Песков: Родителите трябва да обяснят на украинските деца защо Киев се бори с Чебурашка

Песков: Родителите трябва да обяснят на украинските деца защо Киев се бори с Чебурашка

Украински медии по-рано съобщиха за появата на плакати в киевски училища, на които приказният герой е наречен "окупатор", съобщава ТАСС.

Говорителят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков не обясни защо Украйна се бори с героя от приказката на Едуард Успенски за Чебурашка. Той смята, че подобна политика трябва да се обяснява на украинските деца от техните родители.

„Не е наша задача да обясняваме, това не е наш проблем“, каза говорител на Кремъл пред репортери в сряда, говорейки за битката срещу Чебурашка в Украйна. „Родителите трябва да обяснят това на децата в Украйна“, смята Песков.

По-рано украинските медии съобщиха, че в киевските училища са се появили плакати, на които е зачеркнат образът на приказния герой от новия филм, а самият той е наречен „окупатор“.

Филмът "Чебурашка" стартира в боксофиса на 1 януари и спечели повече от 225 милиона рубли този ден, което беше рекорд за боксофиса на 1 януари, както и вторият резултат в боксофиса за един ден за всички руски кино. Във вторник семейната комедия изпревари филма "Холоп" и стана най-касовият руски филм в историята на вътрешното разпространение. Песков каза, че Кремъл, заедно с режисьорите, се радват на успеха на Чебурашка и филмовият пазар на страната като цяло трябва да бъде запълнен с местни продукти.

Източник: ТАСС

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

 

 

Коментари

  • укрофашаги, Сър!

    11 Яну 2023 13:59ч.

    Какво да ги коментираш! Идиоти, безмозъчни, безумци! И като си помисля, че нашите жълтопаветници ги подкрепят, какво да си мислим за тях,? освен че са същата сволочь! Анадънму?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ...

    11 Яну 2023 15:08ч.

    Абе товариш, да не даваш рапорт пред англосаксите, с това "сър"? Къде се намирш, върви коментирай микимаус, кравар тъп!? Понял?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • изкуствен Ентелект с устойчиво развитие

    11 Яну 2023 14:14ч.

    Това не е достатъчно. Да се инкриминират още "Ну Погоди" , "Маша и мечока" и "Котаракът Леополд" ! Зеленски да наложи персонални санкици на тези окупатори - вълци, зайци, мечки, маши и котараци ! Це Украина !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • пешо от кривина

    11 Яну 2023 14:57ч.

    да спре наркомана и птиците, които прелитат от Русия в украйна

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Крокодила Гена-Зеленский

    11 Яну 2023 14:58ч.

    Правилно, Чеборашка е образът на перфектният КГБист- ФСБшник, нисък ръст(комплекс за малоценност), големи уши(слухтене и доноси) и остри нокти(да се катери по вертикалта на властта),та да стане един ден като Путин...злобно зверче! Героям Слава!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Петър

    11 Яну 2023 15:41ч.

    Ами ти генерал Наско от ДБ си описал?!? Браво.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • !!!?????????

    11 Яну 2023 18:12ч.

    Ей, кроко, ама ти умираш от страх, нали ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • old_beggar

    11 Яну 2023 16:28ч.

    украинският нацизъм стана патологичен, премина на страната на откровеният сатанизъм и това се превърна в нова идеология не само в страната, а в противоестествения свят с напълно преобърнати ценности, значения и етични нагласи на т. нар. „евро-атлантически Запад“...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи