Песков: Санкциите се връщат на Запад като бумеранг

Песков: Санкциите се връщат на Запад като бумеранг

"Изтласкването на Русия от международния живот е абсолютно безперспективно и по същество невъзможно. И начинът, по който се развиха събитията през последните месеци, показва това много ясно", заяви в интервю за ТАСС говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

"Русия така или иначе ще запази различни формати на интеграция с приятелските страни, ще продължи търговския и инвестиционния обмен и ще има нови „невронни мрежи“ както за търговията, така и за производството. Всичко това ще бъде възстановено на нова основа в условията на онази абсолютно безпрецедентна война, която беше обявена и започната срещу нас", казва Дмитрий Песков.

Той разказа пред ТАСС за участието на 17 юни на президента Владимир Путин на Международния икономически форум в Санкт Петербург. На въпроса дали тази година няма да са по-малко чуждестранните гости на форума, Песков отговори: "Да, по-малко ще дойдат от Запад. Но трябва да разберете, че по-малко от тях ще дойдат, не защото не искат, и не защото всички са взели такова решение. Да, има решение на отделни правителства, има решение на Европейския съюз като интеграционно обединение, има директива за всички васали на Съединените щати, но много предприемачи от Америка и Европа, и ние сме добре запознати с това, те за съжаление, са принудени да чакат сега. И при първа възможност възнамеряват да се върнат обратно на нашия пазар. За много от тях ще бъде по-трудно и по-скъпо да направят това, тъй като при сегашните пазарни условия на пазара не се образува вакуум. Вакуумът моментално се запълва от някой друг".

Според говорителя на Кремъл днешната ситуацията не е лека, "по-скоро може да се определи като трудна от гледна точка на тази безпрецедентна икономическа война. Но няма зло без добро. Тази ситуация тласка нас и нашите приятелски страни да търсим нови начини на взаимодействие, нови механизми на взаимодействие, нови механизми за финансови взаимни разплащания".

Дмитрий Песков посочи още, че тази година е белязана от "системна буря". "Икономиката се превърна в заложник на политиката и политиците в много страни направиха огромен брой грешки по време на коронавируса. Светът сега плаща цената за тези грешки. Грешките се задълбочаваха от икономическата война, която започна срещу Русия. Русия е твърде голяма страна, за да не може войната срещу нея да не се върне, да не ги преследва като бумеранг. И сега виждаме как всички тези ограничения, санкциите, които бяха въведени, удрят цените на енергията, храните и т.н. Виждаме резултатите от грешките на много страни, които се проявяват в започващата продоволствена криза. И така нататък. Разбира се, не е възможно да не се говори за това и съм сигурен, че президентът ще говори за това" на форума в Санкт Петербург, добави Песков.

 

 

 

Коментари

  • Уилт

    14 Юни 2022 11:12ч.

    Абе изброй ги тия "приятелски страни", да ги видим кои са. Аз се сещам само за Сърбия и Беларус.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • nan

    14 Юни 2022 11:23ч.

    1/3 глобус не е равно на целия свят. това се учи още в трети клас.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    14 Юни 2022 12:54ч.

    Имаше тв комедия на много малка държава в която показаха глобус САМО с тази държава.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бумеранг

    14 Юни 2022 11:40ч.

    Новата Лада няма да има ABS, еърбег за шофьора, други явно е нямала и преди, елстъкла, навигация и Euro 5, но пък ще има кормилото на старата Лада от времето на Борис Елцин.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • купчина ламарини

    14 Юни 2022 12:24ч.

    Ама ти повярва ли го? Не видя ли, че братушките пак се подиграват с вашата фарисейщина и дребнавост?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пропуснах

    14 Юни 2022 11:41ч.

    Също и климатик.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • MarlboroMan

    14 Юни 2022 12:02ч.

    а манивела?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    14 Юни 2022 12:31ч.

    Няма такива неща, обергрупенфюрер Песков - рашистките агресори ще си получите заслуженото! Смърт на рашизма! Слава Украина!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    14 Юни 2022 12:47ч.

    Само така, бой по глобализма и колониализма, та най-насетне всеки да осъзнае що за реален фактор е , а не торба с лъжи, демагогия и келява пропаганда !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи