Петър Витанов и Крум Зарков за 1 май: Нужен е нов „трудов договор“ на БСП с левите хора

Петър Витанов и Крум Зарков за 1 май: Нужен е нов „трудов договор“ на БСП с левите хора

Ръководителят на делегацията на българските социалисти в ЕП Петър Витанов и  правосъдният министър Крум Зарков бяха гости на тържествата в Русе по случай Международния ден на труда и участваха в дискусия, посветена на политическото представителство на трудещите се. С тях темата обсъждаха директорът на „Фридрих Еберт България“ Жак Папаро, младежи, студенти, членове на местната организация на БСП и синдикати.

„Актуална е нуждата от гаранции срещу несигурността на работното място – защитата и добрите условия на работа, както и справедливото заплащане, трябва да са предмет на непрекъсната борба, смята Зарков. Витанов добави, че за да се случи това е нужно сътрудничество между социалистическата партия, работници и синдикати и той вижда такова в редица европейски държави.

„Не е нормално да има толкова работещи бедни, а големият капитал да се разпределя между шепа хора. Днес има необходимост повече от всякога да говорим за равенство, защото едни работят и не могат да платят сметките си, а други стават свръхбогати на техен гръб“, каза ръководителят на Делегацията на българските социалисти в ЕП Петър Витанов.

„На нашата партия ѝ отива повече да се занимава с Кодекса на труда,  отколкото с Изборния кодекс. Именно в Кодекса на труда се определят параметрите на трудовия договор. Ако приемем, че всяка партия има за работодател своите избиратели и получава като възнаграждение за труда си техните гласове, то очевидно БСП има много какво да подобри в този аспект. Дошло е време БСП да предложи „нов трудов договор“ с левите хора в България“, каза Крум Зарков.

В хода на дискусията бе поставен въпросът за предизвикателствата пред БСП в ролята ѝ на най-големия представител на трудещите се:

„БСП е партия на онези, които изграждат нашата страна, на онези, които имат право да бъдат победители, защото всекидневно вграждат труда си в сградата на общото ни бъдеще. Силна защита на работещите изисква силна БСП“, смята Зарков.

„Когато БСП е пета сила в страната, тя няма сила да промени нищо. Затова е особено важно да се върне там, където ѝ е мястото“, добави Витанов, според когото  социалистическата партия трябва да приобщава, а не да отблъсква; да съдейства, а не да монополизира.

Социалистическата партия повече от всяка друга е длъжна да дава инициативата на младите хора. Младите хора на днешна България са повече солидарни с другите, повече социално чувствителни, повече непримирими към несправедливостта, отколкото мнозина си мислят, смятат още социалистите.

Зарков и Витанов са категорични, че левицата е носещата колона на българската политика и само наличието на силна социалистическа партия може да даде решение на политическата криза в страната.

За контакт с Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в ЕП: https://www.socialistsanddemocrats.eu/

Коментари

  • haho

    01 Май 2023 13:04ч.

    Всички леви хора да станат джендъри, това ли искат тез двамцата юнаци?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чрез новоговор към извращение на мисълта

    01 Май 2023 13:20ч.

    на шепа разколници: "Ако приемем, че всяка партия има за работодател своите избиратели и получава като възнаграждение за труда си техните гласове, то очевидно БСП има много какво да подобри в този аспект."

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • БСП си изгради образ на лъжливото овчарче

    01 Май 2023 13:43ч.

    Сега и Господ да говори от името на БСП, кел файда. Ако си що годе нормален, за контакт пък с Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в ЕП няма и да помислиш.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Изначално, още от Конституционния преврат на "кръглата маса"

    01 Май 2023 14:52ч.

    антикомунистите в БКП, начело с Андрей Луканов, Ал. Лилов, П. Младенов и военния клетвопрестъпник №1 в новата българска история - Д. Джуров - се проявиха като лъжливите овчарчета. Самото БСП, от създаването си на 04.04.1990 г., като подмяна и менте на БКП, е проектирано като лъжливо овчарче. Единственото сегашно достойство на БСП е именно, че отстоява нравствена консервативност в българската политика. За разлика от джендърите прогресисти и широки социалисти (социалдемократи) от "Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в ЕП".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отвратен

    01 Май 2023 13:44ч.

    Тези 2-та стават комични фигури. Вчера лечевица ги лансира за председател на БСП, днес те се саморекламират ... Боже, пази България от такива!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • badfinger

    01 Май 2023 17:56ч.

    Да публикуват вариант на договора . Всички говорят за модерна БСП с общи думи . Да предложат нещо конкретно . Иначе е борба за власт .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • НИКОЛОВ

    01 Май 2023 13:46ч.

    Партия с ръководство от милионери не мо е да бъде "социалистическа". Бсп отдавна са далече от работническата идеология. Преди годи и си имах вземане-даване с едър соцкапитслист, голяма клечка в бсп, собственик на мандра, месокомбинат, кравеферма и хиляди декари земя, който каза на работниците в мандрата си, че трябва да са доволни на едната кора хляб, дето им давал, а не да роптаят за почивка по Коледа. Толкова за бсп.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • йосарян

    01 Май 2023 13:58ч.

    извнапредвид скорошните загрижености на лицето зарков относно "домашното насилие", май е добре тия хубавци първо да уточнят за кои "леви" иде реч.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Митето

    01 Май 2023 14:13ч.

    1 май - Ден за унижение и подигравки с трудовите хора от политици,бизнесмени,интелигенти и паразити на държавна хранилка!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    01 Май 2023 14:21ч.

    какъв договор бсп отдавна не е лява партия едни и същи се мотаят в нс с години нинова е продукт на лаборанта

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • как

    01 Май 2023 14:29ч.

    зарк0ф, на българското общество толкова ли е от значение в тази катастрофа от кризи да пробутвате извращенията на сащ, опаковани като "закон за домашното насилие", в който са бетонирани извращенията на сащ с джендер/атлантическите "ценности"?! Това е държавна измяна, зарк0ф!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    01 Май 2023 15:23ч.

    Ем малко ще ви е трудно, щот луевити в България не са толкоз луеви като вазе ??

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Веска

    01 Май 2023 15:39ч.

    Извратеняци! Вземат милиони за година и ще искат договор с бедните работещи! Откажи се публично от тези незаслужени заплати, привилегигии и тогаа обърквай мозъците на младите, студентите и разните други, с които се срещаш! А сливенският джендър да не се бърка в политиката на БСП, а да се вторачи в тази на германците, чиито член бил станал!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иван

    01 Май 2023 15:49ч.

    80% от хората в България ги направихте леви, лошото е, че вие сте десни и няма как да се случи заварката.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • П. Витанов беше изключен от БСП за хулиганско поведение с мутрите на К. Добрев и никой не го пита какво мисли за БСП

    01 Май 2023 16:08ч.

    А и на Крум Зарков самомнението му е доста по-голямо от възможностите му.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Квазиакадемика Денков Молеца ( вредител)

    01 Май 2023 16:36ч.

    Срамно е министъра на правосъдието на България да е неправоспосбие. Юрист , т.е. без правособнист. КРУМ ПРОСТО НЕ ПОЛОЖИМ ИЗПИТ ЗА ПРАВОСПОБНОСТ !!!!! Глава четиринадесета. ПРИДОБИВАНЕ НА ПРАВОСПОСОБНОСТ ЗСВ Чл. 294. (1) Завършилите висше образование по специалността "Право" придобиват юридическа правоспособност след 6-месечен стаж като стажант-юристи и полагане на изпит. (2) (Изм. - ДВ, бр. 62 от 2016 г., в сила от 09.08.2016 г.) През времето на стажа стажант-юристите се запознават практически с основните функции и с организацията на работата на професиите, за които се изисква юридическо образование и участват в изготвянето на проекти на актове и документи с правно значение. В задачата се пита имали положен курс и изпит за правоспособност нашия Министър - Крум БезДарков ?????? Или и той е Министрър като бившия изключен и неправоспосбен квзиадвокат - Христо Иванов

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Некадърници инсегашните инпредишните Бокувите

    01 Май 2023 16:40ч.

    Не разбиара. Кака е възможно хора нередовни и закононепослушни като Киро(гражданството), Христо ( изключен като адвокат), Асен (съден за измама), Крум БезДаркофф неправоспососбен юрист да дават акъл на другите и да намират кусури ??????????? Направиха така , че на фона на тяхното бездарие Боку с същите бездараници да изглежда по добре пфу

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лъжлива партия

    01 Май 2023 19:45ч.

    Само при социализъм, обществените блага се разпределят между всички хора. Тия какъв кодекс на труда искат да променят като сме в капиталистически строй. Защо не говорят за по ранно пенсиониране например.Ама едно е да бачкаш до 63, друго е да демагогстваш.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи