Песков: Русия действа бавно в Украйна, защото провежда специална военна операция, а не война

Песков: Русия действа бавно в Украйна, защото провежда специална военна операция, а не война

Русия, която провежда "специална военна операция" в Украйна, се старае да запазва градовете и човешкия живот, каза говорителят на Кремъл Дмитрий Песков в интервю, излъчено по телевизионния канал АТВ на босненската Република Сръбска в сряда и цитирано от ТАСС.

"Разбира се, да се съпостави военният потенциал на Украйна и Русия е много сложно. И вие ще кажете: защо руснаците действат толкова бавно? Защото руснаците не водят война", заяви Песков.

"Ние не водим война. Да водиш война - това е съвсем различно, това е пълно унищожаване на инфраструктурата, това е пълно унищожаване на градовете. Ние не правим това. Ние се опитваме да запазваме инфраструктурата и ние се опитваме да запазваме човешкия живот", обясни Песков.

Още от първия ден на пълномащабната руска инвазия в Украйна на 24 февруари руският президент Владимир Путин я определи като "специална военна операция". Изказванията на Песков са в противоречие с многобройните сведения за руски удари срещу жилищни сгради и инфраструктура в Украйна.

Говорителят на Кремъл повтори тезите, че Западът е "излъгал" Русия след разпадането на Съветския съюз с разширяването на НАТО и разполагането на натовска инфраструктура на границите на Русия.

Песков каза още, че за първата година от "специалната военна операция" Русия е постигнала редица цели, но "още е необходимо противникът да бъде изтласкан надалеч", затова и военните действия ще продължат.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • Само местните жълтопаветни умници не могат да вдянат какво се случва

    11 Май 2023 8:14ч.

    Все по-наложително става да им се налее акъл по албанския метод.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    11 Май 2023 8:28ч.

    Явно Русия я устройва този начин на водене на военни действия.Тренировка спаринг за ТСВ... Прекалено много се вживяваме тук за чужди проблеми..... :))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    11 Май 2023 8:55ч.

    Тренировки, тренировки, ма на мене ми се вкисна бирата от чакане на Големия Ядрен Екшън :(

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ??...

    11 Май 2023 9:37ч.

    Абе, ти идиот ли си или просто няма с к'во да се занимаваш?!... А може би и двете!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ким Чен Ун

    11 Май 2023 9:28ч.

    Още 1 година може да издържи икономически след което ще рухне много по страшно от Ссср.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ./.

    11 Май 2023 9:35ч.

    Ех, надежди... Те умират последни. Вземи се поинформирай малко за "просперитета" на западнАЛия свят и най-вече на Краваристан и ще ти светне. А Русия не я мисли - нея винаги я е имало, има я и ще е има, за ужас на всички олигофрени и дебили, драпащи да я унищожат и да разграбят богатствата ѝ!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Самотният вълк

    11 Май 2023 9:57ч.

    Е разбра ли сега какво го чака твоят джендър съюз РАЗПАД го чака содомитският съюз Процесите са вече във ход и ЕС ще отече във канала като отпадни води . Но ти понеже си тъп либерал фашист и содомит ,явно се чел какво каза Си ДзинПин на Путин че следващите сто години ще бъдат години за изграждане и победа на многополюсният свят изграден на закони , не на англосаксонски правила .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Самотният вълк

    11 Май 2023 10:05ч.

    Русия умишлено не бърза да победи Украйна: Сивков назова скритата причина Русия умишлено не бърза да победи Украйна, въпреки че може да го направи в рамките на дву-тримесечна операция. Скритата причина назова Константин Сивков. Той обясни защо сегашното забавяне в рамките на NWO е стратегически правилно решение. Telegram каналите разпространяват съобщения, че ръководството на руското министерство на отбраната е засегнато от сериозни кадрови промени, обърна внимание икономическият наблюдател на телевизионния канал Юрий Пронко в Главната програма на Царград . Предстоят много сериозни събития. При тези обстоятелства хората, които са просто изтощени в условията на война, просто се изпращат на почивка. Не изключвам тези лидери, които имат богат боен опит, голям авторитет във войските, да получат отпуск за период от няколко седмици до месец, за да могат да се възстановят в очакване на онези важни стъпки, които се планират приложени в бъдеще“, предложи експертът. Врагът постави всичко на карта Що се отнася до положението на фронта, положението е наистина тревожно. Според Сивков кураторите на Киев няма да жалят средства за контранастъпление, тъй като за тях победата във войната срещу Русия е въпрос на живот и смърт. Ако Западът се провали, това няма да бъде забравено като бягството на американците от Афганистан. Провалът ще бъде началото на края на хегемонията на Вашингтон и целия модел на англосаксонско господство на планетата. Така че западните елити ще бъдат готови да предприемат много твърди мерки. Те ще бъдат готови да отприщят трета световна война. Няма проблем - казва събеседникът на Царград. Но ситуацията в Украйна сега се оформя тъжно за Вашингтон и Брюксел. Киевският режим се изчерпва. В същото време Западът се страхува да влезе в открит въоръжен конфликт с Русия. Защо Русия е бавна Сивков обясни и защо Русия не бърза да премахне въоръжените сили на Украйна. Според него сегашното забавяне е стратегически правилно решение, тъй като бързото поражение на режима в Киев ще принуди машината на НАТО да се вдигне по-рано в битката: Нашите въоръжени сили са способни да нанесат решително и бързо поражение на украинската армия в рамките на дву-тримесечна операция. Това е елементарно, просто летене. Но това не се прави. И именно защото Москва категорично не желае откритата пряка намеса на Запада в тази война. Затова отлагат максимално началото на пълноценни военни действия, операции в пълна сила. Факт е, че човек трябва да бъде подготвен за конфликт с НАТО, вероятността от който нараства. Първо, във военно-техническо отношение. Така че Русия трябва да има време да изгради капацитета на военната и предната поддържаща индустрия възможно най-скоро. Работата в тази посока е интензивна. Втората задача: трябва най-накрая да сглобим нашия антизападен, антиколониален блок, нашия съюз. Тази коалиция вече е частично сформирана: това са преди всичко Русия, Китай и Беларус. Тоест вече е оформена континенталната ос Минск – Москва – Пекин, – обобщи военният експерт.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • читател

    11 Май 2023 10:40ч.

    Цитат: "Говорителят на Кремъл повтори тезите, че Западът е "излъгал" Русия след разпадането на Съветския съюз с разширяването на НАТО и разполагането на натовска инфраструктура на границите на Русия." Точната дума е "факти", а не "тези". И "излъгал" в цитираното изречение трябва да е без кавички. Или авторът е неграмотен, или е съвсем плоска пропаганда. Във ФРГ излязоха документи какво е било обещано на Горбачов.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Самотният вълк

    11 Май 2023 10:53ч.

    Е какво е обещано на Горбачов ,казвай истината , а тя е НАТО да не се разширява на изток до границите на Русия .Само наглите англосакси излъгаха Русия и сега ще сърбат попарата която надробиха тогава . И още нещо преди да започне военната операция във Украйна Пути ясно заяви на НАтовците да се омитат от границите на източна европа остановени през 1997 година .И да знаеш ще си изпълни заканата да изгони наглите англосакси от България .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи