ПЕС заплаши БСП с изключване заради коалицията с проруски партии

ПЕС заплаши БСП с изключване заради коалицията с проруски партии

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Партията на европейските социалисти (ПЕС) е готова с мерки срещу българския си член БСП, след като лидерката ѝ Корнелия Нинова обяви намерението си да формира широка коалиция с проруски националистически партии. Това съобщава Euractiv, позовавайки се на генералния секретар на ПЕС Джакомо Филибек. 

В кулоарите на парламента Нинова заяви, че за първи път чува, че европейските социалисти готвят мерки за партията ѝ, и допълни, че неведнъж ПЕС са правили забележка на столетницата. Соцлидерът обаче видимо се възмути от твърдението, че хората ѝ се обединяват с националисти. И допълни, че "Възраждане" и "Атака" не са били поканени за разговори, защото са националисти. "Виждам напрежение срещу това, което правим. Превъзбуди доста хора, очевидно това е успешна формула и някой се е уплашил от нея", заяви Нинова. 

На въпрос защо ВМРО са поканени да се присъединят към новия политически проект,  Нинова отговори, че е заради успешното им сътрудничество по време на местните избори. И заяви, че когато ВМРО работиха с ГЕРБ (ВМРО участваше в коалицията ''Обединени патриоти'', заедно с НФСБ и ''Атака'', която беше партньор в третото правителство на Борисов, бел. р.), са били възприемани като евроатлантици, а когато работят с БСП - са националисти. 

Новият ляво-патриотичен блок

В началото на седмицата Нинова покани на разговори представители на 16 различни партии, заедно с които БСП е успяла да избере кметове и общински съветници. "Това са партии от левия спектър, център и патриотични организации. Преди изборите си поставихме цел - заедно да променим досегашния модел на управление на ГЕРБ, и постигнахме добри резултати", обяви Нинова. Тя обясни, че с нейните партньори смятат да стъпят на този успех, за да проведат разговор за образуването на "един голям фронт – ляво-център-патриотичен", както се изрази.

Говори се, че сред тези 16 формации са антиевропейската проруска партия "Атака", както и русофилската формация на Николай Малинов, който е подсъдим за руски шпионаж. Днес Нинова отрече от "Атака'' да са участвали в разговорите.

"Ако ръководството на българската партия тръгне по пътя, описан в репортажа, тогава със сигурност Европейската социалистическа партия ще предприеме последващи мерки, както се случи в други случаи, като например в Словакия", казва Филибек.

В началото на октомври ПЕС прекрати членството както на проруската партия "Смер" на Роберт Фицо и на "Хлас" на Петер Пелегрини, които сформираха коалиционно правителство след своя "десен" завой.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова наскоро заяви, че е против настояването на ПЕС за прилагане на Истанбулската конвенция за признаване на трети пол, който няма връзка с биологичния пол. "Не одобряваме ПЕС да обяви санкции срещу Русия за предоставянето на оръжие на Украйна", добави Нинова, като същевременно изрази възхищението си от Фицо и неговия патриотичен завой.

Източник: segabg.com

 

 

Коментари

  • на кого му пука?

    01 Дек 2023 15:16ч.

    Българинът вече не се интересува от партии и от политика. За него всеки Божи ден е подарък свише. Да оцелее до следващата сутрин, пък после ще видим.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мда

    01 Дек 2023 17:35ч.

    така и трябва да бъде, животът е Божи дар, разни старчоци развиват дейност

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • европейска яма на мизериите

    01 Дек 2023 15:24ч.

    Като дойдат китайците да ни командорят, какво плюене, какви омрази ще има по адрес на американците! Нарочно не слагам Европа, защото вече е бита карта, преносно (заради уникално тъпите закони) и буквално (заради мигрите).

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Волен

    01 Дек 2023 15:57ч.

    В интерес на истината Сидеров се мярна на срещата на БСП, без да е ясно дали е поканен или не. Но Станишев веднага се е писал доносник на евродружките си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    01 Дек 2023 19:05ч.

    Волен е присъствал заради коктейла !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    01 Дек 2023 16:00ч.

    Ха ха ха... след като тимерманс удари на камик в Холандия и ПЕС умре в кожата си ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • пес, казваш, не сме чували!

    01 Дек 2023 16:03ч.

    За помияри - да, ама за пес? И ако станипи.ко е оттам, по-добре БСП да бега! Щото аман от "леви?" идиоти! А че псето вика "ти си льош", значи на прав път сме! Так держать, др. Нинова! Анадънму?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Помнещ

    01 Дек 2023 16:03ч.

    Навремето Европа закичи един етнос с жълти звезди ( Звездата на Давид, Печатът на Соломон), сега се готвят да поставят червени звезди на друг етнос. Потрес. Да очакваме ли и концлагерите?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    01 Дек 2023 19:06ч.

    наследниците на жълтозвездните имат най-големия концлагер - Газа !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гражданин

    01 Дек 2023 16:10ч.

    ПЕС са организация на ренегати и персони, които не защитават ничии интереси, освен собствените си!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • badfinger

    01 Дек 2023 16:18ч.

    И ПЕС и ЕС са места за послушковци . Там не е за хора с достойнство .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ДИМИТРОВ

    01 Дек 2023 16:38ч.

    ПЕС да отиде в специалните помещения на Горни БОГРОВ

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • КОКО

    01 Дек 2023 17:26ч.

    Откакто Станишев беше шеф на ПЕС простотията в тази европейска лява формация взе връх. Значи когато отявлената мутра Боко управляваше с Атака, ВМРО, НФСБ и други идиотски партийки ЕНП го подкрепиха, за тях те не са националисти, но за формацията ПЕС те са неприемливи. При това положение ПЕС по-добре да се саморазпадне, така както самия ЕС се е запътил. Другото е диктатура и нулева демокрация.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мда

    01 Дек 2023 17:34ч.

    и какво му е лошото да си националист, но тук се говори за проруски партии, партията изключена от ПЕС е избрана от словашкия народ да управлява страната, това показва колко далеч от хората е тази ПЕС с третия пол

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вън ПЕС

    01 Дек 2023 18:24ч.

    от БСП!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Националсоциализма му е майката

    01 Дек 2023 20:30ч.

    Нинова не е открила топлата вода.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Европеец

    01 Дек 2023 22:37ч.

    Всичките партии на ЕП са създадени от Сорос, ръководени от Сорос и отговарят пред Сорос.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ffffkkkk

    02 Дек 2023 8:55ч.

    "И допълни, че "Възраждане" и "Атака" не са били поканени за разговори, защото са националисти." Е, тоя боклук отдавна трябваше да си ходи, но сега вече мина всички червени линии, значи Атака и Възраждане били националисти, значи всеки патриотизъм и защита на националните интереси е нещо лошо? Че ако тези качества липсват в която и да е партия тогава закакво сте ни, продажни безродници. Станишев беше първенец да гони патриотите и ЕС го награди с пост в ПЕС, сега и тая мръсница взе да му припява. Да се изгонят всички партии, които не са националистически и патриотични в своята същност!!! И на тая и диктува Галя, отврат!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Valpet

    02 Дек 2023 9:21ч.

    Според политкорентните неолиберали, всяка национално-отговорна коалиция е "проруска", а всяка национало-предателска "сглобка" е евроатлантическа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • SOS

    02 Дек 2023 9:22ч.

    Ми толко е проста геополитиката, бе хора, защо си слагате сами въжето не мога да разбера!Държава на 200г иска хегемония над света, т.е.икономиките на всички държави да са в ръцете и, сами виждате какви механизми прилага за това.Как си представяте от едно малко крайбрежие по атлантика да стигне до другия край, да вземе огромната луизиана от франция, тексас и калифорния от мексико, горе от канада, аляска от Русия и после да изгони европа от бизнес с латинска америка с "линията Монро."Какво ви говори това? След Първа Световна, която отслаби европа тръгна да я гони от колониите и(но се намърда тя там уж като "приятел")т.е.стана още по-силна. След ВСВ окончателно хвана Запада в капана си, за 90-та когато прилапа източна европа без да гръмне и една пушка няма да говоря.Защото голямата и цел винаги е била Русия с тези огромни ресурси и китай с евтина работна ръка, това е мерака на шайката в сащ. и кое пречи?- ами връзката на Европа с Русия, ако се допуснеше такъв здрав съюз, никога сащ нямаше да стане хегемон, нито китай, а щеше да има един баланс на силите и едно прилично равновесие, и всички щяха да са достатъчно добре. А сега сме обречени с марионетката ЕС да сме ограбвани и просто една колония на сащ. Англия ли е по-проста че се измъкна от ЕС. Няма никакво съмнение че единствения шанс да оцелеем е излизане от ЕС, тези дето драпат да стоим в ЕС и без гърба на Русия са просто едни чужди агенти които работят за себе си и срещу България.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • AHka

    02 Дек 2023 9:30ч.

    значи Нинова била срещу проруските партии, или просто Европа така и нарежда, а на европа кой и нарежда, че не се сещам? И какво против има срещу Русия и русофилите, демокрацията не беше ли това всеки да си харесва когото иска и да не бъде преследван за това. Аз не се сещам през соца преди Горби да съм видяла нещо лошо от Русия. Но от 90-та затвориха всички руски бизнеси, щото били руски и се намърдаха разни чужди и започнаха купоните, опашките, мизерията, безработицата, тай другарка и тя излезе една нагаждачка и продажна душица

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мда

    02 Дек 2023 12:50ч.

    евреите казват - нека кръвта му падне върху нас, та така и с нинова, опита се да превърне БСП в русофобска партия, за да се хареса на ДБ на иванов и костов, участва във всички гонения срещу руснаци в България, страна с 83% русофилско население, поне така показва проучването на ЕС според Кирил Петков, ще си носи греха до гроб

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А, бе ти

    02 Дек 2023 15:02ч.

    С кой акъл пляскаш тези простотии. Къв Костов, кви пет лева в днешната русофобска вакханлия на политическия пазар у бг-то. Къде набутваш Нинова и юБСП? Ми, Нинова ви е като красавицата на Мира Кришан. Тя е в центъра на всичко, случващото се и неслучайно се. Стига сте я правели център на вселената.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ама явно,

    02 Дек 2023 15:08ч.

    Че дразни много. Не мога да разбера, с какво все е на кусур. Е, има твърди позиции по някои теми, консолидира в известна степен разпада щата се БСП и все пак не и очертава формата на 4% - на егалитарна групировка на самопровъзгласили си аристократи с пожизнени привилегии. Това беше мечтата на Станишева. Ами нищо се убърка. Не, че Нинова няма критици за дялкане. И още как!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • истината

    02 Дек 2023 20:22ч.

    Модела "Нинова" както и "модела Борисофф, Петков" са антибългарски защото са проевропейски и русофобски, което е смърт за България. Само Възраждане са антиЕС и про-икономически интереси - което е и Русия и Китай и просто всички с които на България, не на САЩ, е изгодно. Така че всеки който подкрепя тези "модели" работи срещу България. Засега само модела "Възраждане" дава спасение за нас, който не го разбира "сам пада в ямата."Това е истината.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи