Песков: Киевският режим продължава да показва зверското си лице, нанасяйки удари по цивилни

Песков: Киевският режим продължава да показва зверското си лице, нанасяйки удари по цивилни

Ударът на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) на пазар в Донецк вчера е терористичен акт от страна на Киев, заяви прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков в разговор с репортери, съобщава ТАСС.

"Ударът, извършен предния ден по търговски център в Донецк, е чудовищен терористичен акт. Защото се използват безразборни оръжия, което доведе до жертвите на толкова много хора", каза Песков. „Киевският режим продължава да показва зверското си лице, те нанасят удари по гражданска инфраструктура, нанасят удари по хора, по цивилно население“, каза говорителят на Кремъл. Той подчерта, че „Министерството на отбраната, системите за противовъздушна отбрана и други съответни ведомства предприемат необходимите мерки за защита срещу този вид терористични атаки“.

 

Мъж е прегърнал тялото на жена си, убита при украинските удари на пазара в Донецк, неделя, 21 януари. Снимка: Ройтерс

Руският президент Владимир Путин е получил доклади за инцидента и е дал нужните указания. Песков подчерта, че местните власти предприемат необходимите мерки, така че няма планове за специално изявление от Кремъл в тази връзка. Песков подчерта, че „сърцата на жителите на цялата страна сега са с жителите на Донбас и тези, които загубиха близки в резултат на тази чудовищна терористична атака“.

"Категорично осъждаме това. Разбира се, специалната военна операция ще продължи, за да защитим нашия народ от тази опасност", каза Песков.

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

  • ЗИП

    22 Яну 2024 13:55ч.

    Може, нанася.А ти мустак освен да мъцаш, кат ученичка друго не можеш.УЛЕВО.... :))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ввв

    22 Яну 2024 13:57ч.

    Вие пък какво се ежите, требят ви като мишки. Размирисахте чернозема на донбас и херсон.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ввв

    22 Яну 2024 13:56ч.

    За пореден път казвам - Ако Путьо продължава да си и играе на котка и мишка с хохлите на САЩ, него ще обесят на петолъчката на Кремъл !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Във Вечер със Соловьов Симонян обясни как стоят нещата

    22 Яну 2024 14:15ч.

    Населението на Украйна се възприема в Русия като руснаци, т.е. свой народ. Затова Русия не може да си позволи да избива всички поголовно. Тя казва: Дори и в Лвов има руснаци и ние не може да ги убиваме. А аз как мисля: Масирана бомбардировка на градовете, както правят американците.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Населението на Украйна се възприема в Русия като руснаци

    22 Яну 2024 15:52ч.

    Да, но самото това население в мнозинството си НЕ СЕ възприема като руснаци. Окончателно загубено за Русия, с промити глави ! Четвърт век русофобия, две Майдани, АТО… какво още очакват в Русия от това население ?? Тъпи оправдания.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • тъпоъгълника

    22 Яну 2024 14:02ч.

    Днес четох за някакъв бивш военен разузнавач от Пентагона, американец, предлагащ пред украинска медия хунтата в Киев да бъде безмилостна с руснаците, все едно дали са военни или цивилни. Каквото и да й струва, Украйна трябвало да унищожи ако трябва и половината руска нация, но да не се отказва от целите си. Това ми напомня англоамериканската безмилостност над Япония (Токио, Хирошима, Нагазаки) и Дрезден. Междупрочем, покрай протестите на фермерите в Дрезден, се намерили вандали, които унищожили стелите и буквите в мемориала в памет на загиналите от англоамериканските бомбардировки над Дрезден. Русия изрази официално възмущение чрез Мария Захарова, ала никой друг в западния свят не коментира това позорно вандалство. Извод: американците хем се срамуват от нечовешката си жестокост, хем продължават да я планират и проповядват срещу Русия. Скоро трябва да се приключва с тази тяхна безнаказаност.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Еврокомисар

    22 Яну 2024 14:06ч.

    Мишок, вашите високоточни ракети колко жилищни сгради удариха?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А ти още ли си тук?

    22 Яну 2024 14:59ч.

    Бягай на фронта да се биеш за Украйна!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Обикновени сатанисти

    22 Яну 2024 14:11ч.

    Основател и автор на сатанистката библия в САЩ е бил с украински и грузински корени. Библията на сатанистите в САЩ има над 30 издания с милиони екземпляри. Руските войници в СВО намират сатанистки капища в Украйна. Еднинственото спасение от тях е пълно унищожение.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • тралала

    22 Яну 2024 14:14ч.

    А вие си защитете хората в Донецк и на другите уязвими места, не се мотайте.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Прекалено трудно е

    22 Яну 2024 14:18ч.

    В Русия има МИЛИОНИ родени в Украйна. В Донбас всички са родени в Украйна. Има много с промити мозъци и е трудно да се каже кой е читав кой е повреден. Но като цяло, Русия има проблем, като не въвежда смъртно наказание.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    22 Яну 2024 14:26ч.

    Медински май е прав, че руснаците имат "една хромозома в повече".Нормалните държави след терористичен акт изравняват със земята "центровете за вземане на решения".А руснаците, кат шарани слушат една арменка Симонян и една любителка на маркови питиета и дълбоки деколтета в прайтайма с мръсно подсъзнание, кат Маша Захарова.Горкият Армагедонич изгоре покрай нея... :))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи