Пентагонът заяви, че няма какво да обяви за нова помощ за Киев

Пентагонът заяви, че няма какво да обяви за нова помощ за Киев

В момента Министерството на отбраната на САЩ няма какво да обяви относно възможността за прехвърляне на допълнителни оръжия в Украйна от американски складове, тъй като Конгресът все още не е одобрил искане за допълнителна помощ на Киев. Това заяви на брифинг прессекретарят на Пентагона Патрик Райдър, предаде ТАСС.

Както отбеляза той, „няма нови съобщения“ относно възможността за прехвърляне на оръжия в Украйна от складовете на американското военно ведомство. „Разбира се, ние все още чакаме Конгреса да поиска допълнително финансиране“, добави той.

Говорейки за военна помощ за Украйна по програма, която предвижда сключване на договори от Министерството на отбраната на САЩ с производители и партньори, а не предоставяне на това или онова оборудване директно от резервите на Пентагона, Райдър отбеляза: „Не мога да обявя нищо конкретно сега. Ние, разбира се, ще продължим да работим с Украйна, която работи за доставката на тези системи, когато са налични."

Администрацията на Вашингтон изпрати искане до Конгреса преди почти четири месеца за допълнителни бюджетни кредити през фискалната 2024 г., която започна в Съединените щати на 1 октомври 2023 г., основно за оказване на помощ на Израел и Украйна, както и за противодействие на Китай и Русия в азиатско-тихоокеанския регион. Общо изпълнителната власт на САЩ, ръководена от президента Джо Байдън, би искала да получи около 106 милиарда долара за тези цели.

По-нататъшната съдба на искането и алтернативните законопроекти остава неясна. Много републиканци в Камарата на представителите и Сената се обявиха през последните месеци против продължаването на предоставянето на финансова помощ на Киев, посочва ТАСС. Председателят на Камарата на представителите републиканецът Майк Джонсън, предупреди няколко пъти, че възнамерява да обвърже по-нататъшната помощ за Украйна с по-строгия контрол на южната граница на САЩ. Лидерът на републиканското малцинство в Сената на Конгреса Мич Макконъл се изказа в подобен дух. Дебатите между управляващата Демократическа и опозиционната Републиканска партия в САЩ по тези въпроси продължават.

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

  • ПСА

    31 Яну 2024 9:14ч.

    Спрете да фокусирате вниманието си върху тая Украйна вече. Ясно е, че е един бантустан, който лови населението си като кучета по улиците и ги изпраща към фронтовия екарисаж, за да снабдява глобалната мафия за търговия с човешки органи. Изключително възмутително отношение на САЩ и подчинените им глобални корпоративни медии към усилията на Русия да укроти свирепата хунта и да декомунизира тамошния нацистки олигархат. Всичкото това няма да го простим!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Darth Vader

    31 Яну 2024 13:26ч.

    Подкрепям напълно!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ким Пут Ин

    31 Яну 2024 15:05ч.

    Сериозна депутинизация трябва да има в България .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Май им стана ясно

    31 Яну 2024 9:17ч.

    че от Украйна само загуби се задават.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    31 Яну 2024 9:21ч.

    вземете да се гръмнете убиици съсипахте украина и народа млади хора се избиха заради вашата алчност за печалби преговори и мир махаите се от балканите и черно море

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Коя ще бъде най-голямата запустяла постройка в света?

    31 Яну 2024 10:48ч.

    Подсказка: Недалеч тече река Потомак.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • православен

    31 Яну 2024 11:01ч.

    Нищо, ние ще дадем каквото имаме за да помогнем на братския украински народ да отбранява земята си. А Бог гледа и рано или късно ще накаже руските насилници.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Я да не говориш от името на православните, американска подлого!

    31 Яну 2024 11:04ч.

    Толкова си православен, колкото си българин. Жълтопаветен изрод си ти!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    31 Яну 2024 11:21ч.

    А какво стана с "Не съди, за да не бъдеш съден", лъжеправославни? Бог ще накаже "руските насилници" точно толкова, колкото наказа "американските насилници". Като чак толкова искаш да "наказваш" някого, бягай в Москва, където лично да изпълниш наказанията, за които мечтаеш. По пътя мини и през Киев, Берлин, Париж, Лондон и Вашингтон, че и там има виновни за злочестата съдба на "братския украински народ".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • православен

    31 Яну 2024 11:26ч.

    Правя каквото мога да помогна на украинците, а възмездието за сторените злини оставям в ръцете на Бога. Няма по-голямо зло от това да отнемеш живот и руснаците ще си получат заслуженото за зверствата, разрушенията и мъката, която причиниха.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Политкомисар

    31 Яну 2024 12:05ч.

    Преди да вадиш сламката от чуждото око първо извади гредата от своето. САЩ подпалиха много повече войни от Русия. Викам първо да озаптим тях. А те имат и пряка намеса във войната с Украйна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • православен 31 Яну 2024 11:26ч.

    31 Яну 2024 12:43ч.

    Криво съдиш, особено на фона на геноцида, който извършва Израел в Газа. Руснаците воюват хуманно и не превръщат всичко в руини като израелците и наглосаксите - целта им е само да разкостят хунтата, която освен че възражда нацизма, върши мръсната работа на САЩ. Това, което са призвани по Бога да направят руснаците, е трудна война, другото на западнярите е гейски бандитизъм.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    31 Яну 2024 13:26ч.

    Лъжеправославни, кой е по-нуждаещ се: Украйна, която до момента е получила 230 МИЛИАРДА ДОЛАРА помощи от цял свят или българските деца, болни и старци, за които "Българската Коледа" събра цели 2,5 милиона лева? А да питам, като спряха пенсиите на старите хорица в Донбас и Крим, "правеше ли каквото можеш да помогнеш"? Да не споменавам, че си българин, което автоматично значи, че си военнопрестъпник и агресор, тъй като членуваш в НАТО и с парите от данъците ти се "насилват" други "братски народи". Та кога да очакваме Божието възмездие за "българските насилници"?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • православен

    31 Яну 2024 13:31ч.

    Това, което аз виждам, че в Украйна вече загинаха стотици хиляди, а милиони други бяха прокудени от домовете си. Не мога да не съчувствам на тези хора и не разбирам как може да ги ругаете и да ги обвинявате, че се опитват да защитават живота и земята си. Бог да пази Украйна!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бившата УССР е разположена на руска земя, която ще бъде присъединена към Русия. Украинския народ е една измишльотина, досущ като македонския народ.

    31 Яну 2024 13:45ч.

    Съчувствай си наум. Ще живееш по-дълго.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Цитат: "Това, което аз виждам, че в Украйна вече загинаха стотици хиляди, а милиони други бяха прокудени от домовете си."

    31 Яну 2024 14:03ч.

    ти виждаш, ама или не мислиш изобщо, или мислиш по абсолютно конюнктурна, моментна матрица, каквато ти поднасят масовите медии на сатанистите. Това, което стана в Украйна, можеше и да не става, ако украинците не биха били подтикнати да дразнят Русия и да отнемат правата на рускоезичното население в Украйна, избивайки в продължение на 8 години цивилни и деца заради една оспорима и даже абсурдна кауза, привнесена отвън - да се мрази и изолира Русия, а Украйна да не се идентифицира в руския свят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ким Пут Ин

    31 Яну 2024 15:08ч.

    Как не ви увряха рубладжийските тикви, че Матушката ви не е САЩ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    31 Яну 2024 15:22ч.

    Не се хабете с лъжеправославния, който е класически двойностандартник, мерещ с двоен аршин. Хем според него "Няма по-голямо зло от това да отнемеш живот", хем се е загрижил за чужди, вместо за своите, докато го управляват бездушни убийци на български деца, болни и стари хора, които изобщо не помагат на "братския украински народ да отбранява земята си", а всъщност подпомагат украинците да убиват руснаци в една мръсна геополитическа шахматна игра. Ако бе чел и Бжежински и Кисинджър, освен Библията, щеше да го знае. И всъщност избирайки тъй фанатично едната страна, дехуманизирайки другата, той всъщност помага за още повече убийства на украински и руски невинни цивилни, трупайки тежки грехове на личната си сметка. И въпреки че смята, че "Няма по-голямо зло от това да отнемеш живот", не призовава за Божие наказание за "българските насилници", за "украинските насилници", за "американските насилници", за "израелските насилници" и прочие убийци на жени и деца от "цивилизования свят". Всъщност повечето хора тук съчувстват на невинните жертви, включително на украинските, но им е писнало от лицемерието и двойните стандарти на "цивилизованите", които въртят мръсни междудържавни интриги и разпалва конфликти по цялата планета, избивайки чуждите и собствените си народи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Омуртаг

    31 Яну 2024 13:42ч.

    Православний,повечето хора от форума съчустват на обикновенните хора в Украина. А ти си забравил предсказанията на мъдреците които наричат Русия-Меча на бога.Не сме ние които можем да съдим,знаеш кой единствен има това право.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи