Песков: Русия може да помогне за решаването на палестинско-израелския конфликт, тя поддържа контакти и с двете страни

Песков: Русия може да помогне за решаването на палестинско-израелския конфликт, тя поддържа контакти и с двете страни

Русия поддържа контакти и с двете страни на палестинско-израелския конфликт, внимателно анализира ситуацията и потенциално може да участва в уреждането на конфликта. Това каза прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков пред репортери, съобщава ТАСС.

„Поддържаме контактите си със страните в конфликта“, каза той в отговор на въпроса дали Русия планира да признае Хамас за терористична организация по примера на други страни. "И там, и там има руски граждани. За нас съдбата на руските граждани е приоритет номер 1", подчерта Песков.

Освен това, добави той, Русия „продължава внимателно да анализира ситуацията“. „И запазва позицията си на страна, която има потенциал да участва в процесите на уреждане“, каза говорителят на Кремъл.

В списъка на Русия за евакуация от Ивицата Газа има и граждани на Украйна, Беларус, Казахстан, Молдова и Палестина, като общо в него има около 400 души. Това съобщи междувременно за ТАСС прессекретарят на руската мисия към Палестинската национална администрация Алия Зарипова. "Евакуацията се разработва - отбеляза тя. - Не мога да назова маршрутите и датите. Рано е да се говори за това".

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

  • Valpet

    11 Окт 2023 14:51ч.

    Думите на Песков звучат дори хумористично. Браво Песков!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гречен

    11 Окт 2023 15:38ч.

    Да не са като думите на Денков и сие. Светът е оцелял защото се е смял във връзка с хумора дето сте чули в думите на Песков.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи