Песков: Ограниченията на ЕС за влизане на коли с руски номера са абсурдни

Песков: Ограниченията на ЕС за влизане на коли с руски номера са абсурдни

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Решенията на страните от Евросъюза за ограничаване на влизането на автомобили с руски номера са абсурдни. Русия ще отговори по начин, отговарящ на интересите ѝ. Това заяви пред журналисти руският президентски прессекретар Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС.

"Трябва да постъпим така, както е най-добре за нас. Невинаги това може да бъде огледалният отговор. Несъмнено подобни напълно абсурдни решения за пореден път оказват негативно влияние на и без това намиращите се в плачевно състояние наши отношения и, между другото, изобщо не прилягат на ръководствата на страните, които вземат подобни решения", каза Песков.

Подобна забрана въведоха Литва, Латвия, Полша, Финландия и Естония. В петък към тях се присъедини и нечленуващата в ЕС, но придържаща се в много отношения към политиката на съюза Норвегия, където ограничението влиза в сила от утре.

По-рано днес от МВР съобщиха по повод на запитване от БТА, че забраната за влизане на автомобили с руска регистрация се очаква да започне да действа и на територията на България до края на деня.

На 14 септември министърът на вътрешните работи Калин Стоянов заяви, че е пристигнал документът във връзка със забраната за пресичане на границите на ЕС от автомобили с руска регистрация. Тогава той каза, че предстои документът да бъде разгледан и да се вземе решение как ще се случват нещата по този въпрос.

БТА припомня, че на 11 септември Европейската комисия потвърди, че въведените досега санкции срещу Русия заради войната в Украйна включват забраната за пресичане на границите на ЕС от автомобили с руска регистрация.

Източник: "24 часа"

 

 

Коментари

  • smb

    02 Окт 2023 15:59ч.

    Каквото Пеевски е казал все е станало. Стара жълтопаветна поговорка

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Еврокомисар

    02 Окт 2023 16:57ч.

    Стойте си в кочината, руска сволоч никой не ще в цивилизования свят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ха Ха Ха

    02 Окт 2023 17:08ч.

    Е кой ви е цивилизационният свят бе ? Този на гей парадите и на содмията и на зоофистията и на трите пола джендъри . Не си ти този дето е ми определя във моята родина България към кой свят искам да живея . Ти като искаш да живееш във рзврата .ЕС е готов да ъте приеме . Айде сега марш към брюксел там ги чакат такива деградирали отрепки като теб със отворени обятия .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • KitCat

    02 Окт 2023 17:17ч.

    Evrokomisar - "сволоч" е на руски, трябва да са те назовали така, та да го знаеш. На ЕС му е спукана работата, може и да остане като форма, но без съдържание. Те англичаните първи се усетиха, ние както винаги, ще сме последни, със смахнати управляващи в очакване да им разпоредят какво да правят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Рубладжийски

    02 Окт 2023 17:20ч.

    Няма ли най накрая да се изнесеш в С. Корея, осрал си всяка тема.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Марш към

    02 Окт 2023 17:40ч.

    Брюксел бе джендър , ама преди това се порадвай на майка си сестра си и баща си . Пусни и една дупара на кучето си ,можеш да ползваш и езичето си .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Верно Дачков най голямата

    02 Окт 2023 17:49ч.

    Измет от нета е събрал.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Това войната на Путкин в

    02 Окт 2023 17:05ч.

    Украйна щото е законна. За анексията да не говорим.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • smb

    02 Окт 2023 17:43ч.

    Обясни моля те как една война става законна? В Конституцията ли я записваш, с министерско постановление ли я озаконяваш, как точно? Деба дебилите ви деба недоучили..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дейба и рубладжеята ти

    02 Окт 2023 17:48ч.

    Дейба, става незаконна когато нападнеш суверенна държава.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • smb

    02 Окт 2023 17:55ч.

    Не каза кога става законна. С какъв документ става законна, палячо?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • европедал

    02 Окт 2023 18:16ч.

    Къф палячо само бе, не видиш ли, че е прайдово нагъзен джендър и си го проси - преди всичко ритника, не толкова грездея...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ха боли ги

    02 Окт 2023 17:15ч.

    Грездея Руснаците че няма да ги пускат във европейската джендър територия . Че те вече имат зад гърбаси глобалният юг и още седем милиарда подръжници .Европата е затворена страница за тях за дълги години .Онзи ден удариха вропата със дървесината .Вчера намалиха транзита на газ през украйна за ЕС със 40 % . Във края на краищата идва зимата ,която няма да е толкова топла като минало годишната .А газо хранилищата празни ,пълнят ги ама със втечненият американски скъп газ ,който пак е руски де .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Маги

    02 Окт 2023 17:56ч.

    Това е абсолютна глупост. Руснаците пълнеха нашите курорти, благорасположени са към нас, да не мислите , че англосаксонците ни обичат и уважават? Те не признават изобщо всички славянски народи, ние сме втора ръка хора за тях. НАТО и ЕС искат нашата територия за натиск срещу РФ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи