Песков: Русия не може да гарантира, че американците, пленени в Украйна, няма да бъдат осъдени на смърт

Песков: Русия не може да гарантира, че американците, пленени в Украйна, няма да бъдат осъдени на смърт

Русия никога повече няма да се довери на Запада, кризата около ситуацията в Украйна ще бъде дълга. Това каза говорителят на руския президент, Дмитрий Песков, в интервю за NBC, излъчено в понеделник, съобщава ТАСС. Песков каза още, че Русия не може да гарантира, че бивши американски войници, заловени в Украйна, няма да бъдат осъдени на смърт.

„Нищо не мога да гарантирам, зависи от разследването“, каза говорителят на Кремъл, отговаряйки на въпрос за гаранции, че американските затворници няма да се сблъскат със съдбата на британците Шон Пинер и Ейдън Аслин, както и на мароканеца Брахим Саадун, които бяха осъден преди това от съда на "Донецката народна република" (ДНР) на смърт.

За пленяването на двама бивши американски войници - 39-годишният Александър Друк и 27-годишният Анди Уин  край Харков, съобщи миналата седмица британският вестник "Дейли телеграф". На 16 юни Държавният департамент обяви, че САЩ са готови за контакти с Русия по повод американските граждани, задържани близо до Харков, които са отишли ​​в Украйна, за да участват във военни действия. Освен това Министерството на външните работи на САЩ отново призова американските граждани да не посещават Украйна.

„Да, това ще бъде дълга криза. Никога повече няма да вярваме на Запада“, каза Песков, който даде интервю на NBC на английски. Въпреки че интервюиращият журналист Кейр Симънс каза, че разговорът с Песков е продължил повече от час, бяха излъчени само няколко фрагмента от няколко минути, в които става дума за американските наемници, задържани в Украйна, американката Бритни Гринър, арестувана в Русия за опит за контрабанда наркотици, както и няколко цитирани думи на Песков за перспективите за развитие на кризата. Телевизионният канал не уточни дали ще бъде показана пълната версия на интервюто, добавя ТАСС.

 

 

Коментари

  • Най-после нещо смислено

    21 Юни 2022 9:40ч.

    от тоя прикрит либерал!Крайно време е Путин да го намира като Чубайс!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Играта на войници

    21 Юни 2022 11:15ч.

    явно няма да свърши добре за УСА хулиганите! Каза им се - не сте войници, а наемници, и идвате в 404, за да убивате руски и украинси граждани, за коета ив се плаща. Нямате защита от Женевската конвенция! Не слушат... Еми... в ЛДНР има смъртно наказание за подобни деяния!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Схемата

    21 Юни 2022 11:59ч.

    Относно плен. ще постъпят както е политически изгодно. Днес големият проблем е друг. Киев умишлено провокира изостряне. Днес целият наратив и призивите са: чакаме жестоки ответни удари, ще атакуват столицата, Хайде, ударете ни! Ние това искаме, това целим! Интересна е реакцията на Москва?! Ако умеят да играят, временно ще стиснат зъби и ще си гледат техния дневен ред.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стара традиция е

    21 Юни 2022 12:11ч.

    още от времената на Чингиз хан пленниците да бъдат убивани. Песков, вие в кой век живеете?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи