Песков: На практика НАТО се включи в конфликта в Украйна, но това няма да ни попречи да изпълним целите си

Песков: На практика НАТО се включи в конфликта в Украйна, но това няма да ни попречи да изпълним целите си

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Северноатлантическият алианс де факто се е включил в конфликта в Украйна, но това не засяга целите на Русия, заяви говорителят на руския президент Дмитрий Песков в неделя по телевизионния канал "Россия-1".

"НАТО вече де факто е въвлечена в украинския конфликт, но това по никакъв начин не влияе на всички наши цели, т.е. операцията продължава и ще бъде доведена докрай", заяви говорителят на Кремъл в интервю за програмата "Москва. Кремъл. Путин", отговаряйки на въпроси на журналиста Павел Зарубин. Фрагмент от интервюто е публикуван в канала му в Телеграм от журналиста Владимир Соловьов.

Помощта на НАТО за Украйна значително усложнява ситуацията, но потенциалът на Русия й позволява да продължи с противовъздушната отбрана при тези условия, каза Песков.

Той отбеляза, че Москва е "значително по-затруднена" от подкрепата на НАТО за Киев: "Предполагам, че това изисква вътрешна, икономическа и друга мобилизация. Едно е за киевския режим, друго е за НАТО. Това е допълнителна тежест, но нашият капацитет ни позволява да продължим операцията и при тези условия", подчерта говорителят на Кремъл. 

Източник: ТАСС

 

 

 

Коментари

  • Братушки, закопайте гниещият труп на УССР

    16 Окт 2022 16:54ч.

    Вонята вече не се търпи!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • София

    16 Окт 2022 17:08ч.

    Успех братушки , на вас се надяваме в борбата срещу световното зло !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • МРАЗЯ США

    16 Окт 2022 17:50ч.

    Ако нашите политици не бяха бездарни наведени маймуни нямаше да помагаме на Украйна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • добро утро!

    16 Окт 2022 18:47ч.

    Че това е от месеци! Сега чак ли стоплихте? И пак ли ще сте “озабочени”? И пак ли ще ги наричате партньори? Понякога се питам чии точно интереси защитавате!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отечествен фронт

    16 Окт 2022 20:39ч.

    И Путин го каза преди месец англосаксонските сатананисти трябва да бъдат унищожени до крак .Първа във списъка ингилизия и точно на третата минита ще бъде превърната във ядрена пепел .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Друго каза Путин

    16 Окт 2022 21:48ч.

    каза че не Русия е дошла на границите на Англия и ЩАС, а обратно те дойдоха на нейните граници, затова те трябва да й дадат гаранции за намеренията си. Джон Кенеди преди точно 60 години беше още по-категоричен когато руските ракети се оказаха в Куба. Тогава Куба нямаше ли право на самоопределение и защита чрез избор на съюзници?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Допълнителната тежест идва от бойците на Ислямска Държава, които бяха наемни убийци от ЩАС срещу съветската армия

    17 Окт 2022 2:07ч.

    в Афганистан (АлКаеда), в Сирия шетаха с белите пикапи Toyota и демонстративно режеха глави на западни журналисти в борба срещу "режима на Асад", (избран с гласовете на 97%) с името Сирийска Свободна Армия, а ранените им се лекуваха в И*раелскит болници, а сега и в Украйна припечелват по 1500 USD месечно...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи