Пентагонът обмисля предложение на "Боинг" за ново и евтино ударно оръжие за Украйна

Пентагонът обмисля предложение на "Боинг" за ново и евтино ударно оръжие за Украйна

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Пентагонът обмисля предложение на "Боинг“ да започне да доставя на Украйна евтини малки бомби с прецизно насочване, прикачени към ракетни двигатели, с каквито САЩ разполагат в изобилие, предаде Ройтерс. 

Системата, предложена от "Боинг“, се нарича "бомба с малък диаметър с наземно базиране“ (GLSDB). Такива бомби може да бъдат доставени най-рано през пролетта на следващата година, сочи документ, до който Ройтерс е получил достъп. Информацията е потвърдена и от три добре информирани източника. Предложеното "Боинг“ оръжие е съчетание между бомбите с малък диаметър GBU-39 и ракетни двигатели М26, от които САЩ имат голям запас. Една бомба GBU-39 струва около 40 000 долара, така че производството на GLSDB няма да излезе скъпо.

Служител, отговарящ за закупуването на оръжия за американската армия, миналата седмица заяви пред журналисти в Пентагона, че военните разглеждат и възможността за ускоряване на производството на 155-милиметрови артилерийски снаряди. В момента те се произвеждат само в държавни заводи, но е възможно да бъдат издадени разрешителни за производството им и на частни компании. 

Инвазията в Украйна повиши търсенето на американски оръжия и боеприпаси и съюзниците на САЩ в Източна Европа "правят големи поръчки“ на редица видове оръжия, тъй като снабдяват Украйна, допълни цитираният от Ройтерс служител.

Източник: БТА

 

 

Коментари

  • Майката на костов

    28 Ное 2022 11:48ч.

    Дори когато Путин приключи с нацистка окраеина, американците ще подпалят нов конфликт другаде! Причините са описани в статията.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Беше време, когато спорехме кога Путин ще приключи с Украйна.

    28 Ное 2022 11:52ч.

    Сега въпросите са кога Западът ще приключи с Русия и ще остане ли на власт Путин, когато украинците си върнат Крим.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Западът ще приклячи с Русия, след като САМ ПРИКЛЮЧИ СЪС СЕБЕСИ...

    28 Ное 2022 12:19ч.

    Проблема на днешния Запад е, че няма алтернатива за собственото си съществуване и се опитва да уцелее на принципа "умри ти днес, да да оцелея аз до утре". Но това не означава оцеляване въобще, а просто леко отлагане на смъртта...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Любопитно

    28 Ное 2022 12:52ч.

    А дали Путин ще се ограничи с окраината?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдателен

    28 Ное 2022 11:58ч.

    Какво означава: " ...съюзниците на САЩ в Източна Европа "правят големи поръчки“ на редица видове оръжия, тъй като снабдяват Украйна..."? И ние ли поръчваме, плащаме и подаряваме на Украйна? За това ли беше зорът да се гласува в парламента " военна помощ ". И всич

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • да, затова беше. браво! много сте

    28 Ное 2022 14:36ч.

    наблюдателен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban

    28 Ное 2022 12:04ч.

    Тук в този форум на Гласове преди да започне войната Ви написах ,че е неминуема.Сега ще Ви напиша следното;Употребата на ЯДРЕНО ОРЪЖИЕ от Русия е НЕ МИНУЕМО! Само не решителноста на Путин ни спасява до днес.Ще се аргументирам; 1.Армията на РФ не е построена да води голяма локална война с конвенционални оръжия 2.Смятало се е че такива са не възможни,щото Русия е ядрена.А всеки конфликт с САЩ и НАТО ще прерасне в ядрен!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Баба Ванга каза,

    28 Ное 2022 13:21ч.

    че България няма да бъде залята от потопа. Кой както иска да го тълкува.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban

    28 Ное 2022 12:11ч.

    В началото на войната САЩ и НАТО бяха много предпазливи.Имаха едно на ум.Виждайки нерешителноста на Путин ескалираха войната.Очевидно Русия подаде сигнали до къде ще се стигне.Но в САЩ няма разум!Сега как точно ще се стигне до ЯО не знам.Предполагам РА първо ще се отърве от Путин и КГБ.Щото РА в момента се командва от бившото КГБ и котилото на Елцин/Шойгу,Путин,Медведев,......................./

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Баба Ванга каза,

    28 Ное 2022 13:22ч.

    че Русия пак ке я биде. А Америка не я вижда...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • уями

    28 Ное 2022 12:15ч.

    тази война скоро няма да свърши. не и преди руски ядрен удар друг вариант просто няма

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Минаващ

    28 Ное 2022 12:33ч.

    Не плашете хората с руски ядрен удар. Ако го има - той ще бъде най-напред върху Вашингтон и Лондон. И чак по-нататък, някъде в неразборията можем да получим нещо ядрено в България, и най-вероятно - от Сащ, а не от Русия. А за удара върху Америка ще помагат и Северна Корея, и Китай, че вече и Индия и Пакистан се нареждат в групата...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban-Грешка голяма грешка

    28 Ное 2022 13:40ч.

    Никой не иска да се самоубива вкл.Русия.Сценарият е простичък.Путин или наследилият го вдига телефона и съобщава на Байдън ''Ще нанесем ограниче ядрен удар в/ху Украйна или......,.....,.....,България.Не се месете да не стане играчка плачка!То в Сирия това ставаше.Само че с конвенционално оръжие.Тръмл се обади на Пути че ще изтреля 100ракети в 2 без 5.Путин даде нареждане да свалят 50 и 50 да пуснат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban-костовата майка

    28 Ное 2022 12:16ч.

    Е много прав.Ако и когато приключи тази война САЩ ще подпалят друга.ЯО вече НЕ Е възпиращ фактор.А защо не е е много дълга тема.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban-България

    28 Ное 2022 12:27ч.

    Е положението аналогично на епидемията Ковид19/абстрахираме се има или няма сарс ков2/ Януари 2021г главния сан. инспектор Кунчевказва че епидемията до нас няма да стигне .След 3месеца пламнахме.Последствия за Кунчев-йок.А трябва да е в Белене!Сега ЦЯЛАТА УПРАВЛЯВАЩА ШАЙКА действа така сякаш НЯМА ЯДРЕНА ЗАПЛАХА.А ще сме от първите ЯДРЕНИ мишени.По много причини.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Боби

    28 Ное 2022 12:42ч.

    "Евтини оръжия" Пример основен ПТУР на САЩ е Джавелин 3 поколение на РФ Корнет 2+ поколение. Цена ПУ Джавелин 100000$ цена ракета 180000$, Цена на МЕЖДУНАРОДЕН ПАЗАР ПУ КОРНЕТ 20000$ Цена на ракета 10000$, НО има едно голямо НО РФ притежава завода за произвдство на ПТУР Корнет. Една ракета Корнет се доставя на Производствена цена за СВ на РФ(много по-евтино от 10000$). При еднакви инвестиции РФ получава 18-90 ракети вместо 1 Джавелин

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Георги Ат.

    28 Ное 2022 12:48ч.

    Това са американските еквиваленти на Ланцет и Куб ли?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Боби

    28 Ное 2022 12:55ч.

    Когато САЩ създаде Ф-22 изобщо не е предвиждан да бъде многоцелеви. За това вътрешните обеми на оръжейните отсеци са минимални. Недоразумението Квазимодо Ф-35 също боледува от тази болест. САЩ решават проблема със създаване 50-100кг бомби с лазерно и ГПС насочване които да унищожават всички цели освен наистина сериозно фортифицираните с прецизни удари.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тия няма да мирясат, докато светът не вземе мерки да престанат да се раждат хора, които ще научат английски от майка си

    28 Ное 2022 12:53ч.

    Английският език - мъртъв език. Само това може да спаси човечеството. Това е първият Велик Филтър пред цивилизацията на хората - дали ще съумеем да се отървем от нехората, застанали на пътя ни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • паф

    28 Ное 2022 13:15ч.

    абе, приятелю, украйна щяла да вземе крим? как си я представяш тая работа? за 150 млн. руснаци кримския полуостров и донбаския басеин са руски от памтивека, ти ми говориш за една измислена страна.....нека да си пълнят гушите проклетите янки, путин ще им натроши оръжията като орехи!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И за Херсон така казвахте.

    28 Ное 2022 13:24ч.

    Но украинците си го взеха.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Боби

    28 Ное 2022 13:48ч.

    Това може да го каже човек който БЪКЕЛ не разбира от проблемите на Военните. РФ се изнесе от Херсон заради 3 причии: 1. Логистика Химарс хвърлиха стотици ракети (всяка по 115000$) зада прекъсне но постигна само ограничаване на Логистиката 2. Сега в Украйна е сезона "БЕЗПУТИЦА" практически всички окопи и ниски места по терена са огромни кални локви Практически не може да се воюва 3. Няма разстителност която да скрие военните от топловизиорите на дроновете - Следва точен артилерийски обстрел(всичко казано се отнася и за двете страни и точно сега ВСУ сърбат горчивата убистевена чорба на руската артилерия стреляща през реката)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban

    28 Ное 2022 13:48ч.

    Запомни го;Херсон бешецоставен по ПОЛИТИЧЕСКИ ПРИЧИНИ.Няма военни причини!Суровакин беше сложен точно затова.Той е от същото котило като Путин.Лопухин сдаде Лиман и го пуснаха по пързалката.Тоя сдаде Херсон но го повишиха.Лопухин бе близко до тези дето превзеха Херсон.Суровакин е близко до тези дето пускахавертолети да евакуират важни птици от Азов стал.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Боби

    28 Ное 2022 14:07ч.

    Единствената истинска побееда на ВСУ в тази война е ХАРКОВ. Чесно Украинците напипаха слабите места на РФ отбрана която НЕСКОПОСАНО беше създадена предишните командващи. И РФ щаб оперативно изтегли и спаси войските за да не попаднат в Котел!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • към Боби

    28 Ное 2022 14:34ч.

    4. Укрите като нищо можеха да взривят язовира по-нагоре по реката и щяха да издавят цялата руска армия струпана на по-ниския бряг на реката. Питай как се прави евакуация от такъв мащаб - десетки хиляди войска и тежко въоръжение - без мостове (само с потонни такива). Добре, че хамер. контролират 100 % от Химарса, та укрите не ги обстрелваха при изтеглянето... Едно е сигурно, тази война изкопа пропаст между руския и украинския народ, която може да е по-дълбока и от нашата с македонците...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Боби

    28 Ное 2022 14:56ч.

    Същото сега могат да напрвят и РФ и точно за това целия район го евакуираха Руснаците от гражданското население. Останаха само свръх невъзприемчивите и почитателите на Бандера . Сега Украинците правят същото с Цивилните но в този случай по силов метод се опразва града.(а относно обстрелите с ХИМАРСи по времето на евакуацията поне по-три пъти дневно. Вчера наградиха с орден за храброст екипажа на един от фериоботите подлаган често на обстрел)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ето как стават нещата

    28 Ное 2022 14:26ч.

    Борисов ПРЕДплати Ф-ките, и може би ще ни ги доставят след 2027 г (защото ни пререди спешната поръчка за 60 (шестдесет) Ф-16 за Тайван). А сега и за Украйна. Добре, че Боко им плати 2.4 млрд $$ суха пара, та да си построят завода за Ф-ки, че старият го бяха преустроили за производство на Ф-35, след като Ф-16 им отпаднаха от въоръжение за хамер. армия...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи