблюдател

  28 Апр 2022 15:01ч.

  САЩ и Англия са решени Украйна да бъде унищожена. Англичаните се изказват за война до пълно възстановяване на Украйна, включително и Крим. А това би станало само ако хохлите празнуват победа с парад в Москва. Дали ще успеят?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Русия няма да позволи

  28 Апр 2022 15:16ч.

  И за да не губи хора ще посегне и към друго оръжие. Няма да си губи хората като ВСВ, като не разбират от думи, ще говорят с руски ракети.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Виктор

  28 Апр 2022 15:05ч.

  Жертвите в Буча носеха бели ленти а не сини... Обикновено отвъд фронта на войната има и друга гледна точка... А кретенът Кирил ни абонира и въвлича като е погледнал само едната страна на фронта! Само че от другата има термоядрена заплаха...знам че са му гнусни Линда и децата, ама няма да ги има и него също!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Неам нерви

  28 Апр 2022 15:16ч.

  Кирчо, Кирчооо, вече дори не е смешно, когато дърдориш глупости... вече става страшно, когато подкрепяш убийците на цивилни от Буча и техните натовски сценаристи!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Даже в ООН мълчат

  28 Апр 2022 15:20ч.

  Тоя стара песен на нов глас.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Иван Стаменов

  28 Апр 2022 15:39ч.

  И какво видяха в „предградието“ Буча? Да не би труповете още да не са погребани и да стоят за атракция на политически туристи?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Христо

  28 Апр 2022 15:45ч.

  вероятно укронациките се преобличат...играят трупове преди посещението на евродебилите...за всеки по нещо...дебили

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • МЕНГЕЛЕ

  28 Апр 2022 17:11ч.

  Всичко е консервирано и балсамирано, направиме музей на открито със "звук и светлина" за гостите от ЕС. Най-доброто от Квартал95 за избрана публика с дълбоки джобове!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ПростоКиро явно е единственият простополитик,

  28 Апр 2022 15:49ч.

  който все още се прави, че не разбира или наистина не разбира какво всъщност стана в Буча. Другите политически туристи вече се умълчаха по темата.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Обединението в парламента

  28 Апр 2022 15:54ч.

  ще доведе до съответното обединение на недоволните извън него, та те може и да не паднат сами, но ще има кой да ги бутне ..

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • bodar4uk

  28 Апр 2022 16:08ч.

  С колко самолета се извлече оръжие за натам бе, СИЗИФЕ,та складовете от 70- години са ометени, а ти се прави на ЖАБОКА ЦАР!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ???????

  28 Апр 2022 17:45ч.

  Не иска да види и чуе очевидното, защото е програмирано зомби.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • киро кюмюря

  29 Апр 2022 13:07ч.

  Зеленский заявил, что Украина будет ремонтировать свою военную технику в Болгарии. Думаю, речь идёт о завуалированных поставках Украине советской техники, которая есть в наличии на складах Болгарии, а также болгарских боеприпасов, которые они во множестве производят. В открытую выполнять такие поставки болгарская сторона вряд ли решится.  

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи