Пендаровски положи цветя на паметник на младежи, убити по думите му от "българския фашистки окупатор"

Пендаровски положи цветя на паметник на младежи, убити по думите му от "българския фашистки окупатор"

Президентът на Република Северна Македония Стево Пендаровски е положил цветя на паметника на 12-те младежи, убити през 1943 г. край Ваташа, съобщава БНТ.

В коментар под снимката Пендаровски е написал, че младежите са убити от “българския фашистки окупатор”.

Източник: БНТ

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • много поздрави

    09 Юни 2023 12:52ч.

    на семейство Шорош, младши и дрътши.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Българските украинци не се отличават принципно от руските македонци

    09 Юни 2023 13:32ч.

    Само дето са по-комични.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • smb

    09 Юни 2023 12:57ч.

    Македония от страната на победителите във ВСВ ли е, понеже никъде в не намирам информация?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 123

    09 Юни 2023 13:10ч.

    А не е ли вярно че сме били фашистки окупатор? Точно както в момента пак сме на страната на фашистите и пак ще загубим това е 100%

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вярно е

    09 Юни 2023 13:28ч.

    Но днешната власт и идеология обръща нещата - съпротивата срещу фашизма е тероризъм, а фашизъм в България не е имало.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Малка подробност

    09 Юни 2023 13:15ч.

    Личният състав на бугарскиот фашистички окупатор, вкл.. командирът на поделението, е бил основно македонски, от окупираните.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А на падналите ни войни за освобождението им от немците

    09 Юни 2023 14:33ч.

    кога ще сложи венци? Хем сме били "фашисти", хем после сме ги освободили от нацистите през Първата фаза на Отечествената война? Ако бяхме като немците щяхме да участваме с тях при завладяването на Югославия и после да присъединим Македония към нас, не само да я администрираме. Тогава щяхме да имаме и основание да спасим евреите живеещи там, защото вече щяха да са български граждани като тези в самата България, за което такива като този президент ни обвиняват. Така че първо да си изяснят понятията, за да излязат от тази групова шизофрения, подобна на украинската.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мда

    09 Юни 2023 17:24ч.

    посрещнали ни с цветя като освободители, а ние сме започнали да избиваме децата им, да не мислиш че българската администрация е била по-различна от тази в "Бай Ганьо" който мечтае за солунската митница

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • За кога говориш?

    10 Юни 2023 0:17ч.

    След завладяването на Югославия от Германия сме били окупатори, които са администрирали дадени от Германия области, Македония включително. В другите области на Югославия, които германците само са администрирали, по-добре ли е било положението на населението? Сърбите и хървати казват друго. Освободители сме били през Отечествената война, поради което Югославия не е имала териториални претенции и репарации към България. Гърция обаче, освободена от Англия, е имала значителни териториални претенции към България, които не са били уважени поради подкрепата на СССР отново поради Отечествената война. Плащали сме репарации на Гърция чак до началото на 70-те години.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ина

    09 Юни 2023 17:22ч.

    и защо е в кавички, от кого са убити, за цяла западна Европа ние сме фашисти, съюзници на хитлер и продължаваме да се държим като такива, възхваляваме тези които са ни въвлекли във войната на страната на Хитлер, които са избивали всички които са против хитлеризма, ЗЗД, а за Западна Европа те са антифашисти

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Значи така!

    09 Юни 2023 19:46ч.

    Тоя Стево ни прави услуга! Защо? Българинът има имунитет към всичко фашистко и сатанистко! 500 века чужда власт, а отношението ни към насилието е крайно негативно! Колкото повече говорят за фашистка България, толкова повече се бунтува и укрепва непримиримият български дух към всяко насилие и несправедливост! Истината е на страната на българите, защото въпреки опитите да се покрият насилията и убийствата на хората, които са се наричали българи - това не е възможно! Днес българинът има жив пример за случващото се в Украина! Така както са преследвали, клали и убивали безжалостно онези, които не са се страхували да се наричат българи, така 8 години киевската хунта убива онези, които не се отричат от миналото и историята си! Най-гадното в случая е, че братска Русия отказва да признае една толкова проста истина! Трудно ми е да преценя защо това се случва: дали от геополитически интереси, дали от обида ... Факт е, че българското племе е неблагодарно, но същото може да се каже и за всеки друг народ, за който е проливана руска кръв по време на ВСВ, а народната памет се оказва къса и мерзка! Живеем в Разделно време, но да останем хора зависи само от нас и никой друг!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи