Песков: През март 2022-а бяхме много близо до мирен договор с Украйна, но Западът попречи

Песков: През март 2022-а бяхме много близо до мирен договор с Украйна, но Западът попречи

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков потвърди изявлението на говорителя на беларуското външно министерство, че прекратяването на огъня между Украйна и Русия, което е планирано да бъде сключено през 2022 г., е било нарушено от западните държави.

"Казваме ви го от шест или седем месеца, и президентът Путин е говорил за това по различни поводи. Става дума за самия документ, който беше договорен в резултат на много трудни преговори и който дори беше парафиран. И тогава изведнъж, сякаш по заповед отгоре - да се чете, наистина по заповед отгоре - украинската страна напусна масата за преговори и напусна комуникацията", каза той.

По-рано, на 12 февруари, говорителят на беларуското външно министерство Анатолий Глаз заяви, че през март миналата година Русия и Украйна са били много близо до подписването на мирен договор, но Западът е попречил на това. Според него няколко високопоставени служители са заявили, че украинският президент Володимир Зеленски е получил съобщение от западните си партньори, че мирните преговори трябва да бъдат прекратени.

Преди това, на 11 февруари, руският заместник-министър на външните работи Сергей Вершинин заяви, че Русия е готова да преговаря с Украйна, но без предварителни условия и само въз основа на съществуващата реалност. На свой ред заместник-постоянният представител на Русия в ООН Дмитрий Полянски заяви на 6 февруари, че западните страни не са заинтересовани от мира в Украйна. По думите му Западът продължава да отлага перспективите за мир, като доставя оръжия.

Последният досега кръг от преговорите между Русия и Украйна на четири очи се състоя в Турция на 29 март 2022 г. През октомври същата година Киев официално отхвърля контактите с Москва. Тогава президентът Владимир Зеленски представи решение на Съвета за национална сигурност и отбрана на страната, според което преговори не могат да се водят, докато Владимир Путин е президент на Русия.

На 24 февруари 2022 г. Русия стартира специална операция за защита на Донбас. Решението беше взето на фона на влошаването на ситуацията в региона в резултат на обстрела от страна на украинските военни.

Източник: iz.ru

 

 

 

 

Коментари

  • Подлоги

    13 Фев 2023 14:57ч.

    Тогава украинците дори разстреляха главния си преговарящ, за да успокоят побеснелите заради преговорите британци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • руски "освободител"

    13 Фев 2023 15:27ч.

    Песков се прави на разсеян, който не помни всичко казано от фюрерчето в бункера-Русия си искаше сферите на влияние! Ако през март руската анаконда беше полузадушила плячката, всеки, който започна да пречи на уреждане на въпроса "по мирен начин",т.е. плячката да бъде погълната, стана автоматично "войнолюбец",който поддържа войната...и това обяснение се харчи добре сред евразийски, задунайски и др. уфси. А след това щеше да дойде ред на балтийските държави, на Полша и т.н., трябваше всеки да се откупува самостоятелно с клетва за вярност пред руския ботуш. Ако в Украйна се създадоха лесно сепаратистки настроения, такива лесно могат да се създават и в Естония, Литва и Латвия, където има много хора с руско самосъзнание.Защо и те да не бъдат включени в Русский мир? Винаги ще се намери повод за война, наречена "СВО", и накрая ще се издигне паметник на 3 цивилни жертви, за да се обоснове убийството на 30 000 други цивилни жертви и стоици хиляди други войници.А и Аляска трябваше да бъде закарана в "русскую гавань", защо не, нали измамата как била предадена само за 99 години на американците се харчи добре сред...познахте, сред евразийски, задунайски и др. уфси. Бееееееее

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • русофобията при теб, ако не е психическо отклонение, е грантова задача, но обикновено едното върви с другото

    13 Фев 2023 15:47ч.

    Предизвиканата от Запада СВО е срам за американската политика - че умишлено сепарира Украйна от руския свят, настройвайки по безумен начин една част от него срещу други, а същевременно десетилетия проповядваше "отпадане на граници". Това не е просто когнитивен дисонанс, а шизофрения и бесовщина.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • руски "освободител"

    13 Фев 2023 16:36ч.

    през 1991 година всички области на Украйна гласуваха с над 80% за отделяне от РФ. С обещанието за интегриране със Запада един президент дойде на власт, а когато се обърна към РФ с цел присъединяване към ОНД, трябваше да се измъква като пръдня от гащи в посока към РФ. Това са фактите. А утре трима пияни руснаци могат да паднат от терасата на третия етаж някъде в Бургаско или Варненско и да се окаже, че горките руснаци по Черноморието трябва да бъдат спасявани и обединени в Русский мир.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ясно е, че си дежурен пропагандист на ам.грант

    13 Фев 2023 18:15ч.

    Много приказваш без да мислиш. Никой нямаше да закача Украйна, ако не се бе лакейски подложила за маша на най-русофобските и глобализаторски-цинични кръгове на англоамериканската политика. Проамериканщината изпортва матрицата на нормалното мислене - независимост не означава обезателно провокативно или враждуващо поведение спрямо Русия. не се опитвай да прехвърляш всичко от болната глава на здравата и да ни караш да мислим като американци - само в категорията на заплашващи конкуренти и опоненти. От всички народи само англичани и американци се карат или перманентно поучаващо размахват пръст на някого. И даже не се забелязват колко жалко и мутрафонско поведение е това тяхното, отстрани погледнато.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Джордж Фридман 2014

    13 Фев 2023 20:51ч.

    «Интересите на РФ и САЩ по отношение на Украйна са несъвместимы. " ... "Русия нарича собитията от началото на годината (2014) организиран от САЩ държавен преврат. И това действително беше най-неприкрития държавен преврат в историята." https://www.kommersant.ru/doc/2636177

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мужик

    13 Фев 2023 21:19ч.

    По болни хора от рубладжиите, бивши комунета няма. По цял ден броят украински трупове и се радват.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • a - 13 Фев 2023 21:19ч.

    13 Фев 2023 22:01ч.

    Не съди по себе си за другите. Не ти вървят простотиите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Миролюбив реалист

    13 Фев 2023 15:35ч.

    Условно има две групи субекти. Първа: Притежаващите ненакърнени сетива, когнитивни способности и поне минимален обем от исторически познания и актуална информация, можещи да отличават грозната и брутална западна пропаганда, чудесно познаващи каква е същността на тази война и какво е заложено. Да се обяснява за тези от първата група за отминали събития - това не го виждам вече като смислено. Последното има някакъв смисъл като историческо познание. Втора: Тези, който проектираха и инвестираха десетилетия за да се стигне до тази война, номинираха и назначаваха своя вярна, колониална администрация, водиха неуморна пропаганда, купуваха безогледно всевъзможни, всеядни користолюбци, опортюнистични и амбициозни службогонци, хванати чрез изнудване натясно, бандеровско-шухевски биячи или хора с откровено замъглено от псевдо местническо-патриотична мъгла съзнание - на тях пък веобще не намирам за смислено да им се говори, да не приказваме за убеждаване. В някакво по-далечно бъдеще победителите ще обяснят в учебниците по история и то на децата им, какво е ставало. Сега става въпрос за нещо съвсем друго! Дано вие знаете повече от нас за целите на вашата операция, защото във времете ние вече съвсем се объркахме?! Дано да намерите начин да я ПРИКЛЮЧИТЕ БЪРЗО И УСПЕШНО! Това е в интерес на всички хора на тази Земя, защото в противен случай ще се даде кураж на онези да започнат ускорено процеса на приключване на човечеството чрез прилагане на пъстра палитра от инструменти - здравни, финансово-икономически, военни, психологически, пропагандни, организационни, насилие и принуда и какво ли още не!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • До всички с видимо увредени когнитивни способности

    13 Фев 2023 15:40ч.

    Блеещият, руски "освободител" от 15,27 - вашият случай е описан макар и доста щадящо и пестеливо във втората група СУБЕКТИ в постинга от 15,35

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • руски "освободител"

    13 Фев 2023 16:38ч.

    напиши нещо по темата, не се занимавай с мен. Ако няма какво да напишеш по темата, няма нужда да се насираш публично

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • за -13 Фев 2023 16:38ч.

    13 Фев 2023 22:05ч.

    САШ и изобщо колониалните държави съществуват чрез колонизиране и война. Затова САЩ имат 800 бази по света, а колко плюс това представителства тук и там, отделно посланиците им, които се месят директно във вътрешните работи на държавите. Тя темата е една, демокрация по американски, те колят, те бесят и явно ти си щастлив от това!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не може да има решение, при което остава накаква УССР да се прави на държава

    13 Фев 2023 17:20ч.

    Това ще е саво прелюдия към нова война. А и ЕС/ОТАН нямат място на белия свят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Съмнявам се,

    13 Фев 2023 19:53ч.

    че ще вземат предвид мнението ти.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А аз не се съмнявам, че дните на ЕСОТАН са преброени, за УССР няма какво да се говори

    13 Фев 2023 20:20ч.

    Само с евроатлантиците не знам какъв вид компост ще правим.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Руски нацистчетата,

    13 Фев 2023 20:57ч.

    за газови камери ли си мечтаете. Искате да ни “къпете” в тях ли? Да ви напомня ли как американците превъзпитаха немските нацисти?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Уилт

    13 Фев 2023 18:42ч.

    Песков е голям руски патриот - съпругата му е с паспорт на ФРГ, а децата му са поданици на рогоносеца ЧАРЛЗ 3.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Почти съм убеден,

    13 Фев 2023 20:00ч.

    че Путин е уредил себе си и дъщерите си с американски паспорти. И не се шегувам. След Горбачов никой не е правил толкова много за укрепването на американската империя (бивша британска), колкото Вова Путин. Горби беше ниска топка - партиен функционер от Ставрополския край. Предаде СССР от глупост. Путин е с претенции за много умен и за чекист с хладен ум. Единствената му възможна мотивация да прецаква Русия по този начин е свързана с някаква лична облага. Нямам друго обяснение за поведението му .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Защо ни губите времето с едни и същи простотии?

    13 Фев 2023 22:08ч.

    То бива грозотии и простотии, но чак пък толкова.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Любо Кольовски

    13 Фев 2023 18:45ч.

    руски "освободител" е пример, че всеки русофоб е и българомразец.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Русороби,

    13 Фев 2023 20:08ч.

    Русия е туморът на съвременния свят. Не се дръжте като метастази на този карцином, задушаващи снагата на България. Вижте съдбата на руснаците в Източна Украйна, които повече от 20 години гласуваха за проруски партии, а сега получават от наследниците на Ордата благодарности за своята лоялност под формата на разрушени жилища и ковчези с телата на синовете си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • болен русофоб

    13 Фев 2023 20:55ч.

    И защо тя да е туморът? И слепият даже ще види, че не Русия е на западните граници, а Западът изпраща въоръжените си бандити си да воюват на изток, току при границите на Русия. Имаш ли завършен поне 1 клас в нормално българско училище, или са те промили изцяло в западна образователна среда?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ако Русия си беше стояла

    13 Фев 2023 21:13ч.

    в границите, война нямаше да има. Ама пуста лакомия. Да си превърнал в кочина 15 % от сушата на Земята, и да ламтиш за още територии. Не се чудете, че нормалните станаха русофоби. Побеснелите руснаци сами се превърнаха в напаст за цялата планета.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    13 Фев 2023 19:22ч.

    Единственото живо същество, успяло да оцелее отпреди ерата на динозаврите е калифорнийската полска мишка! Те затова и досега Сащ си мислят, че са богопомазани и се мъкнат като поклисари подир всички дипломатически мисии на Лавров по света, в стил на американската отровна дървесна жаба.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На твое място

    13 Фев 2023 20:10ч.

    не бих отварял дума за падението на руската дипломация от последните месеци. Нито царска Русия, нито СССР са удряли такова дъно и са изпадали в толкова дълбока международна изолация.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • няма никакви изначални предпоставки за безпринципен глобализъм, за да са верни изводите ти

    13 Фев 2023 20:57ч.

    Защо влизаш тук да ни занимаваш с възпаленото си въображение? Превърнал си се в една буца от хипертрофирало съзнание, промивано по най-примитивен начин.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи