Петков: Не поехме риска от директен износ на оръжия за Украйна

Петков: Не поехме риска от директен износ на оръжия за Украйна

Следвайте "Гласове" в Телеграм

България е избегнала риска от директното изпращане на оръжия в Украйна, като за целта е използвала посредници. Това стана ясно от думите на Кирил Петков, който заяви, че се гордее от това решение. "Продажбата отиваше към държви от НАТО - САЩ, Англия, Полша, Румъния. Така че нямахме директен износ на оръжия към Украйна. С други думи, като държава не поехме този директен риск", обясни той пред Нова тв.

Петков е категоричен, че правителството му не е излъгало гражданите с твърдението, че нито един български куршум не е изпратен в Украйна. "Сопот и Казанлък работиха на пълна пара. Хем не сме поели директен риск, хем огромни средства за индустрията, хем ще остане в историята, че сме имали ключова роля", коментира съпредседателят на "Продължаваме промяната".

Според него най-важната битка, която предстои, е тази за местната власт. „Голямата битка са местните избори. Там имаме нужда от 20 000 човека, общински съветници, свестни хора ни трябват”, каза Петков. Той обясни, че дори и да не се намерят места в листите за парламентарните избори, ПП търсели хора, които да поемат битката за местната власт.

„Вярвам, че в следващия парламент не само ще сме първа политическа сила, а ще наложим правилата. Бъдещият стандарт на правителство напълно да зависи от нас”, продължи съпредседателят на ПП. Петков потвърди, че с ДБ ще се явят с общ кандидат на местните избори в София. Очаква и „Спаси София” да е с тях.

По повод референдума за президентска република, Петков заяви, че това е измислен референдум. „Слави Трифонов след грешките, които направи, няма нужда даже да го коментирам. Не мисля, че някой вече вярва на този човек”, каза Петков. За референдума, организиран от граждански активисти и партия „Възраждане” срещу въвеждането на еврото у нас, Петков каза, че „Възраждане” се опитва да събере подкрепа за партията си.

 

Източник: segabg.com

 

 

 

Коментари

  • Отвратен

    29 Яну 2023 19:26ч.

    Да доставяш оръжие не е миротворчество, а СЪУЧАДТИЕ! Никой не е упълномощавал този самозванец и рано или късно трябва да му се потърси отговорност!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наглост

    29 Яну 2023 19:32ч.

    Явно парите разболяват човек, смята че всичко му е позволено. Какво свършихте докато бяхте във властта и в НС? Само далавери и подмазвачество на световния дневен ред за поробване на човечеството. Вие сте истински американски слуги, всички сте завършили там, с промито съзнание, и липса на разум.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Неотложно необходимо е, Киро,

    29 Яну 2023 19:36ч.

    да хванеш пътя за Украйна - Зеленият ти приятел със сигурност ще ти се зарадва и ще те прати на почетно фронтово място. Макар че и така няма да изкупиш вината си за това, че вкара страната ни в тези мръсни задкулисни сделки.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Такава като Киро извъобще не могат да воюват

    29 Яну 2023 20:51ч.

    Просто са неспособни

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Потресен

    29 Яну 2023 19:37ч.

    Това нещо е еманация на българската политика и на целия ни преход...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • haho

    29 Яну 2023 19:37ч.

    Не знам кой вярва още в Слави, ама в Петков вярват деб*ли. И понеже те са много (повече от 80% на професора), явно има деби**и гласове за всички

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Емигрантите ни избират не българи

    29 Яну 2023 21:12ч.

    Трябва да се премахнат правата на емигрантите в конституцията.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Предизборната кампания

    29 Яну 2023 19:45ч.

    Ще е сатиричен театър, а след изборите ще се превърне в драматичен театър. Населението отново ще гласува след поредната манипулация. В този случай, продажбата на гласове ще се назовава "стимулиране на гласоподавателите". Ние продължаваме да не сме правова държава, благодарение и на вас.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На стара коза яре

    29 Яну 2023 19:46ч.

    В ютуб канала на Карбовски-пуснете си го- ще намерите цензурирано интервю "Сергей от Донецк".То е 21 минути.Това което го знаех се потвърди:от 2014 те там намират снаряди и патрони с маркировка от колониалните военни заводи.Аз това съм го гледал пък от репортажи в подземията на Мариопол. Друго каза човекът-донецките българи са искали помощ от бг държавата.Но никой не им обръща никакво внимание.Ужас.Срам.Поляците в Донбас, напротив,получават от Полша ,включително полски паспорти ако искат да се евакуират зад границата. Това е положението.Братя в колонията-напускайте и се махайте от тая насрана територия-опустошена без война.Ще ви пратят утре курбан за чужди интереси нашите предатели.Слава на Русия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • клоун-сатрап

    29 Яну 2023 19:53ч.

    Досега изтлеждаше смешен, но вече е снрашно. Това чудовище се окопа в снагата на България и няма махане.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • колонията

    29 Яну 2023 19:57ч.

    Типично колониално поведение, представляващо национално предателство. Все още чакаме Радев да си признае, че САЩ му наложиха двамата шарлатани - Кирчо и Асенчо. Вместо първа политическа сила, както ви се иска - директно извън парламента, време е за държавници, а не за изпълнители на спуснатите задачи от колониалния господар.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На стара коза яре

    29 Яну 2023 20:11ч.

    Достойно държавническо дело от гн Петков, сравнимо с присъединяванията към НАТО и ЕС. Такива дела вадят България от руско-азиатската карта и я поставят на европейската такава. Поклон!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Георги Атанасов

    29 Яну 2023 20:15ч.

    Ало, каскетуро КАРЕНИН, събуди се!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ха- Ха

    29 Яну 2023 20:17ч.

    Простият български народ точно такива боклуци заслужава! Сигурно пак ще ги изберат да дозакрият държавата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чао, нагли АМАТЬОРИ !

    29 Яну 2023 20:19ч.

    отстъпете на класическите КРАДЦИ

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пор Ошенко

    29 Яну 2023 20:31ч.

    Сайта "Сега" на проамериканския олигарх Сашо Дончев се превърна в официоз на крипто партийката на киро и кокоро. Тотално падение - преди се прегръщаше с руснаците, благодарение на които стана милионер, сега се мазни на козяците!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • В следващата конституция на България трябва да се включи орязване на политическите права на индивиди (и техните семейства), които са работили, учили или просто живели в страните, поробени от англоезическите паразити

    29 Яну 2023 20:51ч.

    Понеже и България е такава страна в момента, трябва да има цяла отделна глава на конституцията, която много прецизно да дефинира кой може да избира и да бъде избиран.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Винкела

    29 Яну 2023 21:15ч.

    Много народ има за..... Въпросът е - способно ли е стадото? Заслужава ли жертвата на Ботев, Левски и стотици други? Или... да го мислум иначе. И да възпутаваме децата съответно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гост

    29 Яну 2023 21:51ч.

    ПП вън от България. Вие сте срам и позор за нацията.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Шарлатани сър, шарлатани

    30 Яну 2023 9:18ч.

    Тия двамата триморци ще са свидетели срещу другарката Нинова. Каренин може да я вкара в клетката ,но първо на молитвена закуска , а после ще се преценя .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хахаха

    30 Яну 2023 9:22ч.

    Е ама шарлатанин шарлатани намира. Което си прилича то се привлича. Голяма мъка ще е . нека тръгнем по Ел Камино сега ! До каква лудница докараха държавичката,а може и още,но народ не остана. И това всичкото от тъпота,една безкрайна тъпота ,невежество ,простотиа и некадърност.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Този на снимката е конституциолъжец.

    30 Яну 2023 9:47ч.

    А твърдението му „…хем ще остане в историята, че сме имали ключова роля…“ е още едно пътвърждение на родоотстъпната му роля за нашата страна, както и приносът му да бъдем обявени за вражеска страна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи