Песков: Западът се опитва тихомълком да спре разследването на взривовете на "Северен поток"

Песков: Западът се опитва тихомълком да спре разследването на взривовете на "Северен поток"

Западните страни се опитват тихомълком да ограничат разследването на тераростичните атаки срещу Северен поток. Това каза пред журналисти в четвъртък прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков, съобщава ТАСС. Така той оцени международната реакция на статията на американския журналист Сиймур Хърш, че САЩ стоят зад саботажа на „Северен поток“.

"Този материал трябва да провокира ускоряване на международното разследване. А ние виждаме обратното - опити за мълчаливо прекратяване на това международно разследване", каза говорителят на Кремъл. Според него в Кремъл са изненадани, че статията на Хърш за "Северен поток" не е широко разпространена на Запад. 

"Когато анализираме всякакви изказвания в Съединените щати и във Вашингтон, е много важно за представителите на медиите - не само руски, но и чуждестранни - да обърнат внимание на една много сериозна, може би донякъде противоречива публикация на г-н Хърш за предполагаемото участие и пряка вина на Белия дом за организиране на акт на саботаж и терористичен акт срещу критична енергийна инфраструктура в Балтийско море. Имам предвид "Северен поток", добави Песков.

Източник: ТАСС

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • ами сега?

    09 Фев 2023 13:10ч.

    На подлите кравари от Вашингтон не им стиска да си признаят в прав текст, че именно те взривиха руските тръби... Отправената заплаха за това от страна на сенилния БайГън (месеци преди началото на руската СВО в Украйна), беше кристално ясна и оповестена? Защо? Нали са всемогъщи и могат да си правят, каквото поискат, където поискат по Света?... Или просто сега ги е страх, защото осъзнават, че са главния виновник за предстоящата първа и последна ядрена война?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Къде е демокрацията?

    09 Фев 2023 13:19ч.

    При търсене в Гугъл на различни европейски езици се оказва, че материали по темата могат да бъдат открити единствено чрез конкретизирано търсене. Хубав пример как големите технологични компании манипулират потребителите чрез контролирания информационен мехур. Ето защо забраната на алтернативните медии е толкова важна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Самотният вълк

    09 Фев 2023 14:06ч.

    А президентът Байдън и неговата държава САЩ са обявени за световни терористи ,заради взривяването на тръбите на Северен поток две и срещу неги и нСАЩ трябва да започне разследване и трибунал за него и САЩ .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    09 Фев 2023 14:23ч.

    Сащ винаги са си били и са си световни терористи, ненаказани от никого досега. С тях дипломатически преговори да се водят, да им се дава някакъв си хуманен пример, просто няма смисъл. Единствено реципрочно избъхтяне, може да ги позамае до следващия път, но решението с тях е само нокаут !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Джак

    09 Фев 2023 18:18ч.

    Радглежда се само и единствено версията, че Путин сам е взривил тръбите, понеже газът се е свърши и вече няма какво да продава.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи