Пентагонът предупреждава Конгреса, че парите за оръжия за Украйна са на привършване

Пентагонът предупреждава Конгреса, че парите за оръжия за Украйна са на привършване

Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин разговаря с Володимир Зеленски и съпругата му Олена в Ню Йорк на 11/09 2023 г.

Пентагонът предупреждава Конгреса, че парите за подмяна на оръжията, които САЩ са изпратили в Украйна, са на привършване и вече е принуден да забави снабдяването на някои войски, се казва в писмо, изпратено до лидерите на Конгреса, съобщава "Асошиейтед прес".

В писмото, получено от Асошиейтед прес, се настоява Конгресът да допълни финансирането за Украйна. През уикенда Конгресът предотврати спирането на работата на правителството, като прие законопроект за краткосрочно финансиране, но от него отпадна всякаква помощ за Украйна в битката срещу Русия.

Финансовият контрольор на Пентагона Майкъл Маккорд заяви пред лидерите на Камарата на представителите и Сената, че са останали 1,6 млрд. долара от 25,9 млрд. долара, които Конгресът е предвидил за попълване на американските военни запаси, постъпващи в Украйна. Оръжията включват милиони артилерийски снаряди, ракети и снаряди, които са от решаващо значение за контраофанзивата на Украйна, целяща да си върне териториите, придобити от Русия във войната.

Освен това САЩ разполагат с още около 5,4 млрд. долара, за да предоставят оръжия и оборудване от своите запаси. САЩ вече щяха да са изчерпали тези средства, ако Пентагонът не беше осъзнал по-рано тази година, че е надценил вече изпратеното оборудване, освобождавайки около 6,2 млрд. долара. Част от тях бяха изпратени през последните месеци.

 

Източник: AP

Коментари

 • Катил

  03 Окт 2023 16:56ч.

  Ясно е,че "Златния милиард" се задъхва от войната на изтощение, предприета от армията на РФ! Те редуцираха запасите си до възможния минимум ,а капацитет за попълването няма достатъчен и изисква време... РФ продължава да поддържа темпото на контраатаките и фронта е гъвкав , но ежедневно загубите в жива сила на ВСУ са колосални -между 500 и 800 на денонощие! Пазенето на вносната техника води до т.н. "местни атаки" пред минни полета и под обстрел с модерна и точна артилерия. Практически РФ вече е спечелила войната, и всеки момент ще е готова за настъпление в дълбочина.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ввв

  03 Окт 2023 17:13ч.

  Споко, долари за 40те девиците и на последния Усраинец ще има. След това - незнам.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • логото

  03 Окт 2023 17:44ч.

  Реалните им активи на западняците са малко. Повечето им милиарди, главно във вид на облигации, са напълно фиктивни. И Русия, и глобалният Юг знаеха това, затова и предприеха предварително консолидирани действия. Резултатът ще бъде закономерен, но така е с лъжовната статистика и военния ПР - можеш да излъжеш разни бантустанци и самодоволни буржоазни резиденти от мегаполисите, ала Русия и старите култури от Изтока няма как да ги излъжеш...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Посерковците не се бият в

  03 Окт 2023 19:53ч.

  Украйна, ако бяха се били само Полша и Германия Путьо отдавна щеше да е изгнил на въжето.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Малей, златния милиард се задъхвал

  03 Окт 2023 20:02ч.

  Откъде ви намира Митрофанова такива дебили, бе. Ми то само Гугъл е с по голяма капитализация от Матушката ти.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • жълтопаветник некъпан

  03 Окт 2023 21:25ч.

  Каква капитализация бе, празен мечтател, жалки цифрички в компютъра без нищо отзад, досущ като кухата ти проста глава... Тая измислена капитализация е толкова реална, колкото целия ти празен и жалък изфантазиран свят.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Георги Ат.

  03 Окт 2023 17:01ч.

  - Напълнихме джебовете, пичове! Ако продължим повече ще трябва 'арчим и от прибраното. Има моменти, когато печалбата е на най-високото си равнище, след което неминуемо пада и разходите се увеличават. В тази точка сме ... - Лоид Остин - Ама имаме още украинци да харчим, а те са почти без пари - Блинкен. - Къде съм? Кои сте вие? Нааках ли се? - Джо Б.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тихомир Томов

  03 Окт 2023 20:07ч.

  Пари нямат, но дупета готови за солидарност ще се намерят около Черно море !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Айде бе

  03 Окт 2023 17:20ч.

  Мириканците останали без пари. Ми нали вие си ги печатате, бе! Боята ли свършихте или хартията?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Зодия Прасе

  03 Окт 2023 21:26ч.

  Свършиха баламите, които да купуват хартията.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • двоен стандарт

  03 Окт 2023 17:43ч.

  Вместо ЕС да наложи санкции на Азербайджан и Европа да спре да купува азерски газ, както поискаха протестиращите арменци по света, пак Русия е виновна. Според председателят на Европейския съвет Шарл Мишел: "Ситуацията е съвсем ясна, Русия предаде арменското население. Русия изрази желание нейни войници да присъстват там и да гарантират стабилност и сигурност. Но виждаме, че военната операция започна без ни най-малка реакция от страна на Русия, която беше на сцената, за разлика от Европейския съюз, който няма военно присъствие там." Вместо да осъди агресора Азербайджан, която провежда СВО, отново Русия е виновна, която беше осъдена като агресор, въпреки, че и Русия, както Азербайджан провежда СВО.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • баба мара

  03 Окт 2023 17:53ч.

  убиици спрете това оръжие на украина и направете финансов одит стига вече смърт 21 век е преговори и мир стига с тези печалби

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бай дъ уей другари руплата

  03 Окт 2023 19:55ч.

  Удари 2 ст. Да ви е честито !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ежегодният щатски цирк как им свършват парите

  03 Окт 2023 20:09ч.

  Кое свършва? Хартията ли? Зелената боя ли?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • PARAGRAF22

  03 Окт 2023 20:50ч.

  Оленка да заработва на магистралата...докато още става :)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Зодия Прасе

  03 Окт 2023 21:29ч.

  Късно е. Не става.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • умом Россию не понять

  03 Окт 2023 21:32ч.

  Не знам за рублата, ама западащите уплашени тарикати цял съвет за сигурност на ООН свикаха от страх, че два руски свръхмодерни идтребителя Су-35 извън им изчезнали от радарите. Голямо пищене настана зарад туй пред цялото земно кълбо, че недоразвитата технологично Русия нямала право да прави така... А в Оксфорд пък изведнъж се появило неидентифицирано огнено кълбо и висяло доста минути над областта, като между другото изключило тока на града и околностите, както и накрая елегантно паднало, подпалвайки едно промишлено предприятие за пластмасови изделия. Властите от немай къде го представили за мълния, макар вечерното небе да било ясно и с милиони звезди... Злите езици разправят, че пак била намесена слабата рубла спрямо зелената бумажка, ама не се знаело де...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • *поправка

  03 Окт 2023 21:34ч.

  *извън им изчезнали от радарите = изведнъж им изчезнали от радарите за контрол

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ghost

  03 Окт 2023 23:57ч.

  Като купуваш отвертки по осем бона парчето на гаражна разпродажба парите свършват преди снарядите

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Центурион

  04 Окт 2023 0:14ч.

  Доста критики се чуваха преди месеци, срещу такива като мен, които предвещаваха тежка съдба на това арогантно и безмозъчно, "пръкнало" се след 1989 година, "изтървано" евроатлантическо поколение. Хора за които думи като чест, достойнство и патриотизъм не означаваха почти ...нищо ! Но сега любимците ви от сглобката, во главе с Тагаренко, ще ви натирят в "кучи задник", а именно там където ви е мястото ! Защото и в български нецензурирани медии, вече се появиха снимки на първите изратени повиквателни от Военните окръжия в Сливен, Ямбол и други по-малки населени места ! Приятен ви път, писдосьiй : Слава Украину https://tinyurl.com/4j69syh7 Заключение: Това се отнася и за вас "гавазите-цензури" от сайта, за които съм сигурен че влизате в ПЪРВАТА МОБИЛИЗАЦИОННА ВЪЛНА /защото предполагам че сте на възраст до 35 години/ Сега може спокойно да изтриете коментара ми, пък аз ще съм доволен че подобни писдосьi като вас, сами ще се затрият от . . .майката земя !!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи