Петър Николов от ГЕРБ-СДС: Вотът на недоверие най-вероятно ще мине

Петър Николов от ГЕРБ-СДС: Вотът на недоверие най-вероятно ще мине

Безпрецедентното около този вот на недоверие в исторически план е, че първо той най-вероятно ще мине, ако няма нещо задкулисно и нередно. Второто безпрецедентно нещо е, че за първи път ставаме свидетели буквално на скандал между премиер и вицепремиер - Гроздан Караджов излезе и изнесе скандални случаи и спорът се пренесе на вътрешно ниво. И трето - емоционалното състояние на финансовия министър, който вчера държеше един странен език и буквално си изпуска нервите. Това коментира в "Денят започва" по БНТ Петър Николов, депутат от ПГ на ГЕРБ-СДС. 

От ден първи в парламента ние се държим като опозиция, подчерта Николов. 

Ние смятаме, че икономическата и финансова политика на това правителство е катастрофална и фактически ще повторим най-лошите спомени от правителствата на БСП - на Луканов и Жан Виденов, обясни депутатът от ГЕРБ. 

По-добре избори сега да се направят, лятото и ново правителство да влезе в управлението наесен, смята той. 

Опозицията се бори за власт. Властта трябва да решава проблемите в страната. Властта в момента е напълно некадърна и вредна за България, категоричен е Николов. 

Не направихме вота преди месец, защото нямаше да мине. Нашата цел е да мине вотът, каза още депутатът от ГЕРБ. 

Мнозинството е от 4 партии и една от тях взима решение да излезе от управлението. Изведнъж излиза министър-председателят и започва да увещава депутатите да останат. Гледах по медиите, че е казал, че ще имат места в листите на "Продължаваме промяната", коментира още Николов. 

Ние, опозицията, имаме нужда да покажем, че това правителство е свършило и няма вече морален кредит да продължи да управлява. 

Интересът на ГЕРБ-СДС е това правителство да управлява още една година и да свърши като правителството на Луканов. Интересът на България обаче е то да падне сега, смята депутатът. Според него, ако се чака още една година, цената за страната би била огромна. 

Основният проблем на това управление е, че те заявиха, че няма да управляват с ГЕРБ-СДС, ДПС и т.н., независимо тези партии какво искат, категоричен е Николов. БСП са една русофилска партия, която през цялото време симпатизира на Путин. Тоест - имаме тотално нехомогенна коалиция, допълни той. 

Според мен в рамките на този парламент е изчерпана възможността за експертно, надпартийно правителство, смята депутатът. 

Нямаме предложение за председател на НС, тъй като ние сме загубили изборите и нашата роля е на силна опозиция, каза Николов. Нека видим предложенията - отговори той на въпроса кого биха подкрепили.

 

Коментари

  • На боклука

    22 Юни 2022 9:51ч.

    За голямо съжаление, гробарчета , вие също сте истите (не)македонски....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Залога е много по-голям от краденето, явно!

    22 Юни 2022 9:57ч.

    Залога е България да не влиза във война. А признаците за тази война стават вече крещящи. Триморието е най-лошия вариант за България. А англичаните нямат място у нас. Да си водят войната на острова.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи