Пеевски: Тагарев е евроатлантик само на думи и поза, който страхливо бяга от отговорност

Пеевски: Тагарев е евроатлантик само на думи и поза, който страхливо бяга от отговорност

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Тагарев страхливо избяга от отговорност, като не пое нито едно важно решение, което можеше да вземе сам, а прехвърляше на парламента да изпълнява евроатлантическите ангажименти на държавата. А той се оправдаваше, че пътува я за Бургас, я за друго място. Тагарев е евроатлантик само на думи и поза. Това казва Делян Пеевски, председател на ПГ на ДПС в свое становище, публикувано на фейсбук страницата на ДПС.

Поводът за критиките на Пеевски към Тагарев са свързани с ритуала по освещаване на българските бойни знамена. Според лидера на ДПС: "Скандален е фактът, че министърът на отбраната Тодор Тагарев игнорира парламента от ритуала с бойните знамена на Богоявление. Този акт е грубо погазване на българската Конституция и унижение на парламента.

Напомням на министъра, че България е парламентарна република, а той, както и всеки министър и кабинет са назначени от парламента."

"Съветвам го, уютно седнал в топлия си кабинет, да отвори Конституцията, да я прочете много внимателно и да осмисли много точно мястото си като представител на изпълнителната власт, като слуга на народа.", казва Пеевски

Според депутатът от ДПС Тагарев страхливо е избягал от отговорност, като не пое нито едно важно решение, което можеше да вземе сам, а прехвърляше на парламента да изпълнява евроатлантическите ангажименти на държавата. А той се оправдаваше, че пътува я за Бургас, я за друго място", допълва Пеевски. Твърди, че Тагарев бил евроатлантик "само на думи и поза". Настоява министърът да се яви пред Народното събрание и да обясни защо се е стигнало до скандала.  

"Няма да допуснем парламентът да бъде унижаван от един министър. Ние, парламентаристите, сме тези, които сме получили доверието на хората и ще защитим парламентарната република и конституционно установения ред на правовата държава. И няма да допуснем никой овластен да се опитва да се упражнява в собствена полза върху Конституцията, за да запази личния си интерес", категоричен е Пеевски.

От Министерството на отбраната пък лаконично обявиха пред БНР, че е спазен държавният протокол при организацията на водосвета на Богоявление. От ведомството допълниха, че протоколът не е променян от над 20 години и отбелязаха и че са "отворени за конструктивен диалог с народните представители в интерес на сигурността и отбраната на страната".

Източници: ДПС, dnes.dir.bg

 

 

Коментари

  • OLD

    07 Яну 2024 14:43ч.

    Да го приберат вече, поне в Карлуково, практичното недоразумение, наречено от Доган, " феномен"! Е може и другъде.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И Пеевски яко се е назобил

    07 Яну 2024 16:33ч.

    Един за мая не става!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Москва

    07 Яну 2024 14:44ч.

    слезам не верит...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тагарев не е българин

    07 Яну 2024 14:47ч.

    Няма какво да му се търси сметка, все едно е такъв. Друго трябва.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хайдукът Софиянски

    07 Яну 2024 14:47ч.

    Наало на процеса на самоизяждане на туземната колониална администрация?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Грухич от Атлантик сити

    07 Яну 2024 14:51ч.

    Да разбираме ли поредното експозе на Шиши като заявка и за Военен Министър ??

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Оле

    07 Яну 2024 14:57ч.

    Кога ли ще се самоизядете и пеевски и магарев, а и цялатасглобка сега и завинаги !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мда

    07 Яну 2024 15:00ч.

    забелязвам, че в цялотописание нито венъж не е споменат нито Ппутин, нито руските санкции, а ПП и ГЕРБ забравиха, че сглобката се държи на гласовете на ДПС, те са сваляли не едно правителство, да си спомним "депесарския шут" на Доган, още повече, че те постигнаха целта си, могат да вкарват във властта хора с двойно гражданство, след като петков и иванов не могат да свалят санкциите на пеевски, не можаха да го "изперат", защо са им, скоро ще им дадат пътя

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дума на годината е „ГАЛЯ ОТ ПОСОЛСТВОТО“

    07 Яну 2024 15:00ч.

    Если б я был султан, Кавказская пленница Если б я был султан, Кавказская пленница #Кавказскаяпленница #фильм #смешныемоменты https://www.youtube.com/shorts/vcTEHhk8H-k Когато си дошъл зъл на работа: понеделник е много тежък ден, нали? https://t.me/proofikx/5052

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хаирсъзин

    07 Яну 2024 15:01ч.

    "слуга на народа" .... това от Зе ли го е научил мазния ??!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЦРУ запали и Паметника във ВАРНА

    07 Яну 2024 15:02ч.

    Когато американският посланик беше изслушван в сенатската комисия, той достатъчно ясно каза, че основната му задача в София е да работи за дистанциране на България от Русия. Британският посланик пък тук и там се хвали, че управлява ефективно „играчите“, респективно хората, от които зависи дистанцирането на България от Русия. А това е много съществен въпрос. България не трябва задължително да е близка с Русия, но българите трябва уважаваме своята собствена история. Значи сме готови да издигнем паметник на летците, бомбардирали 1943-1944 година София, а в тези бомбардировки са загинали над 4500 жени, деца и старци, а в същото време говорим как ще съборим Паметника на Съветската армия, която е освободила Европа от нацизма. Това вече е много обезпокоително.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мда

    07 Яну 2024 15:33ч.

    това се опитват да го правят откакто са ни освободили руснаците, пръе е бил стамболов, защото не можел да преглътне факта, че няма никакви заслуги за освобождението на България, вдигнал Старозагорското въстание и избягал в Румъния, по време на Априлското въстание също избягал облечен в женски дрехи, срам и после като премиер избивал българските революционери, за да се забрави срамното му минало, убил дори приятеля си Олимпи Панов, след това винаги във всички войни на страната на австрия и Германия, които са разпарчетосали България срещу освободителката Русия която ни е дала Санстефанска България в пълните етнически граници на българското население, сега са се заловили чужденци, ами няма да успеят, те от върли русофоби направиха русофили и как британците ще ни отдалечат от Русия, като ни убедят, че самолетите им в Дупница са преследвали хората по улиците и са ги застрелвали с бордовите картечници, могат ли да ни накарат да забравим Димитър Списаревски, загинал в огненото небе над София - тирани, всуе се морите, не се гаси, туй що не гасне!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ФЪРКАТИЧКО

    07 Яну 2024 15:57ч.

    Интересен въпрос „Защо ПосолствоТО ни тласка към подновяването на Гражданската война у нас?“

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А дано ЦРУ-то

    07 Яну 2024 16:22ч.

    да взриви и Альоша-та. Ама де тоз късмет.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Голема работа!

    07 Яну 2024 15:07ч.

    Магарев бил атлантик само на думи... И кво от това? Нали имаме този на снимката, дето слага всички пишман атлантици в джоба си, намагнитизиран при това! За какво ни е още един атлантик в правителството, след като имаме тоя на снимката изявяващ се като правоверен баш атлантик и архирусофоб/путинофоб от галактическа класа...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • жорката

    07 Яну 2024 15:23ч.

    Как мина освещаването на знамената през 2022 г.: Пред паметника на Незнайния воин президентът Румен Радев, Никола Минчев, Кирил Петков, Йорданка Фандъкова и Стефан Янев участваха в ритуала за освещаване на бойните знамена и знамената светини на Българската армия. https://bntnews.bg/news/osveshtavane-na-boinite-znamena-v-sofiya-snimki-1180819news.html На снимките нема нито един редови депутат. Даже и Пеевски го нема.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мда

    07 Яну 2024 19:36ч.

    встрани има една група, в която явно трябва да бъдат депутатите, а то стана де го удряш, де се пука, как да поканиш председател на ДПС на освещаване на българските знамена, не са очаквали такава реакция, но Бориславова прекали с критиките си към пеевски, смятаха, че вече им е кукла на конци и защо да го прави, свалиха ли му санкциите, не!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мда

    07 Яну 2024 19:38ч.

    в тази група нямало никой и се принудили да подреждат хора от президентството, а тагарев стана смешен, уж е спазен протоколът а уволнява експертка, над нея има три нива на отговорност, заявява бившият министър Стоянов

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ачо Желев

    07 Яну 2024 15:25ч.

    Шише, най-големият евроатлантик след Паси-то си ти, въпросът е как тъй? Нали по “Магнитски” си виновен, но щом слушкаш Козяците, не си толкова “Магнитски”. За амитата и най-големите престъпници са добри, когато служат на делото им. Бай ти Тошо държеше чекмеджетата с компроматите и компроментираните слушкаха и не гъкваха, а вас ви тъпчат с крадени пари, за които те много добре знаят колко и къде са. Тези пари са юздите им. Затова на вас не може да се вярва, защото не служите роду.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Защо не вземат Лена в ДПС??

    07 Яну 2024 15:27ч.

    Ленчето загатна тая седмица, че трябвали корекции при някои министерства. Ето, че Пеевски се задейства и запали фитила. А това, че не се е загрижил за ритуала е "нормално" когато си бил уволнен предварително.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Алиса

    07 Яну 2024 15:31ч.

    Е колко по голям атлантик да бъде? Лично да нарами пушката и на фронта. Ето това разбирам аз под атлантик. Айде сега, всички атлантици, начело с тюфлекя, марш на фронта

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Щом сте тръгнали да си мерите

    07 Яну 2024 15:33ч.

    атлантическите си краставички

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На стара коза яре

    07 Яну 2024 15:33ч.

    Това понятие "евроатлантизъм" се размахва на ляво и дясно като пикаещ член на нивата, без да се знае нито произходът му , нито целите му от такива тъп Унгария като това прасе и доказан престъпник!Тоя атлантизъм е върл враг на нашата православна цивилизация.Той като такъв ще се стреми винаги да ни унищожи.Смърт на САЩ в буквалният смисъл!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • онуфри

    07 Яну 2024 15:34ч.

    Гнездо на змии. Няма нужда някой да се бори срещу тях. С малко търпение ще можем да гледаме как се унищожават взаимно. Не заслужават и да ги критикуваме, защото всяка критика за тях звучи като похвала.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мда

    07 Яну 2024 15:36ч.

    Тагарев е аут, въпреки че се опитал да се измъкне, някакъв експерт подал оставка

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да не „влезе в болница„

    07 Яну 2024 15:41ч.

    като колегата си от другата страна на Атлантика

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тряс

    07 Яну 2024 15:42ч.

    И тоя наивник (също като Местан) си проигра шанса за дългосрочна политическа кариера с внезапната си русофобия и измекярски "евроатлантизъм". Когато яде руските кифтета не рева, когато го тричаха руснаците пак мълча, а сега заради Магнитски орева орталъка... Вай, вай, вай, ефенди.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    07 Яну 2024 15:47ч.

    "Шиши е евроатлантик само на думи и поза", бих казал аз. Тази ходеща антиреклама на евроатлантизма хем е полезна, защото с всяко появяване и изказване отвращава повече хора, хем е вредна, понеже все още върши зулуми.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дядо Ташко внук на дядо Мъдьо

    07 Яну 2024 15:59ч.

    Шиши няма да се усети кога най добрия политик турчин но Български турчин ще го използва пак за спаринг партньор на приятелите си от СМЕРШ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Румен Мустафа Радев

    07 Яну 2024 16:03ч.

    Шиши е спокоен за близкото си бъдеще - не е необходимо да води ръкопашен бой за място на колесника на американския транспортен самолет защото има осигурено ъгълче в турското посолство.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Запомнете това същество Вяра Тодева

    07 Яну 2024 16:06ч.

    ВАСКО ЧЕРЕПЪТ: Пеевски е най-хлъзгавият член на мафията

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Шиши отбеляза ли с корпулентното си присъствие годишнината от рождението на Христо Ботев Христо Ботев?

    07 Яну 2024 16:15ч.

    https://www.youtube.com/shorts/VY91EJ5-F5w

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пеевски&Тагарев

    07 Яну 2024 16:17ч.

    Хвани единият, удари другият. България не се нуждае и от двамата! Излишни сте!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Намагнитения

    07 Яну 2024 16:24ч.

    Шишоне, Русия ще сгъне Усрайна и не само... Ти платил ли си си колесник?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????

    07 Яну 2024 16:27ч.

    Ха ха. Поредният спор кой е по-най-верен кучи син(евроатлантик).

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • уютно седнал в топлия си кабинет, да отвори Конституцията

    07 Яну 2024 17:47ч.

    Корпулентният "юрист" от школата на ЮЗУ нещо много се е отворил на "Конституция" напоследък...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Анонимен робот

    08 Яну 2024 1:40ч.

    А ти, Бруте пеевски?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи