Песков: Синът ми участва в специалната военна операция в Украйна

Песков: Синът ми участва в специалната военна операция в Украйна

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков потвърди, че неговият син Николай е участвал в офанзивата в Украйна. Това е станало няколко месеца, след като Николай Песков бе обвинен, че се е опитал да се измъкне от възможността да бъде пратен на фронта, предаде Франс прес.

"Той взе това решение, той е възрастен човек. Да, действително той участва в специалната военна операция в Украйна", каза Песков, но отказа да предостави повече подробности по въпроса.

В събота ръководителят на частната военна компания "Вагнер" Евгений Пригожин заяви, че 33-годишният Николай Песков е служил храбро и героично в Източна Украйна в продължение на шест месеца. Пригожин поясни, че Песков-младши е бил там под друга самоличност, присъствието му е било пазено в тайна и той е обслужвал реактивна система за залпов огън "Ураган" на силите на "Вагнер".

"Разбира се за руския народ това е една необичайна ситуация, защото всички са свикнали децата на елита да бъдат укривани от родителите им", коментира Пригожин.

След изявленията на Пригожин тогава в. "Комсомолская правда" публикува интервю с Николай Песков, в което той казва, че е избрал да се бие, за да изпълни дълга си и, че е получил медал за военните си подвизи.

Преди шест месеца Николай Песков бе обвинен, че се е опитал да се измъкне от повиквателна в армията по време на устроена му телефонна клопка. В края на септември, когато Русия обяви частична военна мобилизация, блогър, подкрепящ намиращия се в затвора руски опозиционер Алексей Навални се обади на Песков-младши и се представи за служител на руската армия, набиращ нови попълнения. Тогава Песков-младши припомни на кого е син и изтъкна, че не би било много коректно той да бъде в армията. После синът на Песков уточни, че той лично нямал проблеми да брани родината си, но първо искал да види какво би могло да се направи по неговия конкретен случай. Разговорът тогава бе излъчен директно в ефира от блогъра и злепостави сина на Дмитрий Песков.


Източник: dariknews.bg

 

 

 

Коментари

  • Sin

    24 Апр 2023 16:16ч.

    ВСУ са вече не левия бряг. Започна се. До лятото Крим ще се върне обратно в Украйна, където му е мястото.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • победа будет за нами

    24 Апр 2023 16:23ч.

    Това с левия бряг е психоатака. Друг е въпросът, че ако се озоват там, ще бъдат удряни. И съвсем трето е, че ВСУ прикрива пряко участие на натовски подразделения в атаката срещу руснаците. Не знам докога ще го крият руснаците, изглежда искат да избегнат ядрени удари, но в даден момент все пак ще се наложи да ударят неконвенционално, защото не става въпрос просто и само за украинска пехота и танкове.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Sin

    24 Апр 2023 16:54ч.

    Напротив - и Леопардите, и Брадлитата, и Хаймърсите са чиста проба Украински. Друг е въпросът за произхода им. Но на бойното поле те нямат противник - най-вече Леопардите. В състояние са да разстрелят до 7 руски танка в минута, назависимо от типа им. При това без да намаляват скоростта на движение, която е над 60км/ч. Мисля че ще им запалят задниците на ватенките съвсем скоро. И последните пак ще бягат през глава както под Харков и с изменени лица. Идат красиви преживявания за западния зрител по ТВ ! Не ли ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не, приличаш на говорител на детска градина

    24 Апр 2023 17:02ч.

    Не. И ти знаеш, че лъжеш, при това клоунски, демек по натоффски...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ще стане лошо за украинските нацисти

    24 Апр 2023 17:17ч.

    Ми не. Но ако това те прави щастлив, добре. Крим никога вече няма да е украински. И Украйна повече няма да я има.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Петър

    24 Апр 2023 17:21ч.

    Това в дира ли го чете? Хаххаха

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • просто да уточним

    24 Апр 2023 23:05ч.

    „Левият бряг“ в пряк или в преносен смисъл?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Калински

    25 Апр 2023 9:17ч.

    Къде ги намират такива като теб не знам. Всеки път си казвам, че по-големи глуптости от тези не може да родиш и всеки път оставам изненадан....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • malart

    24 Апр 2023 17:01ч.

    Хънтър Байдън къде лужи?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    24 Апр 2023 17:17ч.

    Руски снайперист убива двама украински войници, които показват неприлични знаци. Уникално видео... https://t.me/svini_hohli_smert/4767

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А ето как изглежда окопна битка с вагнеровци край Бахмут

    24 Апр 2023 18:55ч.

    https://t.me/uniannet/96061?single

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иначе украинската армия масово използва надуваеми и дървени макети за заблуда на тъпите кацапи

    24 Апр 2023 18:56ч.

    Номерът не е нов, но ефективен: до подобни трикове са прибягвали дори през Първата световна война. ===> https://t.me/uniannet/96063

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А дъщеря му от Париж се обяви

    24 Апр 2023 17:23ч.

    Срещу войната. Вчера е имало демонстрация пред дома на др. Иванова, жена на зам. Министъра по отбраната на Русия, която се раздела формално с него за да избегне санкциите за си живее живота с крадените от мужиците в Париж.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Само дето такова . . . . .

    24 Апр 2023 17:58ч.

    Всички доказателства за участието на сина на Песков във войната срещу Украйна се оказаха фалшиви. https://www.youtube.com/watch?v=RJBjQYF3TRA

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • руски "освободител"

    25 Апр 2023 0:13ч.

    за тези 6 месеца "служба" с Пригожин колата ТЕСЛА на отрочето Песково точно 2 пъти е фотографирана автоматично заради превишена скорост в Москва...явно е бързал да свърши някаква работа за Пригожин, затова е карал с превишена скорост:-) Но евразийските и задунайски уфси не се интеесуват от такива неща, щом техният любимец Вагнер каже, че е служил с вагнеровци, това е доастъчно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • руски "освободител"

    25 Апр 2023 1:35ч.

    и отрочето Кадирово има такава снимка с военна униформа, сигурно и то е служило:-) само забравили да му кажат да си свали часовника за $1 400 000 000...а колхозниците да мрат във войната за да може такива дебили да ги управляват https://news.obozrevatel.com/russia/u-syina-kadyirova-zametili-chasyi-za-1-4-mln-foto.htm

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • руски "освободител"

    25 Апр 2023 1:37ч.

    ...$1 400 000...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Цялата същност на Z-психиатрията в едно видео

    24 Апр 2023 18:05ч.

    https://t.me/wind_sower/5616

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • За какво мрат обикновенитемобилизирани на фринта руснаци - за повече взятки, дворци, яхти, метреси, гел-лак, пунта ботокси и пластики за новите и стари руски милиардери

    24 Апр 2023 18:13ч.

    Богатството на руските милиардери се е увеличило със 152 милиарда долара през годината, а общият брой на милиардерите в Русия се е увеличил с 22 души, според Forbes. Ясно е за какво всъщност умират заблудените от пропагандата бедняци, сред които не е синчето-гей на Песков. Той вече стана "военен герой" без да е помирисвал фронта.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Pontifex Maximus

    24 Апр 2023 18:29ч.

    Браво на Песков.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • В блатата покрай Московията пуснаха образователен сериал "АБВ СВО" за Z-етници глупаци

    24 Апр 2023 18:30ч.

    1-ва серия ( https://t.me/uniannet/96171?single ), 2-ра серия (https://t.me/uniannet/96172?single )... Очакваме следващите серии от този пародиен ситком. ????

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Говорят си баща и син Пескови

    24 Апр 2023 18:36ч.

    - Собирайся сын, ты уже взрослый человек, пойдешь к Пригожину минетчиком. - Может минометчиком? - Нет сынок, извини, но место минометчика уже занято сыном шойгу.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Советский патриот За опита на управляващия елит на Руската федерация да измие репутацията си с помощта на сина на Песков

    24 Апр 2023 19:28ч.

    https://dzen.ru/a/ZEZGT56Xh3JG-BgV

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ако Песков-младши е бил във Вагнер, то е само за пропагандни клипове и снимки

    24 Апр 2023 19:50ч.

    "Нито в Соледарското, нито в Бахмутското направление са го виждали. Нито в зачислените в списъка на "ураганите", а още повече в "рапирите"", отбеляза източник от Вагнер. Новината за кариерата на Николай Песков във "Вагнер" е повече от изненадваща, тъй като миналата есен сътрудниците на Навални му се обадиха на шега и от името на военния комисар го поканиха да се яви във военната служба за преглед. Песков-младши обаче отказа. Сега синът на Песков се доказа, че се е сражавал в Украйна... с Tesla :) Докато синът на Песков уж е трябвало да се сражава на фронта, неговият автомобил Tesla редовно е бил заснеман да се движи в столицата Москва, получавайки и две глоби по това време ( https://fakti.bg/world/775917-sinat-na-peskov-se-e-srajaval-v-ukraina-s-tesla ). Каналът "VChK-OGPU" разсея мита за "Песков във война", като публикува 2 скрийншота от данните на камерите за външно наблюдение ( https://t.me/vchkogpu/37968 ), на които се твърди, че на 24 юли 2022 г. и 6 ноември 2022 г. Tesla Model X, единственият собственик от които до 28 март 2023 г. беше Песков-младши, превишава ограничението на скоростта по време на шофиране в Москва. Като доказателство за своята "служба" Песков-младши показа i снимка "от личния си архив" (https://t.me/uniannet/96097?single ). Обаче се оказа скрийншот от януарско интервю, което пропагандистът Соловьов взе от "родом от Чебоксари" ( https://t.me/SolovievLive/173032 ). В кратко видео интервю наемникът разказва, че за първи път е на първа линия, а преди това е "работил в различни райони". ( https://t.me/SolovievLive/173052 )

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Цоко

    24 Апр 2023 22:15ч.

    И на този руски седерунгел повярвах. Както и на Прогоржин, който никога не лъже. Като Боко тиквата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чепига

    24 Апр 2023 23:25ч.

    Значи ще го съдят като военнопрестъпник , заедно с татенцето....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи