Песков: Путин няма да въвежда военно положение в Русия

Песков: Путин няма да въвежда военно положение в Русия

Руският президент Владимир Путин няма да въвежда военно положение в страната на фона на инвазията в Украйна. Това каза говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС.

"Не, това не влиза в плановете му", каза Песков в отговор на въпрос как ще коментира изявлението на директора на Националната сигурност на САЩ Аврил Хейнс, която предположи, че Путин може да въведе в Русия военно положение за поддържане на "специалната военна операция" за защита на Донбас.

Говорителят на Кремъл опроверга предположението на бившия съветник на държавния глава Сергей Глазиев за предполагаем планиращ се в Русия държавен преврат. На въпрос на журналисти как ще опише вътрешнополитическата обстановка в Русия, Песков отговори: "Като стабилна".

"За съжаление не зная върху какво се основават тези изводи (на Глазиев), затова нищо не мога да кажа", отбеляза говорителят.

По-рано някои медии съобщиха за изявлението на Глазиев, според когото Западът подготвя в Русия държавен преврат, посочва ТАСС.

"Преговорният процес започна без посредници и той доста вяло и безрезултатно продължава без посредници. Макар че високо оценяваме и сме признателни за усилията на нашите турски колеги за създаването на необходимите условия за среща в Истанбул", така отговори Песков на въпрос как ще коментира думите на Жозеп Борел за това, че ЕС не може да стане посредник в преговорите между Москва и Киев, но тази роля може да бъде изиграна от Турция.ровеждането на Air Policing, защото е възможно да има проблеми.

По повод приключването в края на май на участието на самолети от Нидерландия в съвместни задачи по охрана на въздушното ни пространство, адмирал Ефтимов посочи, че се разговаря с други съюзници и скоро ще има информация.

Относно военнотехническата помощ за Украйна Евтимов каза, че тази седмица се очакват украински специалисти, с които да бъдат договорени конкретни параметри в бъдещото споразумение.

 

Източник: бТВ

 

 

 

Коментари

  • ЗИП

    11 Май 2022 16:18ч.

    Кремъл си прави гаргара със Запада с това абсолютно спокойствие и войната , като "business as usual". Нито мобилизация, нито обявяване на война а сега моля ви се и военни положение няма да има...:))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Майна

    11 Май 2022 18:24ч.

    Голяма гаргара - за 75 дни един Херсон и даже там всеки ден вървят мотинги срещу Путин.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • «Отворено общество» на Сорос мощно финансира мероприятия в България срещу Русия

    11 Май 2022 17:02ч.

    https://bgr.news-front.info/wp-content/uploads/2022/05/279555494_5834003833281711_639682000920102851_n.jpg Фондацията на Сорос финансира инициативи, породени от предизвикателствата на войната в рамките на 100 000 евро. По-нататък става ясно, че «Отворено общество» финансира с 600 000 евро още инициативи на граждански организации, възникнали вследствие на войната в Украйна».

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи