Петър Манджуков: Не се съмнявам, че наше оръжие отива в Украйна

Петър Манджуков: Не се съмнявам, че наше оръжие отива в Украйна

Това не е грешна стъпка, тя има и пазарен елемент, заяви бизнесменът пред бТВ.

„Не се съмнявам, че наше оръжие отива в Украйна. Това не е грешна стъпка, тя има и пазарен елемент, който се вписва в нашите ангажименти и в съюзите, в които членуваме“, каза бизнесменът Петър Манджуков в предаването „Тази неделя“ на бТВ.

„Липсата на самочувствие и решимост на нашето правителство попречи да се вземе официално решение за подкрепа за Украйна. Щеше да е много по-добре ако можеше официално да се предоставя въоръжение на Украйна като подкрепа от България като страна членка на НАТО и ЕС“, смята Манджуков.

Той коментира и заплахите от страна на БСП, че ще напуснат коалицията, ако това се случи. „При Корнелия Нинова вероятно ангажимента към избирателите е защото те имат един сантимент към съветския съюз. Не трябва да забравяме обаче, че Украйна и Русия са наследници на Съветския съюз. Нинова би могла да намери смелост и да подкрепи това, което смятам, че народното събрание ще приеме като решение“, каза Манджуков.

„Призоваването за дарения за оръжие се прави когато даден народ е застрашен пряко и той се мобилизира. Тогава всички дават всичко от себе си да запазят отечеството и родината, но когато става въпрос за друг народ е различно“, смята бизнесменът.

Той разкри, че е пряко засегнат от войната в Украйна, тъй като негова малка рафинерия е била ударена от руска ракета. „Там има резервоари и е близо до пристанището, вероятно руското военно командване е смятало, че има складирани горива и заради това е била атакувана. Няма жертви“, каза Манджуков.

Бизнесменът критикува и посещението на българската делегация в Киев. „Държавата има страшно много структури и институции, които да подготвят такова посещение. Има и други българи, които работят дълго време с тая държава и вероятно имат нарушени преки интереси от отношенията с Русия. Тези неща явно не достигат до височайшата особа на нашия премиер“, каза Манджуков.

Целия разговор във видеото

 

 

 

 

 

Коментари

  • Закон

    01 Май 2022 12:17ч.

    Ами крайно време е да спре да ходи. Счупете му краката. Или народа трябва да ви озаконява бардака. Нещо те сте познали. Съд ще има за тези оръжия, съд за всички поддръжници на нацизма.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • стар другар

    01 Май 2022 12:38ч.

    Пламенен Комунист и усърден Капиталист, др.Манджуков знае най-добре къде са парите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не се съмнявам?

    01 Май 2022 13:09ч.

    А кой ли го изнася?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • шок и ужас

    01 Май 2022 15:07ч.

    Още един богат човек, който прави пари от смъртта, а иначе изглежда като дядо Коледа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи