Песков: На Европа ѝ предстои да осъзнае щетите от аварията на "Северен поток"

Песков: На Европа ѝ предстои да осъзнае щетите от аварията на "Северен поток"

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Аварията в "Северен поток" нанесе щети на енергийната сигурност, Европа ще трябва да осъзнае това, каза Дмитрий Песков, говорител на президента Владимир Путин, в кулоарите на срещата на върха на Конференцията за взаимодействие и мерки за изграждане на доверие в Азия ( CICA), проведено в Астана в четвъртък, съобщава ТАСС.

„Извеждането от експлоатация на структурата на "Северен поток", с изключение на една останала здрава линия от втория "Северен поток", разбира се, нанесе щети на общия потенциал за енергийна сигурност. И европейците тепърва трябва да разберат това“, каза говорителят на Кремъл в коментар за "Първи канал".

Според него остава въпросът дали глобалната инфраструктура ще може да компенсира намаляващите обеми на руски газ и ако да, на какви цени, дали те ще позволят на европейската икономика да остане конкурентоспособна. „И имайте предвид, това са цените предимно на американския втечнен газ“, отбеляза говорителят на Кремъл. „Затова има много въпроси, на които в момента няма отговор“, заключи Дмитрий Песков.

 

 

 

 

Коментари

  • На мужика му предстои да маа

    13 Окт 2022 12:40ч.

    Газ по 3 пъти на ден.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А на тебе ти предстои да разбереш къде серат гладните, докато умират от студ

    13 Окт 2022 12:42ч.

    А Русия е сред най-големите производители на храни, освен природните и богатства.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    13 Окт 2022 13:55ч.

    Европа й предстои да усети, но "елитът" й няма да разбере, последствията от авариите на СП ! Когато ни турят по едн фес и Брюксел се премести в Истамбул, чак тогава, постфактум, може нещо и да се опитват да зацепват, но ще бъде късно! Разлика няма, същото както с Украйна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Александър Грейт

    13 Окт 2022 14:29ч.

    Европа е сбирщина от хора . Нищо не обединява тази сбирщина, напротив . Проектът за златния милиард фалира, защото Императора на Русия им показа среден пръст. Сега се води борба - Изток срещу Запад. Кой на кого ще го начука.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи