Петков освободи изненадващо Димитър Илиев от агенция за пътна безопасност

Петков освободи изненадващо Димитър Илиев от агенция за пътна безопасност

Само преди дни той беше до премиера, когато обявяваше война на пътните хулигани

Кирил Петков изненадващо освободи рали пилота Димитър Илиев като зам.-председател на Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“. Той беше до него само преди дни в Министерски съвет, когато премиерът заяви, че обявява война на пътните хулигани.

Петков назначи Илиев в средата на април т.г. „Димитър Илиев не е просто съветник оттук нататък. Очаквам проблемите, за които той сигнализира, да бъдат приоритизирани. Време е да променим цялата структура как се вършат нещата“, каза тогава премиерът, подчертавайки колко му е близък Илиев. „Оттук нататък – прозрачни поръчки, достатъчно дълги срокове за гаранция, адекватно попълване на съществуващите дупки и нужда от ремонти. Нови магистрали, които да са на нивото на европейските пътища. Всичко това трябва да стане максимално бързо“, заяви Петков.

„Безопасността на движението по пътищата за мен винаги е била кауза. Аз работя в тази сфера от доста години насам. Проблемите не са само в пътищата, това е социален проблем. На първо място трябва да разглеждаме човешкия фактор, отговорните хора на пътищата. След това състоянието на пътищата и на автомобилите“, каза по онова време от своя страна Димитър Илиев.

С друга заповед на премиера на същата длъжност, като зам.шеф на агенцията е назначена Мария Лазарова. Според официалната биография тя притежава дългогодишен опит в административното управление, както и в подготовката и управлението на проекти с европейско финансиране. В миналото е била ръководител на Управляващия орган на Оперативна програма „Околна среда“ и участвала в реализацията на проекти, свързани с подобряване на мобилността в градски условия. Мария Лазарова е служител на Държавната агенция „Безопасност на движението по пътищата“ от нейното създаване, като до този момент е заемала поста директор на Дирекция „Административно-правно и финансово стопанско обслужване“. Координира и работата по проекти с европейско финансиране на Агенцията. Тя е магистър в специалност „Стопанско управление“ от Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“ и бакалавър специалност „Икономика на индустрията“ от „Университета за национално и световно стопанство“.

Източник: segabg.com

 

 

 

 

Коментари

 • тралала

  11 Юли 2022 21:56ч.

  Безумецът от Калемби пак се е развихрил.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "С друга заповед на премиера на същата длъжност, като зам.шеф на агенцията е назначена Мария Лазарова."

  12 Юли 2022 10:05ч.

  мария да не се подпрела и тя на парапето?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи