Песков: Русия се консолидира около Путин. Оценката на САЩ не е нещо, което ни интересува

Песков: Русия се консолидира около Путин. Оценката на САЩ не е нещо, което ни интересува

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Преизбирането на президента Владимир Путин показва, че руският народ е консолидиран около него, а Москва не се интересува от критиките на Вашингтон, тъй като Съединените щати са фактически във война с Русия в Украйна, каза днес Кремъл, цитиран от Ройтерс.

Путин спечели 87%, или 76 милиона гласа, което е много повече от най-високите резултати в постсъветската история на Русия, показват официалните данни след преброяването на почти всички гласове. Избирателната активност е била над 77 на сто, което също е най-висок процент в постсъветска Русия.

"Това е най-красноречивото потвърждение на нивото на подкрепата на населението на страната за неговия президент и консолидацията му около него", заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков пред журналисти.

Белият дом каза, че изборите в Русия "очевидно не са нито свободни, нито честни", тъй като Путин е вкарал в затвора своите опоненти и е попречил на други да се кандидатират срещу него.

"Ние категорично не сме съгласни с тази оценка от Съединените щати", посочи Песков.

"Подобни оценки са очаквани и предвидими, като се има предвид, че фактически Съединените щати са страна, дълбоко въвлечена във войната в Украйна. Това е страна, която на практика е във война с нас“, добави той.

"Това не е мнение, което сме готови да изслушаме и което дори да е важно за нас", каза Песков.

Говорителят на руския президент заяви, че ако Западът иска да говори за нелегитимността на руските избори, означава, че намеква, че 87% от гласовете, подадени за Путин, са нелегитимни, нещо, което според Песков е „нелепо“.

"Това е абсурдно", каза Песков.

Запитан за призивите на някои руски опозиционни активисти да обявят изборите в Русия за нелегитимни, Песков заяви, че хора като вдовицата на Алексей Навални, Юлия Навална, са загубили връзка с Русия.

"Има много хора, които са напълно откъснати от родината си. Юлия Навална, която споменахте, все повече се придвижва към този лагер от хора", каза Песков.

Според него такива хора "губят корените си, връзките си с родината, губят разбиране за родината си и престават да усещат пулса на своята страна".

Източник: БТА

 

 

 

Коментари

 • Песков,

  18 Март 2024 14:38ч.

  прав си. Няма друг вариант за Русията в тази ситуация. Да му мислим ние с нашите паразити, до къде ще стигнем.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мужик

  18 Март 2024 14:55ч.

  Има начин. Полетите са през Истанбул. Ама с кран не могат да ви изкарат от най бедната страна в Ес да отидете в Русия даже на екскурзия.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Баба

  18 Март 2024 15:06ч.

  Песков, питай Байдън за ония вагони с гласове по пощата, особено за ония, починалите много преди Байдън да се кандидатира...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • д-р Косев

  18 Март 2024 15:32ч.

  При тая всенародна подкрепа направо да вземат да си го короноват и да не трошат пари за глупости. След това трябва само той да осинови Медведа и династията е бетонирана за барем 10 години.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател

  18 Март 2024 15:57ч.

  В YouTube има клип от гласуването в САЩ. Огромна редица пред руското посолство. Някакъв мъж, застанал извън редицата се опитва на руски да пропагандира хората да не гласуват. Те му казаха, че нищо не може да ги спре и запяха “Катюша”.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • д-р Косев

  18 Март 2024 16:12ч.

  Абе, олигофрени, но не съвсем - имали са достатъчно акъл да се изнесат от расийската кочина.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Лекуващ лекар

  18 Март 2024 16:53ч.

  Санитарят Косев, не си ли твърде стар за полюции или си дръпнал пак 3 линийки от дневната доза ???!!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи