Песков: Отпадналите оферти за руски петрол ще бъдат заменени с източни пазари

Песков: Отпадналите оферти за руски петрол ще бъдат заменени с източни пазари

Снимка: ТАСС

Отпадналите оферти за доставки на руски петрол ще бъдат заменени с договори със страни от Югоизточна Азия. Това заяви говорителят на руския президент Дмитрий Песков пред репортери.

Той коментира изказването на германския канцлер Олаф Шолц, че Германия работи за пълното спиране на доставките на въглища и петрол от Русия. Според него отказът от такива доставки "може да се осъществи много бързо".

"Има пазар в Югоизточна Азия, в източната част на страната. Със сигурност отпадналите оферти за петрол ще бъдат компенсирани с оферти от тази, източната посока", заяви говорителят на Кремъл в отговор на въпрос на ТАСС как решението може да се отрази на приходите от руски петрол, включително ако други държави последват примера.

Според Песков наистина не е изключено "някои обеми да отпаднат". "Но във всеки случай глобалният пазар е много по-многостранен, отколкото само европейският. Въпреки че, разбира се, европейският пазар е с преимущества", каза той.

"Възможно е да има спад, но отново ще се включат някои компенсаторни механизми", заключи президентският говорител.

През март Европейската комисия предложи план за намаляване на зависимостта на страните от ЕС от доставките на руски газ с 67% до края на годината поради ситуацията в Украйна.

 

Източник: ТАСС

Коментари

  • krasen

    28 Март 2022 13:40ч.

    САЩ за пореден път показаха как се прави БИЗНЕС!!!! Ще направят дослук с дявола, но ще постигнат своето правене на пари....Вовата просто стана тяхна маша

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • MarlboroMan

    28 Март 2022 13:42ч.

    на източните пазари ще продавате срещу виетнамски донги и монголски тугрики :)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    28 Март 2022 13:47ч.

    Ти с Виетнам не се бъзикай...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • волк

    28 Март 2022 14:27ч.

    При отменената от запада "международна търговия", Русия има пълно право на дъмпинг с цените на енергоносителите. На такъв дъмпинг Западът няма как да се съгласи, защото няма свои енергоресурси и си ги присвоява, а тия дни единствената форма на присвояване вече не е борсовата търговия през долара, а откровеният разбойнически грабеж на ресурси.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Винаги могат да газифицират Русия

    28 Март 2022 18:08ч.

    щом като искат рубли и подкрепа на собствената си икономика. Китай вече десетилетие прави така. Тези или други чужденци, няма значение, те винаги ще ти вземат суровините евтино. Така и стандарта на живот на собствения народ ще се вдигне. Досега продаваха суровини навън за да плащат пенсии и социални помощи в Русия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мутра

    28 Март 2022 19:47ч.

    Путин наистина много мрази Русия. Няма друг, който да млази Русия колкото него.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Doksan Dokuz

    29 Март 2022 11:44ч.

    Мутричке, я кажи колко рубли стана долара?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи