Пеевски: Трети март май ще си остане национален празник

Пеевски: Трети март май ще си остане национален празник

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Трети март май ще си остане национален празник, а идеята за 24 май ще отпадне от проекта за конституция.  "Ще го решим между първо и второ четене. Видяхме, че ГЕРБ се отказаха, така че знаете накъде вървим - без техните гласове не може да стане, така че в общи линии това ще отпадне. По-скоро няма да се случи. И да не се откажем от идеята, без ГЕРБ не може да се случи. Без техните гласове нямаме 160, така че вървим към това да си остане както е до момента. Това коментира пред журналисти депутатът от ДПС Делян Пеевски.

По-рано днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че се отказва от смяната на празника, а гласовете на ДПС и ПП-ДБ не стигат.

Пеевски се обяви против 20% ДДС за ресторантьорите и за 10% бонус за онзи, който издаде нередовна фирма.. "Това е репресия. Ще почнат измислени сигнали - всеки ще започне да пуска сигнали във фирмите и накрая все в някоя ще има нещо. Ще има хора, които подават сигнал след сигнал, за да си вземат 10%. Това е смешно, няма да се случи", каза той.

По казуса с Руската църква Пеевски заяви: 

"За нас е извършено престъпление, което трябва да се разследва от прокуратурата. Според нас този нотариус е извършил престъпление, като е издал този акт. Но ние не сме компетентни, затова с колегите сезирахме главния прокурор, който да се произнесе има или няма престъпление. Ако се окаже, че няма документи за Руската църква, се надяваме прокуратурата да поиска разваляне на този нотариален акт и църквата да се върне на българската държава, на църквата".

По-рано днес стана ясно, че той заедно с Бойко Борисов и Кирил Петков са подали сигнал до прокуратурата с искане да провери собствеността на руската църква.

"Това са повредени комплекси, които въобще не са нужни на България", каза Пеевски за решението България да дари на Украйна дефектни ракети С-300.

Припомняме, че още през 1997 г. е бил издаден констативен нотариален акт за собственост върху Руската църква на Руското посолство в София по искане на руския посланик.

Нотариусът, подписал акта тогава, посочва, че "на основание на приложените към молбата на посланика на посолството на Руската федерация в България писмени доказателства съставя този нотариален акт, с който признава Посолството на Руската федерация за собственик по дарение на земята, строителство на църквата "Св. Николай Чудотворец" и правоприемство от Руското Царско дипломатическо агентство".

Придобиването на църквата е на база единствено крепостен акт от 1898 г., както и скица, оценка на имота и квитанция, които се изискват при всяка нотариална сделка.

Имотът по нотариален акт включва дворно място с площ 1175 кв. м и построена на това място сграда на Руската църква "Св. Николай Чудотворец".

Била е направена и т. нар. обстоятелствена проверка и е издаден въпросният нотариален акт. Нотариусът Иван Дахтеров, който я е правил през 1997 г., изобщо не проверява статута на руските църковни имоти у нас и изобщо не взема становище от Българската православна църква.

Констатацията на Дахтеров е само на основата на крепостния акт за земята на руската легация от 1898 г., който е само за земята, но няма как да има крепостен акт за сградата на църквата, която е вдигната през 1914 г.

Проверка в Агенцията по вписванията вчера пък показва, че въпросният крепостен акт не съществува никъде като документ, въпреки че в констативния нотариален акт пише, че той е доказателството за собствеността.

Това води до извода, че документът от 1997 г. е порочен, тъй като описаните в него обстоятелства са неверни.

Детайли около проверката публикува преди дни русенският епископ Наум, според които съветското правителство през 1936 г. дарява храма на Българската православна църква (БПЦ) - въпросната църква е възникнала като храм за нуждите на руската белоемиграция.

Източник: epicenter.bg

 

 

 

Коментари

  • old_beggar

    27 Sep 2023 15:42ч.

    като гледам този наглец какъв гьон-сурат има, направо се отвращавам, че българска майка е родила това човекоподобно!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Evstati

    27 Sep 2023 15:49ч.

    Подкрепям

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Присъединявам се

    27 Sep 2023 16:16ч.

    към мнението!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ина

    27 Sep 2023 21:00ч.

    експерт по всички въпроси

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пеевски: Трети март май ще си остане национален празник

    27 Sep 2023 15:50ч.

    Ето го действителният министър-председател на Републиката! Виват!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хаирсъзин

    27 Sep 2023 16:32ч.

    Но пък ще запишем един военен и един пластмасов съюзи в конституцията ....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Блажени са верующите

    27 Sep 2023 16:04ч.

    Тези приказки ще ги чувате до деня на изборите, за да ви прилъжат да гласувате на втори тур за кандидатите на ГЕРБ и ДПС. След това ще “размислят”. А ако случайно не размислят сами, ще им помогнат от Козяк.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Уинстън- преводач

    27 Sep 2023 16:05ч.

    Публиката е по подходящо от републиката.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • OLD

    27 Sep 2023 16:08ч.

    Малко са го тричали "касиерЪт-разпределител" , в Дубай! Но, никога не е късно, май?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    27 Sep 2023 16:09ч.

    Начи педерунгелите от ПП-ДБ ще празнуват, но с отвращение.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • >>>

    27 Sep 2023 16:19ч.

    За Русия, конфискацията на руската им църква в София, няма да е някаква особена загуба, особено на фона на всички гадости, които колективния Запад натвори в тази напълно планирана и предизвикана от вашингтонските некромангъри война, но за нас, като народ и държава това ще има огромни негативни последствия! Пак ще се прочуем, като чужди подлоги, предатели на собствената си историческа памет и безбожници, заради срамните марионетни дебили, които сега са на власт... Изобщо, настоящата управляваща либерст-джендърска измет, по заповедите на Посолството (онова, на ул. Козяк,) прекрачва немислими граници, които ще имат отзвук и последствия с десетилетия напред и чието мръсно петно върху имиджа на България трудно ще бъде изчистено!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    27 Sep 2023 16:24ч.

    " и чието мръсно петно " За нас петно - за тях банкови сметки.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хаирсъзин

    27 Sep 2023 16:31ч.

    Много любопитно и знаково .... До вчера лафа беше "дефектни ракети", а днес вече говорим за "повредени комплекси". Т.е. даваме не просто консуматива, а цялата система .... И пак глупостите за църквата, че да не ни правят впечатление другите неща !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поп Вечерко

    27 Sep 2023 16:32ч.

    За съжаление на този лайновоз, изпълнението на "Върви, народе възродени" със зурла, се отлага. А за наш срам, остава това, че сме се оставили такива като този да определят национални празници.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • “ Трети март май ще си остане национален празник”

    27 Sep 2023 16:59ч.

    За голямо съжаление на турците.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Необичаен

    27 Sep 2023 17:12ч.

    Сигурно е пропуснал новината, че е намерен оригиналния крепостен акт, както и Протокола от заседание на Софийска община от 1882, с който мястото е дарено " за построяване на църква..." С тази формулировка и одобрението на общинските съветници "де факто" е дадено разрешение за строеж на храма. Друг е въпроса,че ще съсипят един почтен нотариус в лицето на Иван Дахтеров. И трето. Такива ще ги забъркат с този "прецедент", че половината сгради в София ще се окажат с невалидни актове за собственост, които лесно ще могат да се оспорят. Включително и тези в които поставят задниците си всеки ден.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хаирсъзин

    27 Sep 2023 18:05ч.

    Имотните схемаджии от 90-те и началото на настоящият век, адвокати, именно крепостни актове ползваха. Крепостен акт - реституция - бърза продажба на трето лице. Напоследък се оказва, че една не малка част от имотите попаднали в "трето лице" гравитират около др. пеевски и обслужващи го адвокати. Особено в южните квартали на сф. Нищо не е пропуснал тоя, прави се на батюшка, бебето на мултигруп и тотото ! Да благодарим на Киро, Асен, Христо, Атанас !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отвратен

    27 Sep 2023 17:12ч.

    Не МАЙ! а НАИСТИНА! С каква сигурност се изказва персона, която нищо не разбира от история и памет!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чезаре Ламброзо

    27 Sep 2023 17:13ч.

    Даа, хубава снимка!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поп Вечерко

    27 Sep 2023 17:35ч.

    Според мен би направил кариера като рекламно лице на коледните празници.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • до Чезаре Ломброзо

    27 Sep 2023 17:39ч.

    Не само е трагично, но е страшно. Тъпотата ,малоумието и простотията стават опасни. Имало престъпление ама не били компетентни. Територията започва да става опасно безумно и диво място .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Необичаен

    27 Sep 2023 17:34ч.

    И още един детайл.Масово храмовете в България нямат Нотариален акт или се издавят по обстоятелствена проверка.Какво правим, ако се окаже, че Прокуратурата "полегне" ? Какво правят БПЦ и Главния мюфтия с управляваните от тях имоти ? Как ще доказват вещни права ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • badfinger

    27 Sep 2023 17:56ч.

    ДПС реално управляват БГ . И не че Доган е много умен , другите са много тъпи .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Продажните медии

    27 Sep 2023 18:42ч.

    отделят прекалено внимание на това дебело тяло. Плаща ли им, не знам. Но интересът към него е нездрав.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • паф

    27 Sep 2023 19:38ч.

    путин бавно и спокойно унищожава фашизма, лошото е че и ние сме в туй число, да се надяваме че той не е забравил че българския народ/не правителството/ обича ВЕЛИКА РУСИЯ!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мда

    27 Sep 2023 21:05ч.

    и как я обича, като избира хора, които пращат оръжие, което да избива руснаци, 60% от българите са гласували за това правителство

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи