Петър Чобанов: С Бюджет 2022 задлъжняваме, а бедността не изчезва

Петър Чобанов: С Бюджет 2022 задлъжняваме, а бедността не изчезва

В момента слушаме лозунги. Няма как бедността да свърши, особено в състояние на инфлация, с тези цени на енергийните ресурси. С този бюджет и следващите задлъжняваме. Разчитаме на заеми, увеличаваме дълга и същевременно се казва, че бедността ще изчезне. Този дълг ще трябва да се връща", това каза в предаването "Офанзива" по Нова Нюз бившият министър на финансите доц. Петър Чобанов, депутат от ДПС. 

 

"Твърди се, че дефицитът се дължи на капиталови разходи. Сигурно е, че капиталовите разходи много трудно ще бъдат осъществени в този им размер", категоричен е Чобанов.

 

Според него начинът на приемане на бюджета не е добър.

 

"През 2023 година мислим, че ще започнат да пристигат средствата от програмите по Плана за възстановяване и развитие. Най-сигурно е, че ще дойдат средствата за земеделието", смята бившият финансов министър.

 

Той прогнозира, че инфлацията ще продължи да расте и ще надхвърли 10% в рамките на годината.

 

Относно "златните паспорти" депутатът от ДПС заяви, че инструментът е бил използван превратно и е генерирал корупция.

 

"Разцветът му е след 2015 година. Ще бъдем доволни, когато се направи пълна и категорична проверка, а не публичното пространство да се пълни със слухове и обвинения без доказателства", допълни той.

 

За Чобанов списъкът от хора, които може да имат отношение към престъпления, даден от премиера Петков, прилича малко на репресия, когато става дума за хора от опозицията.

 

"Нужни са конкретни доказателства, няма да позволим някой да бъде тормозен без доказателства", категоричен е депутатът.

 

За новото ръководство на КЕВР доц. Чобанов смята, че то е било натоварено с много очаквания, които може и да не се изпълнят.

 

 

 

Източници: NOVA TV, novini.bg

 

 

 

 

Коментари

  • forsvaret

    12 Фев 2022 19:50ч.

    За златните паспорти да питат кировата Лена, тя е работила в адвокатскта кантора, която ги е обслужвала!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Eisblock

    12 Фев 2022 20:13ч.

    *..."а бедността не изчезва"...* Та нали именно "Нулирането" е за въвеждане на патагонския пример навсякъде, особено в напредналият Западен "свят"?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи