Песков: Западът не си спомня за ядрените оръжия на САЩ в Европа, а реагира истерично на плановете на Русия

Песков: Западът не си спомня за ядрените оръжия на САЩ в Европа, а реагира истерично на плановете на Русия

Западът не си спомня за ядрените оръжия на САЩ в Европа, но реагира истерично на плановете на Русия да създаде складове за такива оръжия в Беларус, каза говорителят на руския президент Дмитрий Песков в интервю за предаването  за предаването "Москва. Кремъл. Путин“ на телевизионния канал "Россия-1.

„Колективният Запад не е склонен да припомня темата за американските ядрени оръжия, които са базирани тук, в Европа, около нашата страна, но в този случай те са склонни към такава истерична реакция на нашите планове за изграждане на хранилища за тактически ядрени оръжия на територията на Беларус“, каза говорителят на Кремъл в интервю за журналиста Павел Зарубин.

Коментирайки обсъждането от президентите на Руската федерация и Беларус Владимир Путин и Александър Лукашенко на темата за ядрените оръжия на преговорите в Москва, Песков добави: "Ами да, това е много важна тема сега. Виждаме много необуздана реакция от страна на колективния Запад на изявленията, направени от президента Путин“.

По-рано Путин заяви, че Руската федерация, по искане на беларуската страна, ще разположи тактическите си ядрени оръжия в Беларус, както САЩ отдавна са направили на територията на своите съюзници. Както отбеляза руският лидер, строителството на хранилище за тактическо ядрено оръжие на беларуска територия ще приключи на 1 юли.

Източник: ТАСС

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • Прав е Песков разбира се - в кои държави от Европа днес са складирани ядрени бомби?!

    09 Апр 2023 13:37ч.

    Към 2012 г. - 8 държави в света са разработили и изпробвали собствени ядрени оръжия. Пет от тях са официално признати ядрени сили по силата на Договора за неразпространение на ядрените оръжия (ДНЯО). По хронологичен ред на ядрените опити това са .... САЩ, Русия (наследява арсеналите на бившия СССР), Великобритания, Франция и Китай. Още три страни са тествали атомно оръжие извън рамките на ДНЯО – Индия, Пакистан и Северна Корея."

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ядрените сили

    09 Апр 2023 13:37ч.

    В кои държави от Европа днес има ядрени бомби?! ........ При положение, че след разпада на Варшавския договор всички ядрени бойни глави са прибрани в Русия, а от европейските държави - не! .............. За сведение от бивши Съветски републики: БЕЛАРУС се сдобива с 81 ядрени бойни глави след разпадането на СССР през 1991 година. Всичките са предадени на руснаците през 1996 година. Беларус подписва ДНЯО същата година. ............. КАЗАХСТАН наследява 1400 ядрени оръжия след разпадането на Съветския съюз. Всички оръжия са предадени на Русия през 1995 година. Казахстан подписва ДНЯО. ............ УКРАЙНА наследява близо 5100 ядрени оръжия след разпадането на СССР, превръщайки се в третата най-голяма ядрена сила в света. Всички оръжия са доброволно предадени на руснаците през 1996 година, и Украйна подписва ДНЯО. ..... Още по-интересно е за България:

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Какво щяхме да бъдем, ехеее...

    09 Апр 2023 13:43ч.

    Българската ядрена програма започва в края на 50-те години, когато СССР построява малък изследователски реактор в София. България е втората страна в бившия Източен блок след Съветския съюз, която започва да произвежда собствена ядрена енергия!!!! .... Българската АЕЦ КОЗЛОДУЙ е НАЙ-ГОЛЯМАТА на Балканския полуостров, но след като страната поема ангажимент към ЕС, смятаните за небезопасни (?!)четири малки реактори ВВЕР-440 (I-IV блок) са затворени!......... Така централата днес произвежда общо 2000 МВт от 3760 възможни!!!!! .............. Очаква се нова АЕЦ да се построи край Белене – АЕЦ Белене, с мощност от 2000 МВт. Голяма част от българската уранова руда, добивана край Бухово и Доспат, е била изнасяна за СССР. По-старите съветски ядрени оръжия и реактори използват български уран заради високото му качество!!!!! ............ Днес изследователският реактор ИРТ-2000 вече не съществува. България е разполагала и със завод за обработка на уранова руда." ............. Всички уранови рудници бяха затворени. Срам за демокрацията, която ни взе толкова много!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Веска

    09 Апр 2023 14:01ч.

    А Израел! На тяхна територия няма ли разположено ядрено оръжие?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Русия поема целия външен дълг на СССР, на базата на което и прибира всички атомни бойни глави

    09 Апр 2023 17:14ч.

    Бившите републики са освободени от всякакви финансови задължения, волни като птици. И на базата на това, се започнаха едни претенции спрямо Русия, не е за вярване.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Самозабравилият се западащ запад

    09 Апр 2023 13:54ч.

    все още си мисли, че на него всичко му е позволено, а всички други трябва да играят по неговите правила. Бабаитско поведение! Това е опасно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да, на САЩ и Запада е позволено всичко, защото са победители в Студената война и връх на цивилизацията, прогреса, икономическата и военна мощ.

    09 Апр 2023 14:28ч.

    А САЩ са световен Хегемон и стожер на свободата и демокрацията.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • за - 09 Апр 2023 14:28ч.

    09 Апр 2023 17:18ч.

    Как съчетаваш думите СВОБОДА и ДЕМОКРАЦИЯ обясни. Американската демокрация означава свобода единствено за американските корпорации. Или по-точно слободия, да разпарчетосват чужди държави, с важно геополитическо местополжение или с ресурси. .......... А ти лозунгувай, слепецът вижда повече от такива като теб, жено!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • old_beggar

    09 Апр 2023 14:31ч.

    грешат онези, които смятат, че Байдън води света към ядрена война заради деменцията си. всъщност Джо „Деменцио“ прави точно това, което Америка иска от него, а системно зомбираните янки (и управляващи, и обикновени хора) вече не се страхуват от атомния апокалипсис...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Евгени Василев

    09 Апр 2023 14:47ч.

    Не е само Запада, Китай също не одобрява това.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Марго

    09 Апр 2023 16:26ч.

    Какво е становището на Папуа Нова Гвинея? Моля, информирай ни!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Евгени Василев

    09 Апр 2023 17:16ч.

    Нямам представа, техният представител в ООН, не се изказвал по въпроса, а и техен министър не е писал статия по въпроса, както Китайците направиха! ;)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Женя,

    10 Апр 2023 12:46ч.

    сподели нещо и за отношението на Китай към фон дер Люген

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ядрен Комар

    09 Апр 2023 16:23ч.

    Ядрено оръжие в западна европа има във Белгия, Холандия, Италия и Германия. Това са първите цели на руснаците, които ще се изпарят. Като гледам списъка, само добро ще направят, ако престанат да съществуват.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи