Пендаровски ще се срещне с противоконституционната “ОМО Илинден - Пирин”

Пендаровски ще се срещне с противоконституционната “ОМО Илинден - Пирин”
Президентът на Северна Македония Стево Пендаровски е приел поканата за среща с представители на базираната в България и обявена от българския КС за противоконституционна партия “ОМО Илинден - Пирин”.

 

Датата не е уточнена, обявиха от македонското президентство. Официално Скопие избягваше досега показни срещи с представители на ОМО, като търпеше критики за това от антибългарски настроени политици и организации.

 

Пендаровски предприема този ход седмица преди очакванота среща на българския премиер Кирил Петков и следващия премиер на РС Македония Димитър Ковачевски, който ще встъпи в длъжност в събота. Петков заяви преди ден във видеообращение, че в Скопие ще постави въпроса за правата на българите в РС Македония. В София пък през последните месеци зачестиха посещения на делегации, представляващи българите в Македония.

 

"ОМО Илинден - Пирин" бе регистрирана като политическа партия през 1999, но регистрацията й бе отнета година по-късно. Конституционният съд обяви ОМО за противоконституционна политическата партия, тъй като тя се бори за отцепване на част от територията на страната ни. Пендаровски ще се вижда с хора, които искат на първо време пълна автономия за Пиринския край, изтегляне на българските войски, които нарича "окупационни", разпускане на всички български партии и организации и учредяване на македонска православна църква, която да е независима от Българската православна църква.

 

От 2014 г организацията пише ежегодни "доклади за правата на македонците в България”.

 

Източник: segabg.com

 

 

 

 

Коментари

  • Христо

    13 Яну 2022 12:21ч.

    не е лошо и Радев да се срещне с представители на АНА...ще стане яко..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • висок

    13 Яну 2022 12:34ч.

    Ще се среща, нали РРадев му постла с "македонските българи"! Сега ще приемем и българските македонци и дори сепаратизъм в пиринско!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Eisblock

    13 Яну 2022 12:35ч.

    "Партньорите" не дремят. Ако не може през парадната врата, минават през задната портичка. Интересно ми е, колко време подобна "партийка" би била търпяна у САЩисаните и пуделите им?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • нещо му се размъти мозъка

    13 Яну 2022 12:35ч.

    Хахха и нещо да кажат нашите западни врагове , оф пардон приятели. Източните ги знаем че си оплескаха гащите от доста години още от 1945г.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • до висок на 13.01.2022 в 12:34

    13 Яну 2022 12:37ч.

    Бе драги ти летящия президент за какъв го взимаш?? За патриот ли? Остай се, тук става въпросза това че ако нещо такова се случи да започне разпадана Бълхария той ще загуби мястото с в ирархията на глобалистите и ще остане без топло местенце в НАТО напрамире!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да се отменят всякавки срещи и разговори с учасние на официални представители на България!

    13 Яну 2022 12:58ч.

    А зализания канадец - ако толкова му се ходи у Скопие - да подава оставка и да отива там като частно лице!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отговорен

    13 Яну 2022 13:04ч.

    В дипломацията това се прави като искаш да напсуваш някой ....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да ли от простотия , дали от липса на опит, дали по поръчение забърканата каша на назначените ни държавници става все по-грозна и нетърпима?

    13 Яну 2022 13:08ч.

    Не може дедите на тези днешни сърбомани съвременните макета да ги определяме по никакъв друг начин освен като българи. А тези, които въпреки терора срещу тях, се определят като българи, не може да ги признаваме за малцинство. Те са единствените, които днес по потекло и по право са си българи. Защо трябваше Радев с неговото "българско малцинство" в РСМ да ни вкарва в този чужд филм? Така на практика се налива вода в сърбо-руската мелница за блокиране на членството на Албания и РСМ, но така вече ние сме си виновни. Как така българската дипламация не успя, за разлика от македонската, да убеди света и Европа в нашата правда ! От некъдърност или от следване на чужди интереси ! Ако е първото - трябва немедлено да се уволнят! Вижте колко хора от Външно са работили за ДС и ще стане ясно кой кой е! Вижте колко политици са прокремълски настроени от 2-3 поколения назад и къде са служили. На практика нашите политици САБОТИРАТ БЪЛГАРСКИТЕ ИНТЕРЕСИ В РСМ ! Това е положението !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Минаващ

    13 Яну 2022 13:08ч.

    Е те сега ако партия "Възраждане" подаде обява за нов протест И ЗА МАКЕДОНИЯ освен за зелените сертификати - може да се събере народ като през 1989та декември и тогава - ни ПП, ни дявол... Току виж и Слави Трифоноф излезе от чалга-пепелта - и той поиска сделка със САЩисаните :-)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Klil Bintan

    13 Яну 2022 13:11ч.

    Е как няма да се срещне, след като Ескобар посочи, че се работи за узаконяването на "ОМО Илинден - Пирин”

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • минаващ (друг)

    13 Яну 2022 13:14ч.

    Оказа се, че българските интереси в РСМ не се саботират само от прокремълски настроените... Цял помощник-държавен секретар на САЩ също стана "прокремълски"... Или направо да протестираме за БУЛЕКЗИТ от тази порочна и цинична ЕС... Гробовете на дедите ни ще се отворят!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ТихомирТомов

    13 Яну 2022 13:25ч.

    Интересна информация за вътрешните нагласи и техния отклик в прокуратурата !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ПростО'Киро

    13 Яну 2022 13:26ч.

    Само да е посмял да им ходи на крака в Скопие.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Другар минаващ, четете по-внимателно !

    13 Яну 2022 13:32ч.

    Ескобар си защитава американския интерес да вкара РСМ и Албания в ЕС, защото те са вече в НАТО. На тези две държави им трябват европейски пари за да се откъснат от сърбо-руската хватка. От европроектите те ще спечелят много повече пари, отколкото от досегашните си началници. Затова ни натискат и нас. А прокремълските ни активисти просто искат това да не се случи, защото техните чорбаджии ще загубят досегашното си влияние в тези две страни. А че това е така ето ви пример за информация, който идва от македонските тайни служби: Няколко месеца след погрома върху Нардното събрание на РСМ, когато бе ранен Заев бе разкрит секретен доклад на македонската Дирекция за сигурност и контраразузнаване, който е бил изпратен до директора на "Дирекцията за сигурност и контраразузнаване" Владимир Атанасовски. От него стана ясно, че през последните 9 години Република Македония е мишена на мощна подривна, пропагандна и разузнавателна дейност от страна на руското посолство в Скопие, руските разузнавателни служби, включително и чрез използването на акредитирани журналисти. Според доклада Русия, заедно със Сърбия, иска да вкара Македония в сръбско-гръцки съюз, а енергийните проекти имат за цел тотално подчинение на Македония. В разкритите документи подробно се описва и дейността на сръбските агенти в РС Македония и по-специално на Горан Живайлевич /служител на сръбските спецслужби БИА - бел.а./, на самия Иван Стоилкович, както и на депутата от партията на сръбския президент Александър Вучич Мирослав Лазански. Всички те са участвали лично в пропагандната кампания в полза на режима на Никола Груевски.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Въпрос

    13 Яну 2022 13:48ч.

    Нима не виждате, както искат от нас евроатлантическите ни съюзници с правителството на "просто Киро" и Кокорчо - Подкрепа за членството на Македония в ЕС и признаване на "македонско" малцинство, отказ от руския газ за сметка на американски втечнен газ и ВЕИ-тата, поголовна ваксинация, подписване на Истанбулската конвенция и легализация на гей-браковете, военни бази на САЩ в България, плюс още няколко допълнителни екстри. Не е много за да ни признаят за истински европейци, не мислите ли?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Латиноския наркобос

    13 Яну 2022 13:52ч.

    Както в Македония,така и в България най-истеричните антиквичари са ... куци власи. Тия ни са славяни,ни българи,а и в двете държави акъл дават. А тоя грингос с наркоманската фамилия въобще не ме учудва,че е на позицията на Коминтерна - те латиноските наркобосове... вси левичарски уклон имат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • България

    13 Яну 2022 13:55ч.

    Българите в Македония бяха приети от президента Радев и същите постоянно присъстват в българските медии За това считам за нормално и македонците живеещи в България да бъдат приети от президента на Северна Македония . Грозното в случея е това че българите в Македония имат партия там ,а тук са дискриминирани и им отказват регистрация За това и търсят външни сили да съдят България и които да ги чуят .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хайтов

    13 Яну 2022 13:57ч.

    Стига вече с тези инфантилни вопли - "европейците не разбират" - всичко разбират. Разделяй и владей, или по-скоро разкъса и изяж. Ние сме тези дето не разбираме, че ако бездействаме ще ни разкъсат. Най-тъпото е, че зомбираните българи на запад от Благоевград не разбират, че е в техен интерес да бъдем заедно. Бог да ни е на помощ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • България

    13 Яну 2022 13:59ч.

    Македонците са дискриминирани искам да кажа от българите Как хора 6оито са български граждани и си плащат данъците ,живеят и работят им е забранено да имат партия само за5ото се чувстват македонци а не българи . Това е несправедливо В Македония например не е така .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • До "българия" по-горе

    13 Яну 2022 14:05ч.

    Хайде да ни светнеш КОГА МАКЕДОНЦИТЕ ДОЙДОХА ДА СЕ ЗАСЕЛЯТ В БЪЛГАРИЯ че да им дадем право на малцинство??? Когато тролиш, поне се опитвай да дадеш някаква правдоподобност...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Идеалист

    13 Яну 2022 14:16ч.

    Американците и европейските им слуги, да си приемат Македония сами, където си искат, да ги хрантутят. Македония е душегубката на България. Много българска кръв се проляла за тези чукари и нескопосаните им мъже. Македонките стават. Подготвя се сепаративно движение, вероятно с подкрепата на атлантическите ни партньори.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • България

    13 Яну 2022 14:17ч.

    Тук са си Тук са си били винаги и са населявали Пиринска Македония . Пришълците са българите които са им взели езика и земята .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ето какво ни противостои в РСМ. Сърбия командва нещата, но не само там.

    13 Яну 2022 14:27ч.

    И Македонските и албанските елити и кръгове се управляват от нашата западна съседка.В публикация във Фейсбук бившия президент на Албания Сали Бериша нарече албанския министър-председател Еди Рама/т.нар.“художник“/ „марионетка“ на Вучич. Той излага следните факти: 1. Вучич е министър на Милошевич и все още не се е извинил за престъпленията, извършени от Сърбия срещу албанците, а продължава да следва политиката на своя патрон. 2. „Отворени Балкани“ е проект, който засилва позициите на Сърбия и плановете ѝ за Велика Сърбия, така че не трябва да се допуска да се осъществи! 3. Еди Рама става част от тези програми и се превърна в марионетка на Вучич и трябва да бъде спрян, преди да е станало твърде късно. 4. Косово все още има открити рани, за които Вучич е един от основните виновници. Вучич отрича престъпленията, кланетата и геноцида, извършени срещу косовските албанци по време на войната, така че не е достоен да бъде очакван в Тирана, още по-малко да му сътрудничи. Целите Западни Балкани се изградени на мафиотски принцип - РСМ, Сърбия, Албания и Босна и Херцеговина. Сръбските тайни служби по мнение на редица независими албански изследователи командват днес нещата в РСМ, Албания, Република Сръбска, Черна гора. Само Косово е извън тази схема, засега. Връзките на мафиотските структури с политичската власт на страните от Западните Балкани с в основата на зависимостите между елитите под ръководството на сръбската мафия. Френският всекидневник „Монд” излезе със статия, озаглавена „Организираната престъпност в основата на държавната система“. В нея се твърди, че "властите в Белград са замесени в търговията с наркотици".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пендаровски ще се среща с противоконституционната “ОМО Илинден - Пирин”

    13 Яну 2022 14:29ч.

    Дори само мисълта за така среща у Педеровски трябва да е повод за пълно замразяване на всякакви преговори с БЮРМ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кой ни го натресе това "българско малцинство" в РСМ всички знаят.

    13 Яну 2022 14:41ч.

    По-голяма глупост до сега не бе сътворявана. Ако признаем "македонско малцинство" у нас като реципрочна мярка на нашето "българско малцинство" РАЗРУШАВАМЕ ИНТЕГРИТЕТА НА БЪЛГАРСКАТА НАЦИЯ. Ще последват искания за турско, циганско, арменско, тракийско, добруджанско и шопско малцинства. Къде е нАуката, къде са красните прафесари да му кажат на Радев, че това е национално предателство и тоя път ни води да национална катастрофа и бунтове? Ни пресилвам нещата, само ПРЕДУПРЕЖДАВАМ !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • stevo

    13 Яну 2022 14:42ч.

    За много от нещата сме си виновни ние. Колко филми описващи геноцида над българите в Титова Югославия е финансирала и произвела България? Колко български романа описват тези най-трагични събития в нашата история? Чества ли се в България официално паметта на загиналите в борбите срещу сръбската окупация? Знае ли се от българския народ извън гилдията историци за т.нар. Тиквешко въстание? Какво се говори за поитиката на Сърбия спрямо България и българите, която е константна - брутална, нагла и агресивна още от преди освобождението? Май е време всеки един в България да осъзнае, че от десетилетия срещу нас се води хибридна война. Когато дойде осъзнаването на народа и лека полека се задейства държавната машина, едва тогава може да се надяваме на някакъв успех в тази хибридна война. Дано обаче стане скоро.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пияния майстор

    13 Яну 2022 15:13ч.

    На нито една карта Македонското землище не е в България. Нито на Цариградската конференция , нито на Берлинския конгрес, нито на Парижката конференция , нито на мирния договор в Париж от 1946. Тоест , за този който не схваща, колективният Запад винаги е бил против тези земи да принадвежат на България. Винаги ! Независимо от това кой век и година показва календара. Независимо дали сме врагове или съюзници. Изключение е само Санстефанския договор. Само там Македония е част от България, но той не се признава от колективния Запад , а и ние сме първи русофоби независимо от годината и века и винаги сме в някакъв съюз срещу Русия . Така , че това не се брои. Надежда за друг развой всяка оставете.Но и без това до 20-30 години етническият състав и там и тук ще бъде друг. Разбира се, ако руснаците на гениалния план за Европа не отговорят със своя от никого непредвидена глупост( според Бисмарк) като червено знаме над Райхстага или нещо подобно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • висок

    13 Яну 2022 15:21ч.

    От утре и ние румелийците ще искаме партия, автономия и да ни признаят езика!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Прав сте господине ! stevo на 13.01.2022 в 14:42 За много от нещата сме си виновни ние.

    13 Яну 2022 15:25ч.

    Но кажете как да стане това, което казвате, нали ще обидим руските другари, а те са най-добрите приятели на Белград и преди и сега !? Кой ни взе Македония и я даде на Сърбия - Сталин. Когато Тито излезе от съветската зона през 1948 г., дори и Сталин не посмя да се намеси и да го нападне през наша територия. И сега всичките мръсотии по наш адрес в РСМ ги сътворяват пак сръбските и руските тайни служби. Сега в този стъкларски магазин се натресе и американския слон, който гледайки своите интереси започва да гази нашите. Долу руско-американския империализъм !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пендаровски ще се среща с противоконституционната “ОМО Илинден - Пирин”

    13 Яну 2022 15:26ч.

    "Габриел Ескобар: САЩ работят с кабинета в София за зачитане на правата на македонското малцинство в България" Да не се окаже, че ни управлява кабинет на ОМО Илинден - Пирин?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Колко?

    13 Яну 2022 15:39ч.

    Колко последователи има това ОМО Илинден-Пирин? Двама или трима?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Безсрамници

    13 Яну 2022 19:03ч.

    "Хайтов" Дочовци,ингелизи и франсета не били разбирали българската позиция? Аре де ? Че нали точно дойчовци и австрийци три пъти ни подлъгваха с локума Македония? Ами ако отворим дипломатическите преписки на ингелизите и франсетата от лятото на 1915г. ? Всите предлагат моркова Македония - някои предлагат части от моркова,някои цялата Македония.... ама след войната. Базсрамни лицемери.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наглецът Пендаровски

    14 Яну 2022 1:43ч.

    да бъде спрян на границата и обявен за персона нон грата! Всичко друго е предателство.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи