Песков: Американските дронове над Черно море доказват, че САЩ участват в конфликта срещу Русия

Песков: Американските дронове над Черно море доказват, че САЩ участват в конфликта срещу Русия

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Дроновете на САЩ над Черно море съвсем не се занимават с подсигуряване на корабоплаването и са доказателство, че Вашингтон пряко участва в конфликта с Москва. Това заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков в интервю за руската телевизия "Росия-1", цитирано от Ройтерс, Интерфакс и ТАСС.

Мисията на тези дронове "съвсем не е мирна мисия с цел да се гарантира сигурността на корабоплаването в международни води. Ние добре знаем това. И всъщност става дума за пряко включване на операторите на тези безпилотници в конфликта. И то срещу нас", каза Песков.

Миналата седмица американски дрон се разби в Черно море, след като бе прехванат от руски изтребители. Според говорителя на Кремъл подобни инциденти "безспорно са крайно опасни".


Източник: БТА

 

 

Коментари

  • Омуртаг

    19 Март 2023 16:35ч.

    Тов. Песков,вашата констатация е,отдавна всеизвестен факт.Разрешете на вашите момчета да продължават да показват на света най-висша класа техника на пилотиране. В резултат на което най-вероятно не след дълго ще получите чисто небе над Черно море.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сваляйте ги наред. НАТО няма работа над Черно море

    19 Март 2023 16:49ч.

    НАТО няма работа и на белия свят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хайде бе

    19 Март 2023 19:28ч.

    Ще плащаш данъци за НАТО и ще мълчиш. Ако не те устройва - във военкомат по избор в Русия и ако оцелееш - след 5 години могат и да ти дадат така желаното руско гражданство.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • forsvaret

    19 Март 2023 17:23ч.

    Американските дронове си летят ежедневно. Путлер, иди наХага!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чакат ли го в Хага?

    19 Март 2023 21:39ч.

    Или се страхуват да не им иде наистина на гости!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • руснаците засега не са заинтересовани от мощни полеви атаки по фронта, за да не правят за себе си войната кръвопролитна - затова и НАТО се възползва от ситуацията

    19 Март 2023 17:33ч.

    Да кажем и как воюват САЩ и НАТО на земя в украинския конфликт (на базата на онова, което демонстрираха миналогодишните август и септември, когато се проведе голямото контранастъпление на вСУ). Хвърлят луди пари (от порядъка на десетки милиарди долари) за заплати и извънредни възнаграждения на командировани натовски офицери и войници от спецчастите им, обличани в украински униформи. Събират части и съединения с много голямо числено превъзходство на определени участъци от фронта и осъществяват механизиран пробив във фронтовата отбрана (т.е. воюва се съвсем по червеноармейски, по тертипа на ВОВ). Напред, за поемане на първия удар, биват пускани, разбира се, укропитеци, които биват унищожавани на 90%. След осъществяване на успешен пробив и дълбоко проникване на определени точки в тила, за които предварително се знае от космическо и полево разузнаване, че са "болеви" и по-слабо отбраняеми... и след като всичкото това бива отразявано мощно от медийната пропаганда като собствено "успех на украинските атакуващи сили" от порядъка на блицкриг-действия, през пробитите коридори следва допуск на вече не толкова специализирани части от ВСУ в овладените плацдарми и бързо оттегляне на командированите натовски наемници от спецназа им, които биват връщани в родините си. Завладените позиции остават грижа на украинците, като съдбата им е ясна за в бъдеще - отбраняващите ги да бъдат постепенно изтребени, а териториите - върнати в руски ръце. Следващите дни и седмици ще се опитат отново да прилагат подобна тактика. Аз мисля, че руснаците също могат да опитат нещо подобно в по-късни етапи на конфликта, когато западните сили ще бъдат всестранно изтощени и деморализирани от безперспективността на съпротивата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • и едно важно допълнение

    19 Март 2023 17:42ч.

    Да кажем и (до)кога тази западна тактика евентуално ще работи: 1) Когато все още има твърде много украинско пушечно месо за утилизиране чрез поемане на първия удар от пробива - защото без пасионарни и дрогирани украинци мераклии да умират така масово от западните армии просто няма; 2) Когато все още дължината на фронта и наситеността му с отбрана от руска страна е прекалено голяма; 3) Когато се знае, че руснаците все още са сами срещу Украйна и целия обединен Запад и нямат сметка да воюват, допускайки големи загуби, особено в жива сила; 4) Докато успоредно със СВО руснаците се опитват да решават и сума ти невоенни задачи за прекършване на Запада, които, както се знае, са не толкова тактически, колкото стратегически.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • една автопоправка, изразяваща обратнопропорционална зависимост

    19 Март 2023 18:01ч.

    *Колкото по-дълъг фронт се поддържа, толкова по-рехава е отбраната му и по-голямо количеството на слаби точки по протежението му, които биха могли да провокират концентрирана атака на противника

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лора Дан

    19 Март 2023 20:48ч.

    Тези констатации трябва да се тиражират на английски, защото промитите западни мозъци не могат да ползват руския, както повечето от българите. Изоставането в пропагандата не е от полза за Русия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • вече даже и не се прикриват в говоренето

    19 Март 2023 21:17ч.

    Сегодняшняя Украина представляет интерес для нашего государства исключительно как (as) боевое оружие для противостояния имперским амбициям России" 17.03.2023 Х. Клинтон, на выступлении заседания Конгресса...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На мястото на Путин

    19 Март 2023 21:41ч.

    Бих приел предложението на КНДР да изпрати няколкостотин хиляден контигент северокорейски войници на фронта в Украйна. Ще има сеч на американските наемници !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи