Песков нарече "чудовищни" ​​и "терористични" думите на Кирил Буданов за готовността да убива руснаци

Песков нарече "чудовищни" ​​и "терористични" думите на Кирил Буданов за готовността да убива руснаци

Изявленията на украинските власти за готовността им да „убиват руснаци по целия свят“ показват, че Киев се е превърнал не просто в спонсор, а в пряк организатор на терористични актове. Това заяви пред журналисти прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков. Така той коментира съответното изявление на началника на Главното разузнавателно управление на Министерството на отбраната на Украйна Кирил Буданов, съобщава ТАСС.

Кирил Буданов каза в интервю за Yahoo News, в отговор на въпрос за възможното участие на Киев в убийството на Дария Дугина, че Украйна е убивала и ще убива руснаци „във всяка точка на света до пълна победа".

"Това е наистина чудовищно изявление. Това изявление и казаното от г-н Буданов е пряко потвърждение, че режимът в Киев не просто спонсорира терористична дейност, но е пряк организатор на тази дейност. И това изявление дава още една много важна характеристика на киевския режим“, каза говорителят на Кремъл.

Той подчерта, че Русия категорично осъжда подобни изявления. "Имаме специални служби, които ще направят всичко необходимо на фона на подобни изказвания. Никой не трябва да се съмнява в това", предупреди прессекретарят на руския президент.

Кремъл е уверен, че Западът не трябва да пренебрегва подобни думи. „Днес ще наблюдаваме много внимателно реакцията на европейските столици, както и на Вашингтон – особено Вашингтон – защото е много трудно да си представим, че подобни терористични изявления от Киев могат да останат без осъждане. Затова днес ще чакаме тези осъждания“, каза Песков.

В заключение той добави: „И накрая, това изявление на г-н Буданов още веднъж потвърждава правилността на решението на президента Путин да започне специална военна операция".

"Това е директен удар по Белия дом. Киевският режим каза, че администрацията на Байдън спонсорира тероризма", коментира от своя страна в Телеграм говорителката на руското външно министерство Мария Захарова.

Източник: ТАСС

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

 

 

Коментари

  • квинтесенциален армаментариум

    08 Май 2023 16:07ч.

    През 1991 бе закрит "нападателния" Варшавски договор, но остана "отбранителното" НАТО......

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ким Чен Ун

    08 Май 2023 16:41ч.

    Западът променя позицията си относно войната: след настъплението на въоръжените сили на Украйна трябва да започнат мирни преговори между Русия и Украйна с участието на Китай, защото в противен случай Русия ще превземе цяла УСрайна !!! Слава Кокаинье! Тараканом слава и АМИН !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чудовищна чодовищност

    08 Май 2023 16:57ч.

    Да, Песков, чудовищно е ! Както е и чудовищно непонятно защо все още не нанесете тежък ракетен удар по центъра на Киев ? По центровете на ръководство на 404 ? По самия Зеленски ? И така не сложите край на този чудовищен цирк ? Непонятно е Песков ! Освен ако не сте в ДОГОВОРНЯК с врага, което би било чудовищно предателство към народа ви.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Разбира се,

    08 Май 2023 17:29ч.

    че са в договорняк. Обикновени простосмъртни са. Но с много заделени пари за стари години. Няма да ги харчат в руската кочина, я.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Николай 2

    08 Май 2023 23:34ч.

    Вече всички на изток (от Борисов до Песков)разбраха , че няма да могат да си харчат парите на запад, защото западът ще ги ликвидира и ще им открадне парите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Веселинъ Канъ Български егн 7112136860

    08 Май 2023 18:54ч.

    Песков много славянско име фамилно са му докарали.Pasco е испанско сефардско еврейско име.Идва от "пасха".Л'евров,Рут-ин(Путин),Сахара-ова,Дугин(Доган)...Ама инапе Хитлер бил евреин.Евреин е да,ама не казвате историята му докрай...не казвате,че любимецът на приспаните от мизерия Чарли Чаплин е Хитлер от плът и кръв.Руснаци,разконспиритани сте.Врче е невъзможно късно дс постигнете намеренията си заеднл с вашият ортак евреин Зеленски.Тежка ви пръст , хазари всеневинни...тежка ви пръст!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи