Пекин: САЩ доставят оръжия на бойното поле в Украйна, а не Китай

Пекин: САЩ доставят оръжия на бойното поле в Украйна, а не Китай

Говорителят на китайското външно министерство посочи, че Вашингтон, а не Пекин, доставя оръжие на бойното поле в Украйна. Снимка: АП.

Китайското външно министерство заяви днес, че САЩ, а не Китай, доставят оръжия на бойното поле в Украйна, предаде Ройтерс.

Говорителят на китайското дипломатическо ведомство Ван Вънбин направи това уточнение на брифинг в отговор на въпрос относно американски източници, според които китайски боеприпаси са били използвани в Украйна от руските части.

В отговор на друг въпрос - за издадената заповед за арест на руския президент Владимир Путин от Международния наказателен съд (МНС) - Ван Вънбин посочи, че МНС трябва да заеме точна и справедлива позиция.

Говорителят на външното министерство в Пекин допълни, че Китай ще продължи да има обективна и справедлива роля по отношение на кризата в Украйна и да играе градивна роля в мирните преговори.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

  • bodar4uk

    20 Март 2023 12:56ч.

    Сащ и всичките му съюзни васали, работят единствено по подозрения, без реални доказателства, разпространявани за истина от соросоидните им медии и институции, и смятат че са в правото си за манипулират целият свят, който смятат, че незнайно защо им принадлежи и трябва да им е безусловно подопечен. А , че отдавна са страна в Украйна, по всички военни и икономически престъпления, е пределно ясно, дори и за лаиците, но международните институции, отдавна превърнати в американски бухалки, са едностранно глухи и слепи за другата страна и каква е файдата от тоя сизифовски труд, като камъкът отново и отново се връща по баира връз тях?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи