Петко Димитров: Над 1000 процедури по продажба на общински жилища не са завършени

Петко Димитров: Над 1000 процедури по продажба на общински жилища не са завършени

 

Повече от 3 години не са завършени над 1000 процедури по продажба на общински жилища на техните наематели, които са заявили такова желание. Това казва общинският съветник от БСП Петко Димитров в свое питане до кмета на София.

 

По думите му голяма част от тези граждани от доста време имат готовност да заплатят имотите, които обитават и са заделили необходимите средства.

 

„Притеснението им е, че процедурата се бави твърде дълго, а инфлационните процеси започват да топят спестяванията им. От друга страна се чуха мнения, че цените на общинските жилища трябва да бъдат актуализирани и доближени до пазарните, въпреки че голяма част от тях не са в особено добро състояние“, изтъква Димитров.

 

Той пита кмета Фандъкова кога ще бъде завършена процедурата по продажбата на общински жилища на наемателите им, които още преди години са заявили своето намерения да ги закупят.

 

Социалистът иска да стане ясно по какъв модел ще се определят цените, на които ще се извършват тези продажби.

 

В заключение Петко Димитров поставя въпроса кога ще бъде готова и ще бъде внесена за разглеждане от Столичния общински съвет новата Наредба за общинските жилища.

 

Източник: bspsf.bg

 

 

 

 

Коментари

Напиши коментар

Откажи