Петър Витанов: Къщата ни гори, трябва да обединим усилия в националната политика

Петър Витанов: Къщата ни гори, трябва да обединим усилия в националната политика

ПП-ДБ бяха пратени в българския парламент, за да разградят модела на управление на ГЕРБ. Вместо това сега се молят по студиата за правителство с тях. Ясно е, че има нужда от алтернатива. Това заяви ръководителят на Делегацията на българските социалисти в Европейския парламент Петър Витанов пред Bulgaria ON AIR.

"Логично беше да има правителство, но се оказа, че двата политически субекта, които участват в него, са като олиото и водата - трудно се смесват. От това, което виждам, става ясно едно - вътрешните страсти доминират над европейските, защото много често се използваше наративът, че посолствата имат нужда от стабилно правителство в България, предвид кризите, които има съвсем близо до нашите граници. Оказа се, че вътрешните противоречия са далеч по-силни от всяко европейско желание", смята Витанов.

Петър Витанов няма очаквания, че ще има правителство с втория или третия мандат и е на мнение, че страната ни се готви за извънредни парламентарни избори.

„Очаквам на следващите избори ГЕРБ да има по-силен резултат, както и ДПС. Също така ниска избирателна активност, защото българите нямат доверие в продукцията, която им се поднася. Но всичко това би могло да се промени, ако хора, които се ползват с обществено доверие, стъпят на политическата сцена“, добави Витанов.

По повод създалото се движение в рамките на БСП преди дни, Петър Витанов изрази подкрепа за всяко усилие за промяна. „Аз съм един от хората, които в последните години най-отчетливо критикува настоящето ръководство на партията заради неговата ретроградност. Вместо да създава отбор, се остракира всеки с различно мнение. Това е причината БСП да не трупа позитиви дори в ролята си на опозиция в сегашната критична за държавата ситуация. Създалото се обединение е само първата стъпка. Следващата трябва да е обединение на всички леви хора, извън рамките на опозицията в БСП“, коментира Витанов и добави, че за силна партия е необходим не само лидер, но и мислещи хора и отлични организатори, които да създадат траен политически субект, способен да увлече хората с идеи и възможности за тяхната реализация.

„Европейските избори не са маловажни, защото континентът ни се намира в криза. Но при положение, че къщата ни гори, би следвало всички да фокусираме вниманието си върху решаването на националните проблеми, да обединим сили за националната политика“, каза още Витанов.

За контакт с Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в ЕП: https://www.socialistsanddemocrats.eu/

Коментари

  • Що всички евродупетати толкоз много обичат да плямпат клишета със апломб на откриватели на колелото и топлата вода?

    26 Март 2024 14:10ч.

    Нещо им правят в Брюксел. Вадят им човешкия мозък от мислителниците и им ашладисват една и съща клонирана флашка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ...причината БСП да не трупа позитиви дори в ролята си на опозиция в сегашната критична за държавата ситуация

    26 Март 2024 14:19ч.

    са ей такива като теб. Не цялата причина, но доста голяма част от нея.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стево

    26 Март 2024 15:10ч.

    На сайта на Гласове много често се дава трибуна на Петър Витанов. Ако това е бъдещото лице на очакваната нова партия на Румен Радев, то избора на Витанов само доказва колко посредствени хора избутва напред Радев. След Кирчо и Асен и неосъщественият ген.Янев, това явно ще е поредната политическа авантюра на Радев. За щастие много хора вече започнаха да отсяват житото от плявата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Веска

    26 Март 2024 15:21ч.

    Европейското желание е лично твое и на хилядите подлоги, на заплати от НПО-тата! Какво правите в този европарламент? Не виждате ли какви имилиарди изтичат от решенията на неизбраната от никого главна гинеколожка и гласувани от вас? Били "разрешили" България да даде няколко милиона от своя държавен бюджет на земеделците,..... Каква държава сме? Суверенна или колония на ес?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Момче, когато "къщата ни гори" питай къде са ПРУ-тата да спасяват живота на българските граждани

    26 Март 2024 15:23ч.

    Я поеми инициатива и разрови ПРУ-тата в какво състояние са. Който е учил Гражданска отбрана знае какво е ПРУ = противо-радиационно укритие. Витанов, накарай да се поразтърсят и да има проверка на скривалищата във всички български големи и малки градове, нали четеш новините откъм САЩ и Украйна

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ВИК

    26 Март 2024 17:55ч.

    "Къщата ни гори", а ти непеошка слагаш съчки.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гражданин

    26 Март 2024 15:32ч.

    Аман от празните приказки на този и компания.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    26 Март 2024 15:51ч.

    Пшьол вон, дурак!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    26 Март 2024 15:58ч.

    гори защото има българи с гмо мозъци които не мислят по изборите те избраха това нс тези хора въпреки че знаеха що за стока са 60 процента не гласувахме защото нямаше за кого сега пак ще се повтори същото цървулите пак ще изберат същите и ще се въртим в кръг докато измрем

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Левицата! е кърлеж, който пие кръвта на БСП

    26 Март 2024 16:39ч.

    под красивия лозунг за "обединение".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    26 Март 2024 17:23ч.

    Я изчезни бе!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи