Пеканов: Теглене на нов заем от МВФ е много краен сценарий

Пеканов: Теглене на нов заем от МВФ е много краен сценарий

Теглене на нов заем от МВФ е много краен сценарий. Това каза в предаването „Събуди се" на Нова телевизия служебният зам.-министър председател по управление на европейските средства Атанас Пеканов.

„В момента това е една хипотетична теза. Много сме далеч от такова развитие", уточни той. По думите му, вторият транш от парите по Плана за възстановяване няма да запълни дупката в бюджета. „Каквото и да предложим, срещаме пълно несъгласие на партиите. Затова и служебното правителство предлага този бюджет и го оставя в ръцете на народните избраници", смята вицепремиерът.

Според него първите сигнали на 49-ото НС са добри - ясен фокус върху важни законопректи.„Служебният кабинет не може да предложи кой знае какви промени по отношение на вдигане на данъци. Продължаваме доходната политика – повишаване на пенсии и учителски заплати”, каза още Пеканов.

Според него е възможно дефицитът да бъде намален. „Няма нужда да стигне 3%, за да влезем в еврозоната. При 4% трябва да направят изключение и да ни включат. Приемането на еврото не трябва да става на база на намаляване на социалните разходи”, смята вицепремиерът.

Целия разговор гледайте във видеото.

 

Източник: Нова тв

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

 

Коментари

  • рукола Z

    23 Апр 2023 11:07ч.

    Ние ще си го теглим от БРИКС, а не от МВФ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • доц. Карачибук

    23 Апр 2023 11:29ч.

    Дядо белобради заем взе да вади. С две ръце го хваща, силно се напъва, пъшка и опъва, той не се поклаща. Дядо баба вика. Тича баба Мика, тича, дяда хваща. Двамата напъват, заема опъват, той се не поклаща. Баба внучка вика. Малката Иглика припва, баба хваща. Трима се напъват, заема го теглят той не се поклаща. Внучка Шарка вика. Шарко за Иглика се юнашки хваща. Четирма напъват, заема, опъват, той се не поклаща. Шарко Маца вика. Маца от зимника тича и се хваща. Петима напъват, заема опъват, той се не поклаща. Най-после Писана вика и Гризана. Гризана се хваща. Здравата подхваща. Дружно се напъват, пъшкат и опъват, заема изтеглят, в къщи го замъкват. И там всички с него сладко се гостили. Три дни яли, пели и се веселили. А на есен гости идат, млади здравеняци. Кредита си искат с лихва да се връща. Лихвата голяма, мамата си трака. Дядката предлага, бабата да вземат. Те пък бабата не искат, даже му се смеят и с ръце му правят неприлични знаци. Какво ще стане с кредитополучателите? Ще успеят ли изпратените от Кристалина юнаци да приберат дълга? Ще вземат ли като залог внучката Иглика. Ще успее ли тя да завърши когнитивна психология в НБУ? Ще й стигнат ли парита да тунингова поне устните и гърдите си или ще се наложи да запише трето висше? Ще разберете ако си купите песнопойката "Дядо кредит взема"! Продава се само на женския пазар на щанда за грънци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Леля Фанка

    23 Апр 2023 12:05ч.

    Ехх, Карачибук, до цент на заем :)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отново за същността на нещата

    23 Апр 2023 11:36ч.

    Пеканов, предишното НС възложи ясен и категоричен ангажимент на правителството! Помниш ли? Това е нещо, което падна директно в твоя двор, хич не се прави на смахнат! Коккорчовската идиотия за затваряне на тецовете ни след 2 години е НЕВЪЗМОЖНА и трябваше да се ПРЕДОГОВОРИ! ЗАДАЧАТА Е ЛИЧНО ТВОЯ ОТГОВОРНОСТ! Дай отчет, какво свърши по темата! Ти, вакло момченце, съобразяваш ли въобще, какво се случва? Или пък и ти тупаш топката и после ще се изсулиш, а следващият ще вдига безпомощно рамене?! И без МВФ България върви към приключване с колективните ви зелено-либерални ненормалщини! Много добре знаем какво се случва. Меракът ви е основно да се налее обществен, бюджетен ресурс в подбрани частни джобове. Потокът да бъде подсилен със средствата от ПВУ, които в бъдеще пак трябва да ги връщаме колективно ние. ПВУ е ЗАЕМ! Не е подарък, не е грант, не е чужда инвестиция . ЗАЕМ Е! За да усвоите общите пари, вие очевидно не се притеснявате от мисълта, че убивате страната!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ура, уредени сме

    23 Апр 2023 12:52ч.

    Знаех си, само Пеканов може да ни вкара в ....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • СИД

    23 Апр 2023 13:27ч.

    "Събуди се" по ЦРУ TV. Тоя още спи! Абе, пишлигар! Чакай да мине референдума, пък после разсъждавай!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бат Емо Кокала

    23 Апр 2023 13:51ч.

    Тоз и на снимка като го гледам и искам да го бия

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ХА, ЗАПОЧВАТ ДА НИ ПОДГОТВЯТ ЗА 100% КОЛОНИЗАЦИЯ

    23 Апр 2023 14:39ч.

    Няма да стане!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи