Песков: Бойните действия ще спрат, ако Киев нареди на националистите да сложат оръжие

Песков: Бойните действия ще спрат, ако Киев нареди на националистите да сложат оръжие

Военните действия в Украйна могат да приключат "до края на деня", ако Киев нареди на националистите да сложат оръжие. Това заяви пред репортери говорителят на руския президент, Дмитрий Песков, съобщава ТАСС.

„Украинската страна може да спре всичко до края на деня, нужна е заповед националистическите части да сложат оръжие, заповед украинските военни да сложат оръжие и трябва да бъдат изпълнени условията на Руската федерация. И всичко може да приключи преди края на деня“, коментира говорителят на Кремъл на въпрос на ТАСС за изявлението на президента на Украйна Владимир Зеленски, че би искал да спре военните действия преди настъпването на студеното време. "Останалото са размишления на украинския държавен глава“, добави Песков.

„Ръководим се от изявленията на нашия президент, че специалната военна операция върви по план и постига целите си“, каза говорителят на Путин. В същото време Песков отговори отрицателно на въпроса дали руската страна има приблизителен срок за приключване на специалната военна операция в Украйна. „Не“, каза Песков, посочва ТАСС.

 

 

 

 

Коментари

  • Пешо

    28 Юни 2022 19:50ч.

    Великолепен отговор "Бойните действия ще спрат, ако Киев нареди на националистите да сложат оръжие". Време е англосаксонските негодници да спрат унищожението на славянските народи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи