Пентагонът: САЩ постоянно следят какво се случва с доставките на оръжие за Украйна

Пентагонът: САЩ постоянно следят какво се случва с доставките на оръжие за Украйна

Говорителят на Пентагона генерал Патрик Райдър. Снимка: АП

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Съединените щати постоянно следят какво се случва с доставките на военно оборудване за Украйна, заяви Пентагонът, цитиран от Франс прес. "Нямаме доказателства за злоупотреби" с американската помощ, категоричен бе говорителят на Пентагона генерал Патрик Райдър, съобщава БТА.

"Малък екип от членове на бюрото по отбраната към американското посолство в Киев, през последните месеци направи инспекции на доставките, свързани с американската помощ в сферата на сигурността, на няколко обекта в Украйна", каза говорителят на Пентагона генерал Патрик Райдър.

"Тези обекти не са близо до фронтовите линии на руската офанзива срещу Украйна", уточни Райдър, като подчерта, че инспекциите не са били извършени във връзка с някакви конкретни подозрения, че доставките не се използват по предназначение.

"Нямаме доказателства за злоупотреби" с американската помощ, категоричен бе говорителят.

Откакто руските сили нахлуха в Украйна на 24 февруари, правителството на американския президент Джо Байдън е предоставило 17,6 милиарда долара за оказването на военна помощ на Украйна и Вашингтон иска да е сигурен, че тези средства се използват по предназначение, отбелязва Франс прес.

Източник: БТА

 

 

Коментари

  • хахахахаха

    04 Ное 2022 0:46ч.

    А как тази малка група не е успяла да проследи пътя на преносимо устройство за сваляне на хеликоптери!!!, което беше заловено на границата на Германия, и по номерата се разкри, че е било част от доставка за Украйна?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • и защо и двете им партии

    04 Ное 2022 0:52ч.

    единодушно гласуваха ПРОТИВ ревизия на парите / въоръжението, които изпращат в Украйна? Всичките им конгресмени са инвеститори в ВПКомплекс и станаха милионери особено през последните 10 месеца...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи