Пеевски сезира службите за 400 проруски бота, които водят дезинформационна война у нас

Пеевски сезира службите за 400 проруски бота, които водят дезинформационна война у нас

Съпредседателят на ДПС и председател на парламентарната група Делян Пеевски сезира прокуратурата, Държавната агенция "Национална сигурност" (ДАНС) и Министерството на вътрешните работи (МВР) за мрежа от 400 роботизирани сайтове (ботове), които провеждат дезинформационна война и проруска пропаганда на територията на България. Това съобщи пресцентъра на ДПС. Сигналът е свързан с оповестени данни за резултати от проучвания на Фондация за хуманитарни и социални изследвания (ФХСИ). Според данните от изследването, публикувано в някои медии, „Машина от сайтове-гъби“, които са близо 400, произвеждат по 2000 публикации дневно, усилвани допълнително чрез социалните медии, се посочва в съобщението на ДПС. 

„ДАНС, МВР и прокуратурата трябва да отговорят на въпроса съществува ли мрежа от проруски ботове, която оперира на територията на България и кой стои зад тази мрежа? Има ли доказателства, че Русия провежда дезинформационни кампании, за да бъдат объркани хората чрез постоянно променящи се наративи и версии за събитията, като с това застрашава гражданското общество и социалния мир“, се казва в съобщението. Навлизането в третата година от началото на войната на Русия срещу Украйна и в навечерието на европейските избори е от изключителна важност за националната сигурност на България и на Европа  да бъдат установени всякакви форми на въздействие върху българските граждани и ефективно да се противодейства срещу всяко подобно посегателство, в името на демокрацията и защитата на гражданските права и свободи, посочват още от пресцентъра на ДПС. 

Вчера със заповед на председателя на ДАНС на двама руски граждани беше наложена забрана за влизане в България. На двамата е наложена наложена принудителна административна мярка „забрана за влизане и пребиваване на територията на държавите членки на Европейския съюз" за срок от 5 години,, тъй като има данни, че действат против сигурността на страната, съобщиха от ДАНС.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

 • Евроатлантически епилирани ташаци 😄

  27 Фев 2024 10:41ч.

  Много ви нефелна натовската евроатлантическа пропаганда бре. Никой не и вярва, освен платените клакьори.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Даааа

  27 Фев 2024 12:28ч.

  Пеевски е един дебел, ходещ руски бот!!! Като го видя и се путинизирам допълнително и за дълго!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ха-ха

  27 Фев 2024 10:42ч.

  А с проамериканските ботове какво ще се прави?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "400 роботизирани сайтове"

  27 Фев 2024 10:44ч.

  Какво значи това? Почти никъде не мога да намеря нещо обективно за четене, какви ли са тия 400 сайта!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • baba Pena

  27 Фев 2024 10:45ч.

  Дайте поне един линк. Много ми е любопитно какво пишат проруските ботове. Аз все попадам на "евроатлантически".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • €ксплоатация на властта като пейоративно пространство

  27 Фев 2024 10:46ч.

  Пак някаква нпо-фондация, спосорирана от Сорос, била уж "проучила" и казала нещо си... И Вацов защо изобщо се излага, умен мъж като за трима е, а се занимава с кокошкарски клевети и нарочвания. Срамно търгашество и лакейство, пренебрегващо народната воля и тежнения.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Сакън, главната "пенсия" на наш Кимчо

  27 Фев 2024 10:48ч.

  Сорос светинята на евролянярите

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ким Пут Ин

  27 Фев 2024 11:37ч.

  Ти гледай да случи на добра реколта на ориз в С. Корея, че иначе можеш да станеш за храна на някой гладен кореец.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • а ти демократично ще запасеш трева, защото скоро тъдява няма да имаш продоволствие

  27 Фев 2024 11:50ч.

  Викаш, при толкоз много всякакво зърно из цяла Евразия, ще вземе да не стигне оризът на полуострова.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Хахаха

  27 Фев 2024 10:47ч.

  Аз безплатно разпространявам проруски новини. Да го духа пеевски.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Dimitrov

  27 Фев 2024 11:32ч.

  Спасява кожата си от "Магнитски".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Гнусен и жалък

  27 Фев 2024 10:47ч.

  Голям зор ще да е

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • rusnak

  27 Фев 2024 10:53ч.

  Не знам кой му е седял в скута на това говедо, но със сигурност рано или късно ще седне на руски чук.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Турската пачавра е

  27 Фев 2024 10:53ч.

  Много забавна! :)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Проруска пропаганда на територията на България НЯМА

  27 Фев 2024 10:57ч.

  Всички ботове роботизирани - нероботизирани, както и сайтове - защитаващи запазването на ИДЕНТИЧНОСТТА на Българската нация и на Българската държава, няма как да са проруска пропаганда. Защото опитите да се заличава българщината чудовищно оплитат като паяжина българския духовен живец - традиции, култура, обичаи, нравственост! Тоест реалността сочи видно от всички, че такава проруска пропаганда се нагнетява насилствено ултимативно рекетьорски от ВРАГОВЕТЕ на българската нация и българската държава - чужди неславянски завистливи народи.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Капитан Кук

  27 Фев 2024 10:57ч.

  А какво стана със свободата на словото и мненията? Комай я замениха със свобода на доносничеството? Ех, затова ли подскачахме по площадите?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Шефът на ГДБОП: Скитникът "Червения пират" отправя заплахи

  27 Фев 2024 11:03ч.

  "Червения пират" - това е български гражданин, със скитнически начин на живот, психически неуравновесен, който успява да се добере до имейлите на публични лица. Получили сме имейлите, които съдържат заплаха срещу съдия Цариградска. През последните седмици подобни закани зачестиха - включително срещу г-жа Мария Габриел и различни министри. Става въпрос за множество закани, отправени срещу широк кръг от публично известни лица. Това се случва в последните седмица-две. Считаме, че всички тези сигнали се подават от едно и също лице. Има предположения кое е то - известно е с псевдонима "Червения пират". ... Освен това отправя и бомбени заплахи срещу училища. Смятаме, че скоро ще бъде открит. В момента се издирва активно", разясни Серафимов. Според него човекът е психически неуравновесен и "следейки новините, намира вариант да отправя заплахи към тези лица". ... и коментарите в Дир.бг

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • историята се повтаря, ала като фарс

  27 Фев 2024 11:07ч.

  Е не може да съществува демокрация без дебат, не се ли виждат, че елементарно демагогски преиграват вече с диктаторските си напъни?! Тоя уж антибот направо го удари през просото с тия обвинения срещу честни и хуманно реагиращи на простотии български граждани, имам чувството, че е върнат член първи от живковата конституция и всички трябва да се съобразяваме с ръководната и направляваща роля на партията (ДпС). Айде ресто с тия тоталитарни байганьовски изцепки вече, че почна да ни писва и на нас!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Коментари за скитника "Червения пират" с имейлите

  27 Фев 2024 11:11ч.

  Ето тук - https://dnes.dir.bg/comments/shefat-na-gdbop-skitnikat-cherveniya-pirat-veroyatno-e-plashil-sadiya-tsarigradska-i-ministri ........ 1) Какви само скитници ражда Майка България, при това с психически отклонения и нашите служби вече месец не могат да го хванат. Умни и кадърни сме си, факт.А представяте ли си ако беше нормален, пък било то и скитник? ...... 2) Още Иван Вазов го е описал - Колчо, селският идиот е виновен. Добавената реалност днес е, че е клошар и ГДБОП сигурно не може да го открие на адрес, за да го уведоми да не прави повече така.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател13

  27 Фев 2024 11:18ч.

  Искам да докладвам д-р Косев и Еврокомисар които със своята черна антируска пропаганда допринеса много читатели да се запитат Абе тези русофоби с всичкия ли са си? което води до системно отричане на всички негативни новини за Русия даже и да са абсолютна истина.:))

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ghost

  27 Фев 2024 11:31ч.

  Тия сайтове са на сървър. Само той може да е на "наша територия" но е по-вероятно да не е.Къде иначе интернет има територия? Какъв е проблема госта на български да е в Беларус, Китай, САЩ? Единствено може да ограничават намиращите се в България "потребители" или доставчици. Излиза че мерките ще са против нас, не против "ботовете". Като не могат да им забранят да пишат ще преследват читателя.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ghost

  27 Фев 2024 11:32ч.

  На крачка сме от ефективни присъди за четене на "нелегална литература".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • А 12-те центрове на ЦРУ в усрайна?

  27 Фев 2024 11:33ч.

  Ма моля ви се, каква разузнавателна дейност от ЦРУ? Няма такова нещо! Те просто помагат в селското стопанство? А "информацията" от козяк и галя? Ааа, те са "кучи синова, обаче са наши", ерго, това си е Истината, par excellence?! И докога ще търпим тогова да ни дава наклон на ... нещо си? Пфу, сглобкаджии-идиоти! Анатема вам! Анадънму?👹👹👹

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ким Пут Ин

  27 Фев 2024 11:35ч.

  Което е верно у верно. Една Финландка Аро направи едно разследване и написа книга - Троловете на Путин.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • агитпропчик умопобъркан

  27 Фев 2024 11:48ч.

  Знаем те, че си верен на Партията и член 1 на старата конституция. Вярност към идеологема не значи устояване на истина. На туй му се вика "ниско ниво".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тряс

  27 Фев 2024 11:52ч.

  А пък една баба на Женския пазар казала, че иска да се върне пак комунизма у нас, щото тогава била млада и красива. И Путин лично й го обещал! А соросоидното гестапо пак проспало руската агентура под прикритие...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Нова доносническа диета

  27 Фев 2024 12:11ч.

  Феноменалният глиган ще вземе да се пеработи с множеството си ежедневни доноси до ДАНС?! И ще вземе да отслабне - като караКачана ДС-Иван-доносника - откачен от партийната бюджетна субсидия с дамаджаните, кифтаците, плескавиците, пържолите, пръжките и мазните турски кайвета с овча лой в скута на глигана!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • malart

  27 Фев 2024 12:15ч.

  Знам за един бот, дето ограби КТБ. Ще сигнализирам

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Викт

  27 Фев 2024 12:18ч.

  Стопля се времето и става подходящо за скара със свинско месо на теферич.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Дивергент

  27 Фев 2024 12:22ч.

  Това лайненце явно се е насрало от страх от американците, след като е видяло как застреляха трактора като куче.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тряс

  27 Фев 2024 12:25ч.

  Мухахахаха, 400 руски бота разкатали фамилията на 40 000 антируски бота... Язък за профуканите милиони за сороските паразити!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ина

  27 Фев 2024 12:39ч.

  Тирани, всуе се морите, не се гаси туй, що не гасне!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • По-добра пропаганда ЗА Русия от муцуните на Шиши, Боко, Денков

  27 Фев 2024 13:13ч.

  Габриел и сие май няма. А, пардон, има: ликовете на Зеленски, Олеся и вся остальная

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи