Петър Витанов остава ръководител на Делегацията на българските социалисти в ЕП

Петър Витанов остава ръководител на Делегацията на българските социалисти в ЕП

Прогресивният алианс на социалистите и демократите (С&Д) препотвърди единодушно членството на българския евродепутат Петър Витанов. Това стана по време на заседание на втората по големина група в Европейския парламент, проведено в Страсбург. Витанов остава и ръководител на Делегацията на българските социалисти. Двете решения трябваше да бъдат препотвърдени, след като в неделя той беше изключен от БСП. Действие, което ще оспорва в съда като противоуставно.

По процедура първо бюрото на Прогресивния алианс на социалистите и демократите (S&D) на извънредно свикано заседание разгледа искането на Витанов да остане в групата като независим. Съобразно правилата решението беше потвърдено и официално на заседание на цялата група, където Витанов беше аплодиран от своите колеги. Председателят Ираче Гарсия подчерта, че се радва, че Петър Витанов е част от семейството на социалистите в Европейския парламент.

Останалите български евродепутати подкрепиха също Витанов, който остава и ръководител на делегацията. Ден по-рано те разпространиха и декларация, в която казват: "В дейността си Петър Витанов последователно утвърждава принципите и ценностите, които трябва да отстоява всяка левица: свобода, солидарност, справедливост“. В същото време българските социалисти в ЕП са притеснени от „популистките послания и недемократичните методи, с които ръководството на БСП задълбочава кризата на доверие, довела до серията изборни катастрофи“.

За контакт с Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в ЕП: https://www.socialistsanddemocrats.eu/

 

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • Отвратен

    16 Фев 2023 10:01ч.

    На кои социалисти? Чии интереси изразява този?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • несъпоставими светове - стар и нов, минало и бъдеще

    16 Фев 2023 12:38ч.

    Витанов, Европа, задънена улица в идеологията и политиката, загиващ икономически проект, деиндустриализация,тотален ресурсен колапс, очаквана депресия, национализъм, етническа бомба цъка... Алтернативата: истински български социалисти, Евразийски икономически съюз - първо място по площ в света, по доказани залежи от всички полезни изкопаеми,горива, прясна вода,гори.Икономическа интеграция вместо санкции.Международна правосубектност вместо пълно държавно и ценностно заличаване.Петербургски Международен Икономически Форум(близо 80 официални държавни делегации от цял свят) срещу Форумът в Давос (англосаксонско доминиране,глобално зануляване,разпалване на войни,узаконяване на канибализма,евтаназията и сегрегация на човечеството).

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • станбУловизъм

    16 Фев 2023 12:44ч.

    Не видях подписа на Витанов вчера по повод на апела на ЕП за Истанбулската. Предположих, че още е в България по повод на драмите около конгреса им. За сметка на това Станишев и Йончева са Истанбуловисти! Срам и позор! Витанов трябва да заяви категорично мнение. За мен той е длъжен! Дано и Гласове мислят така! Пенкова също дължи мнението си на българското общество - няма я в списъците с гласувалите. Слабаков също го няма сред гласувалите, но лично аз от него не чакам и не искам нищо. Интересно е, защо тези хубави хора, които получават още по-хубави заплати, не ходят на работа??!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Конформист

    16 Фев 2023 15:31ч.

    Откаде и да го погледнеш този тип-достойна издънка на Андрей с акордеоно,лилавия Лилов и псевдо банкера Дъбов!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи