Песков: Черно море никога няма да бъде море на НАТО

Песков: Черно море никога няма да бъде море на НАТО

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Черно море никога няма да бъде "море на НАТО". Това каза днес говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от Ройтерс.

Той заяви това, след като украинският външен министър Дмитро Кулеба призова Северноатлантическия пакт да играе по-голяма роля за сигурността в региона.

Русия и Украйна са черноморски държави, наред със страните членки на НАТО Турция, България и Румъния, посочва Ройтерс.

Говорителят на Кремъл каза още пред медиите, че не следи здравословното състояние на изтърпяващия присъда руски опозиционер Алексей Навални, след като негови сътрудници обявиха, че здравето му се е влошило. Той посъветва журналистите да отправят въпросите си за здравословното състояние на Навални към руската Федерална служба за изпълнение на наказанията.

Кремъл отрече руският президент Владимир Путин лично да е наредил ареста на репортера на в. "Уолстрийт джърнъл" Еван Гершкович, който беше задържан в Русия миналия месец по обвинения в шпионаж.

"Не, това не влиза в прерогативите на президента. Спецслужбите са си свършили работата. И нека кажа още веднъж, бих искал да ви напомня, че този журналист е бил заловен на местопрестъплението", подчерта Песков.

"В момента няма насрочена дата за каквито и да било телефонни разговори между лидерите на Русия и Китай", отговори той на журналистически въпрос.

Песков каза, че не знае нищо за достоверността на информацията, изнесена от западни медии, които твърдят, че Путин е организирал среща между собственика на "Вагнер" Евгений Пригожин и руския министър на отбраната Сергей Шойгу.

"Не зная нищо по този въпрос", заяви той.

Песков каза още, че се разглежда темата за признаване на действията на нацистка Германия по време на Втората световна война за геноцид срещу народите на Съветския съюз.

"Тази тема присъства в дневния ред, тя е доста чувствителна за обществото ни, за нашата страна", заяви говорителят на руския президент. Той добави, че "както и преди, се разглеждат различни варианти (за възможно приемане на документи), но не са взети никакви решения по този въпрос".


Източник: "Труд"

 

 

 

Коментари

 • НАТО е институционализирано престъпление срещу човечеството

  13 Апр 2023 15:35ч.

  Досущ като ЕС

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ще слушкаш и

  13 Апр 2023 19:51ч.

  ще плащаш за издръжката на ЕС и НАТО.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Фидел Кастро казал през 1992 година, че:

  13 Апр 2023 15:43ч.

  Ще се наложи скоро Русия пак да воюва срещу фашизма, който този път ще се нарича "Демокрация"!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Самотният вълк

  13 Апр 2023 20:06ч.

  Жоржета Пехливанова: „Историята ще ме оправдае!“ Фидел Кастро Военната операция или войната на украинска земя, проточила се цяла година, отдалечава мирното решаване на близкия до Европа военен конфликт и дипломатическата развръзка между воюващите Русия и Украйна. Лошото водичество на Тройката - Шарл Мишел, Фон дер Лайен и Жозеп Борел промени стила и целите на този мирен проект - Европейски съюз, за който работиха поколения европейски лидери и кариерни дипломати. И накрая смятам, че ще се повторят думите на Фидел Касро: „Съдете ме! Това няма значение – историята ще ме оправдае!“ epicenter.bg

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • дедукция

  13 Апр 2023 16:14ч.

  На САЩ са им много зле нещата, щом им се прииска едно презокеанско море да стане театър на военни действия. Пусти му Макрон пък беше зарадван от Китай с поръчка за 600 ербъса. Бързо раздели икономиката от политиката за два дни.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • анонимен

  13 Апр 2023 16:30ч.

  черно море зона на мира и дружбата нато махаите се от тук правете си ученията в мекс залив не създаваите нарочно конфликти между народите

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • диктатура

  13 Апр 2023 16:55ч.

  В Сената на САЩ отлежава законопроект от 15.03.23 за защита на интересите на САЩ и признаване на Черноморския регион за арена на руска агресия. Това е абсолютната наглост от тяхна страна и не се очаква нашите продажници и техни слуги да реагират. Турция най-вероятно ще реагира. Русия,както виждаме - също. https://eurocom.bg/show/delnici/17296

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Чърчил

  13 Апр 2023 17:48ч.

  По спомени Румъния, България и Турция са членове на НАТО.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • рис

  13 Апр 2023 20:38ч.

  По спомени Чърчил е идиот

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • евроатлантикус булгарикус

  13 Апр 2023 18:52ч.

  Този престъпен съюз трябва да разбере, че трябва да се махне от руските граници. Просто е. Русия никого няма да напада .Днес тя воюва на своя територия. На България и е нужен военен съюз с Русия защото сме православни братя и е нормално да е така. Ние с Русия няма какво да делим. Можем само да вземаме. Българите не могат да са атланти. Те са православни и си имат свои ценности. С това нато ставаме и ние престъпници.Това не е нашия съюз.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Русийката отдавна загуби

  13 Апр 2023 19:47ч.

  статута си на велика сила. На 24.02.2022 г. сама избра ролята на новото момче за бой на глобалната сцена.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Национализатор

  13 Апр 2023 20:38ч.

  И ще вземем всички апартаменти, къщи, хотели и бази в полза на БГ.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Немножечко наоборот

  13 Апр 2023 20:43ч.

  Изслдедващите историята с подход, нямащ нищо общо с пропагандисткия, казват обратното: който от светоните играчи трябва да яде бой по преценка на другите, бива поставен (от тях най–вече) в ситуация да иде да воюва с Русия и тя да го набие. Има се предвид Хитлер, но не само.Неразбираемият за англоскасноците модел на поведение, казват, е, че Русия не извлича дългосрочни дивиденти от това, че е набила някого, което не е съвсем вярно, като се има предвид образуването на Източния блок. Та, който е за бой, отива там и си го получава.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Пропаднала държава

  13 Апр 2023 20:26ч.

  Която копа окопи около Крим. Гроб вашия Путин няма да види за това, което сътвори.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Това вече днес го каза,

  13 Апр 2023 20:46ч.

  повтаряш се. Недей така като стара баба да кълнеш. Жените кълнат, мъжете псуват и се бият. Иди да спреш Путин лично и ръчно, ако си мъж, де. Простено ти е да не си.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • j.jelevban

  13 Апр 2023 20:44ч.

  Вчера имам пост по темата.Днес Песков е ясен.Сега на нашите ''зеленчета'' ако не им ясно да ми четат вчерашният пост.И препоръчително да не правят резки движения.Да следят съдбата на Зеленски.Мисля догодина по това време ще питат за здр. му състояние.Песков ще препрати журналистите към службата за изтърпяване на наказания.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Яворе, ти ли си ?

  13 Апр 2023 21:06ч.

  Годините минават бързо. Преди една година ти твърдеше, че това ще настъпи след една година.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Песков: Черно море никога няма да бъде море на НАТО

  13 Апр 2023 20:51ч.

  След разпадането на великия и непобедим СССР, всичко е възможно. Най вероятно Московската държава няма да има излаз на Черно море и то ще бъде свободно.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Пак ще ви шиба

  13 Апр 2023 21:47ч.

  Запада, копейкаджиите. Пак Нова 1989 г., пак глад и мизерия, пак надежди говежди за нов добър цар и т.н.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Чул те Господ!

  13 Апр 2023 21:28ч.

  И България иска същото, никога нашето море няма да е американско!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Вие говорите от името на цяла България !

  13 Апр 2023 21:46ч.

  Това е главозамайване.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Юдомасон

  13 Апр 2023 23:18ч.

  Падне ли Москва североизточното православие приключва, а ти и кална локва не притежаваш.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Важни истории

  14 Апр 2023 0:29ч.

  Падне ли МАсква, "православието" на агент Гудняев приключва, както и властта на ФСБ. И започва борба между отделните кланове между "Коалиция на кръвожадните" военни силоваци като Пригожин, Кадиров, бившият бодигард, директор на РосГвардия Золотов, "Коалиция на приближените" на Путин ковалчуковци, патрушевци, токаревци и разните тимченковци, както и олигарси като Дерипаска и Алекперов и "Коалиция на патриотите", която ненавижда руската управляваща класа заради корупцията и военните поражения, както и не приема и „Коалицията на кръвожадните“ заради техните връзки с действащата власт, с криминалния контингент и с Чечня. >>> https://istories.media/opinions/2023/01/09/v-rossii-nachalas-voina-klanov-za-tron-putina-kto-v-nei-pobedit/

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • за _ Вие говорите от името на цяла България ! 13 Апр 2023 21:46ч.

  14 Апр 2023 6:57ч.

  А Вие говорите от името на САЩ. Това пък какво е?!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • яблочко

  14 Апр 2023 0:35ч.

  Това което е казал Путин и то отдавна е че "Черно море ще стане вътрешно за Русия". Това което в момента се случва в Украйна са последствията от гражданска война започната при евреина Порошенко който систематично избиваше цивилни в Донецк и Луганск, а Русия защити рускоезичното население в 2 области както и в Крим. Евреина Зеленски продължи политиката на изтребване на рускоезичното население и бе смачкан,както ще бъдат смачкани всички фашисти. Русия има подкрепата на Китай и БРИКС. Фашистките планове на САЩ и Европа няма да се реализират! Сила в правде

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Байдън

  14 Апр 2023 0:48ч.

  Ще приключа с вас, както Рейгън приключи СССР.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Андрей Иларионов, изтъкнат руски икономист, бивш (2000 – 2005) водещ икономически съветник на президента Путин, 31 май 2014 г.

  14 Апр 2023 10:04ч.

  "... Вероятно сте чували твърдения, че сега се наблюдава „украинска криза“ или „криза в Украйна“. Това не е така. Това, което в момента се случва, не е нито „криза в Украйна“, нито „украинска криза“. Това, с което си имаме работа, не е вътрешен проблем на Украйна, както се опитва да го представи Кремъл. Това е война. Това е война на Русия с Украйна. По-точно – това е война на Путин срещу Украйна. И въпросната война представлява едва въведение (или вече първа глава) към несравнимо по-мащабно събитие, което също бива наричано война, то вече е наречено така – „световна война“. Четвърта световна война. Ще се върна след малко към това определение. Този термин не съм го избрал аз. Този термин се използва от кремълската пропагандна машина. Според нейните твърдения, Четвъртата световна война се води от Русия срещу останалия свят... Позволете да ви напомня, че не преди няколко месеца, а преди няколко години, по-точно преди шест години, се разрази руско-грузинската война. Това беше руска агресия против независимата Грузия, която доведе до навлизането на руски войски на грузинска територия и окупацията на две области на Грузия, представляващи около двадесет процента от грузинската територия. Някои от технологиите на тази война, руско-грузинската война, днес отново се използват в Украйна, други са обновени. За съжаление, уроците на руско-грузинската война не бяха изследвани, не бяха научени, никакви изводи от случилото се не бяха направени. Широко беше разпространено удобното мнение, според което вината за това, което се случи преди шест години, пада върху президента на Грузия Михаил Саакашвили, той беше обвиняван за уж извършени от Грузия грешки. Освен това у много хора имаше огромно желание просто да забравят този епизод... Преди повече от двадесет години нямаше нито руско-украинска война, нито руско-грузинска война. За сметка на това имаше война в Абхазия, Южна Осетия, Приднестровието. Ако има нещо в анексията на Крим и в операцията по дестабилизиране на Източна Украйна, за което бихме могли да благодарим на техните автори, това е, че пред целия свят бяха открито демонстрирани методите и технологиите, които бяха използвани от същия агресор във всички предишни случаи, а именно – в Абхазия, Южна Осетия, Приднестровието, по време на руско-грузинската и руско-украинската войни – с участие в бойните действия на руските специални части, така наречените „доброволци”, чеченците, дагестанците, южните осетинци и други. По-рано подобни операции с участието на подобни „зелени човечета” бяха провеждани с цел окупацията и анексирането не на териториите на бивши съветски републики от преди две и половина десетилетия, а на трите балтийски държави през 1940 г... Ако се вгледаме по-внимателно, следи от използването на някои от тези методи могат да бъдат забелязани и по-рано във времената на т.нар. Октомврийска революция в Русия. Такива методи включват насилствен държавен преврат, установяване на режим на терор, изтезания и убийства на политически опоненти, фалшифициране на резултатите от избори и референдуми, създаване на пропагандна машина за промиване на мозъци, формиране на авторитарни или тоталитарни режими – в Русия, в Куба, в Северна Корея, в други страни.... На изборите през 1991 г. прозападната ориентация, западните ценности, прозападните политици получиха подкрепа в едва три от двадесет и петте области на Украйна. Границата между западно ориентираните региони и тези с, не бих я нарекъл проруска, бих казал просъветска ориентация, бързо се преместваше от северозапад на югоизток в Украйна. .. Разбирайки, че Украйна завинаги напуска постсъветското, ориентираното на изток, проевразийското влияние, Путин започна своята антиукраинска война... Тази война не започна случайно, тя не беше нещо неочаквано, Путин нищо не го е „принуждавало да се намеси в украинските работи”, както твърдят някои, нищо не го е „принуждавало” да завземе Крим. Тази война старателно е била планирана и подготвяна в продължение на няколко години. По пътя към нея имаше няколко важни етапа, които е необходимо да бъдат отбелязани. От гледна точка на корпорацията на офицерите от КГБ/ФСБ, която постепенно завладяваше властта в Русия през 1990-те години и дойде на власт (бих казал дори, че тя сега има абсолютна власт в Русия) в първите години на новото столетие, Украйна никога не е била независима, самостоятелна държава. На 25 март 1999 г. в организирана автокатастрофа на пътя от Борисопол до Золотоноша беше убит Вячеслав Черновил, дисидент и правозащитник още от съветски времена, лидер на Народното движение „Рух” и кандидат в президентските избори в Украйна през 1999 г... Следите за сериозна подготовка за широкомащабна агресия срещу Украйна могат да се видят поне от лятото на 2003 г., когато Путин реши, че не е приемливо Киев, „майката на руските градове”, мястото, където е разположена Киевско-Печорската Лавра, да се намира вън от границите на Руската федерация. По-късно на вниманието на Путин беше предложена легендата (както стана ясно по-късно, фалшифицирана) за кръщенето през 989 г. на княз Владимир Святославович в гръцкия град Херсонес (на руски Корсунь, днес разположен в границите на Севастопол). По този начин излизаше, че двете смятани за свещени места от Руската православна църква, към които принадлежи мнозинството от населението на Русия, а именно Киев и Херсон – се оказват не в Русия, а на територията на Украйна. Това беше възприето като недопустимо поражение за нацията, заради което беше разработен план по връщането на тези свети места под руски контрол. На 5 септември 2004 г. още един кандидат президент на Украйна, Виктор Юшченко, беше отровен с диоксин и едва оживя.... Към методите на пропагандната война срещу Украйна бяха добавени радикални средства: масово подкупване на украински официални лица и чиновници, както и подривни действия. Пряката военна намеса беше призната за допустима в края на 2004 г. – след като тогавашния президент на Украйна Леонид Кучма по време на среща на 2 декември с Владимир Путин във ВИП залата на летище Внуково-2 отвърна с отказ на искането на последния да бъде използвана сила против тогавашните киевски протестиращи, а също и след окончателната победа на Виктор Юшченко на третия тур на президентските избори на 26 декември 2004 г. Един от вариантите на руската военна кампания в Украйна с възможна употреба на ядрено оръжие недалеч от Киев беше публикуван на 21 април 2008 г. в „Руский журналь“ под заглавието „Портокал с часовников механизъм”. Три седмици по-рано, на 4 април 2008 г., по време на срещата на НАТО в Букурещ В. Путин заяви на Дж. Буш младши, че „Украйна дори не е държава“ , че практически половината територия на Украйна е „изконна руска земя” предадена на Украйна от Русия. През следващите пет години беше разработвана концепцията за т.нар. „Руски свят”. Съгласно тази концепция няма националности като украинци и беларуси. Украинците, беларусите и руснаците са подетноси на единния руски народ, следователно те трябва да бъдат обединени под покрива на една държава. Тази концепция бе публично провъзгласена на 27 юли 2013 г. в Киев, по време на официалната церемония по празнуването на 1025-тата годишнина от покръстването на Русия... Два дни след обвиненията на началника на руската санитарна служба Г. Онищенко към сладкарската компания „Рошен” руското правителство разгърна санитарна, търговска и икономическа война срещу Украйна. По-късно, през ноември 2013 г. тези действия прераснаха в кампания за дипломатически натиск, принуждаваща Янукович да се откаже от подписване на споразумението за асоцииране на Украйна с ЕС. Военните действия, както вече отбелязах, започнаха на 20 февруари. Тази дата е отбелязана на медалите, отсечени по поръчка на Министерството на отбраната на Русия. На тези медали е гравиран надписът „За възвръщането на Крим. 20 февруари – 18 март 2014 г..... --->>> https://www.marginalia.bg/analizi/chetvrtata-svetovna-vojna/

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Оти се хабиш?

  14 Апр 2023 14:42ч.

  Никой тъдява, не чете толкоз дълги текстове? Или ти плащат на дума?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • НИКИ

  14 Апр 2023 2:17ч.

  ЗАБРАВЕТЕ ЗА ТУРИЗЪМА НИ ВЕЧЕ , ПОВЕЧЕТО РЕКИ ОТ РАЬОНА НА БОЙНИТЕ ДЕЙСТВИЯ СЕ ВЛИВАТ В ЧЕРНО МОРЕ , А СА СЕТЕТЕ СЕ КАТО АМЕРИКАНСКИТЕ ИЗРОДИ ПОЧНАТ ДА ИЗПОЛЗВАТ БОЕПРИПАСИ С УРАН КАКВО ЩЕ СТАНЕ ......... А ЦАЦАТА И ПОПЧЕТАТА ОСВЕН ЗА СВЕТЕЩИ ИГРАЧКИ ЗА КОЛЕДА , АБЕЕЕ...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Черно море

  14 Апр 2023 10:59ч.

  Ще последва съдбата на Азовско море... Тъй е предначертано...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "Черна дупка" на руския бюджет

  14 Апр 2023 11:43ч.

  Според резултатите от първото тримесечие държавните приходи са намалели с 21%, до 5,7 трилиона рубли. Подобни цифри говорят за бюджетен дефицит на страната. бюджетните приходи от продажбата на нефт и газ са намалели почти наполовина (45%) след прекратяването на продажбите на тези продукти в Европа. Пренасочването на доставките на Изток не даде очакваната печалба, тъй като петролните продукти се продават с голяма отстъпка. Средната цена на Urals (марка руски петрол) през януари-февруари 2023 г. е била 49,52 долара за барел спрямо 88,89 долара за барел през първите два месеца на миналата година. През февруари Urals струваше средно 49,56 долара за барел, което е 1,86 пъти по-малко от преди година (92,15 долара за барел). В същото време бюджетните разходи скочиха с 34% до 8 трилиона рубли, от които 1/3 се падат на "секретни разходи" ( https://igla.io/rossija-zasekretila-tret-bjudzhetnyh-rashodov/ ). Това е двойно повече в сравнение със същия период на предходната година. Бюджетният дефицит за последните 12 месеца достигна 7 трилиона рубли, или почти 90 милиарда долара по текущия курс. И стана рекорд за последните десетилетия. В опит да намерят пари властите въведоха "ДОБРОВОЛНО-ПРИНУДИТЕЛНО" събиране на 300 милиарда рубли от големи компании, започнаха да продават юани от ЗЛАТО от Фонда за национално богатство ( https://igla.io/rossija-nachala-prodavat-zoloto-iz-za-deficita-bjudzheta/ ), а също така рязко увеличиха данъчния натиск върху бизнеса. Преспективата е да привършат рублите, и следва разпродажба на златото и тогава с какво рашистите ще задържат окупираните чужди територии Д/ЛНР, Крим, Азовско море, а имат намерение да окупират и Черно море?! Руските олигарси вече псуват онези в Кремъл, руският народ още не се е надигнал и се противопоставят само активистите с антивоенни призиви, но... бъдещето е ясно, че Рашата ще се свие и оттегли в границите на блатата си под Московията там. И това ще стане осъзнато, доброволно или принудително. Без или със сила! --->>> https://igla.io/chernaja-dyra-rossijskogo-bjudzheta/

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • На подобни несъстоятелни прогнози

  14 Апр 2023 12:50ч.

  Вярва само евроатлантическия планктон.. Блажени са вярващите в непоклатимостта на долара и тяхно е царството господне...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи