Пеевски: Радев се опитва да обърка посоката на държавата, добре е отново да прочете правомощията си

Пеевски: Радев се опитва да обърка посоката на държавата, добре е отново да прочете правомощията си

Следвайте "Гласове" в Телеграм

С интерес наблюдавам нервното поведение на президента Радев, който за втори път в продължение на няколко дни се опитва да обърка евроатлантическата посока на България, като поставя под съмнение легитимността на Народното събрание. Добре би било Президентът отново да си прочете правомощията и да се придържа към тях. Тази позиция изрази Делян Пеевски, председател на ПГ на ДПС, съобщават от пресцентъра на партията.

По думите му неслучайно Конституцията е предвидила точно това разделение на властите и институциите, като защита на независимостта на парламента и държавността от подобно въздействие. 

Нещата, всъщност, са прости - на Президента не му харесва, че България повече няма да тъне в безвремието на неговите служебни правителства, довели до геополитически колебания и икономическа и социална нестабилност, заявява Пеевски и добавя:

С промените в Конституцията, за които народните представители показаха политическа воля  и съгласие,  този срамен епизод от политическата ни история приключва и никога няма да може да се повтори.

Необходимостта за съществуването на този парламент и това правителство е продиктувана точно от отговорността България да стои стабилно на евроатлантическия си път и това е гаранцията, че никога няма да потегли на Изток, към Москва.

България днес има нужда от политическа стабилност, с ясна евроатлантическа принадлежност и управление, в полза на хората, заявява в заключение Пеевски.

Източник: epicenter.bg

 

 

Коментари

  • Bad Face

    10 Дек 2023 15:50ч.

    Цитат от изказване на Мъск относно бъдещето на Украйна "Ukraine does not have its own base, ideology, industry and money, which means there is no future ..." Спокойно можете да подмените Украйна с България, и ако изобщо разсъждавате помислете какво е политическото бъдеще на тези, който ще променят Конституцията на България след година, когато Тръмп се завърне триумфално и подгони всички третополови либерали които се опитаха да унищожат света? Тулупа ще извади снимката от Белият Дом, пред камината в компанията на Тръмп (която в момента стой скрита под джанката в кучкарника заедно с партийният му билет от БКП) и ще надуе платната в обратната посока. Жигосания по Магнитски ще си спомни за дамгата и ще се покрие, а политически еднодневки около Киро Шарлатанаа ще се изпарят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    10 Дек 2023 16:58ч.

    посока само надолу, трудно може да се обърка !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Bad Face

    10 Дек 2023 17:53ч.

    Оценката и за двамата е дадена от САЩ! Единият доживотно дамгосам като икономически престъпник с доживотна забрана за влизане и бизнес със САЩ, а другият удостоен със "Звезда на Славата" от най-престижният университет в Света за армейски командите и политически лидери. Нереза нещо е объркал мъпета Денков с Родолюбеца Румен Радев.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • свободен

    10 Дек 2023 18:33ч.

    Радев е човека който ни натресе тази шайка зависими от МАГНИТЦКИ и правосъдие.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • онуфри

    10 Дек 2023 15:52ч.

    Пеевски ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    10 Дек 2023 15:52ч.

    "По думите му неслучайно Конституцията е предвидила точно това разделение на властите и институциите, като защита на независимостта на парламента и държавността от подобно въздействие. ". И обратното - защита на независимостта на Президента и държавността от нерези.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • отврат

    10 Дек 2023 15:53ч.

    Евроатлантическият път означава ли, човек, който съсипа Булгартабак и КТБ да може да застане начело на държавата като премиер или вицепремиер? Отврат, колкото повече ежедневно Пеевски говори за евроатлантизъм, каквото и да означава това, толкова повече противници на евроатлантизма като олицетворение на корупцията и мафията получава.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    10 Дек 2023 18:14ч.

    Тия всичките дали не са руски агенти? Защото всяко появяване и кухо изказване "За" евроатлантизма на неможачите и корумпетата Шиши, Денков, Тагаренко и компания предизвикват омерзение и отвращение, добавяйки нови и нови привърженици именно на анти-ЕС и анти-НАТО движението.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • #Кой да определя посоката

    10 Дек 2023 15:54ч.

    на държавата? - Няма да стане! Няма как посоката нашата държава да се определя за-магнитени корупционери и от обслужващ персонал на американската "дълбока държава".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • джо гладника

    10 Дек 2023 16:08ч.

    държава отдавна нема. има територия, оставена на разграбване, на кого ли не, сега са #кой и подобни. с единсвено условие - да слушкат. и те го правят с хъс - това, което имаме десетилетия вече (да ме прощава цв.ъцко), е пълен отказ от суверенитет, и грабеж - радко виждан дори по тия ширини.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • този срамен епизод от политическата ни история

    10 Дек 2023 15:54ч.

    трябва да приключи с вас - всички сглобкаджии - и дано никога не се повтори.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ........

    10 Дек 2023 16:00ч.

    На изток няма да потеглим, но на югоизток със сигурност. Такъв е планът.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • онуфри

    10 Дек 2023 16:05ч.

    Планът е пълното заличаване на суверенитета. Не заслужаваме собствена държава, щом разчитаме на Пеевски и компания да ни "оправят".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • жорката

    10 Дек 2023 19:17ч.

    На изток ще потеглим с един 30 хил. военен корпус (демек с цялата ни армия) да помагаме за спасението на Европа и евроатлантизма (настроение: саркастично)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Човешкият Син и Съботата

    10 Дек 2023 16:08ч.

    Радев му повтори казаното вече в тоя форум: парламентът ви не е избиран с огромна подкрепа, гласували са максимум 25% от непряко ангажирани с политика граждани. При това положение нямате легитимност да пипате конституцията, нито да вземате съдбоносни за нацията ни проблеми - имате едно-единствено задължение: да промените избирателния закон, така че да вдигнете политическата легитимност на народното представителство, защото тя практически е нулева, и с право ви наричат назначенци на едно известно посолство. А тоя като кречетало се изтипосал да ни говори по всякакви поводи, и сякаш иска да ни предизвика да му кажем, че не гражданите са за политиката, а политиката следва да служи на гражданите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • поправка

    10 Дек 2023 16:09ч.

    *проблеми = решения

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ретранслатора

    10 Дек 2023 16:09ч.

    "дай му на човек власт и пари, за да му видиш акъла ”. Толкова за Пеевски!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Truman

    10 Дек 2023 17:21ч.

    Видяхме ИМ акъла...амани натикаха у Айната...а голямата война се задава...и като задумкат ...ни нато..ни евро съюз...никой няма да ни погледне...помощ НЯМА ДА ИМА...и ще дойде КОЙ...един султан...с духовата музика...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ясна евроатлантическа принадлежност

    10 Дек 2023 16:17ч.

    Изявленията на този намагнитен мафиот вече не се търпят. Ясна евроатлантическа принадлежност означава ли да населим територията на България с афганистански и сирийски муджахидини, изгонени от Западна Европа. Защото в последното изявление на президента, което Пеевски коментира, президентът не е съгласен с това условие за Шенген, поставено от Австрия - за приеманрто на афганистанци и сирийци. Да ги приема САЩ, които се намесваха с военна сила в тези държави.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Спасов

    10 Дек 2023 16:18ч.

    Посоката на държавата е ясно определена. Вие нямате подкрепата на българското общество и не представлявате България. Нормално е Пеевски да не разбира, какво означава това, защото при него базата липсва. Но в края на краищата процесите не зависят от маловажти факти, какво разбира Пеевски и какво не. Те просто следват своя необратим ход.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хамалин

    10 Дек 2023 16:19ч.

    тоъ интилектъ и визия ме малтретирът ,както и чи днес на майчин език е Уййййкиндъ. само като му чуя буботенето (дикцията на бг език) и прекратявам бг гражданството ми мило и родно. сраааааааааааааааааааам и унижение,бг селеееееееене

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Браво, само така!

    10 Дек 2023 16:25ч.

    Успешно закриване на България, с евроатлантически плам в очите. Всеки разбра!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Александрова

    10 Дек 2023 17:20ч.

    Отново сме на път да закрием държавата България. За трети път!!! За съжаление от такива като днешните лакей, продажници... евроанлатици! През византийското робство, през турското робство държавата България не съществува на картата на Европа. Е, има българско племе.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Скитник

    10 Дек 2023 16:36ч.

    Разбираемо е Пеевски да иска да се измъкне от Магнитски, но вече е извън всякакво що - годе прилично поведение и става противен с "евроатланизма" си. Твърде далече е от класата на президента, с всяка дума се отдалечава от образа на истински държавен мъж. Личи от 100 км жалкото сервилничене и обидното не познаване на елементарен протокол и етикет . Но не е далеч развръзката....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ***///

    10 Дек 2023 20:25ч.

    Свин няма как да се измъкне от Магнитски, защото това е клеймо за цял живот. Докато има ФАЩ, ще го държат вързан за "говняно въже", както обичаше да се изразява баба ми. Слушка ли и изпълнява ли мокри и сухи поръчки, няма да го пипат и ще му подхвърлят по някоя курабийка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • malart

    10 Дек 2023 16:43ч.

    Бай Тръмпе, идвай, че тоя се разпаса съвсем

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • джо гладника

    10 Дек 2023 16:48ч.

    интересно ми е, как се усеща а умнокрасивитетът... след всички помпозни шиствия, бели рояли, голи ц.ици и пр... нормални хора биха се усещали зле - лидерите им ги употребиха и след това демонстративно ги направиха за смях - качиха ги в идна каруца с про100киро, ко.коро, #кой и кой ли още не. та, те как се чувстват, умните и красивите, ми е интересно. и забавно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Колкото пъти

    10 Дек 2023 16:57ч.

    си отвори устата, толкова пъти Шишо казва поредната глупост. Изглежда българите сме се предали, след като този има претенции да ни наставлява.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • дебелян депесеефски

    10 Дек 2023 17:08ч.

    В сайта "свободно слово" са забранили коментарите под същата статия! В сайта "свободно слово" няма свободно слово! Колкото до дебелян депесеефски - вие сте срамно петно от историята! Вие, дебеляне, сте част от историческия прах на времето! Само дебелян депесеефски още не е разбрал, че сащ е злото на тази планета!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Необичаен

    10 Дек 2023 17:09ч.

    Любимеца на Веселина Томова отново осмисли неделния ден на българите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Шишо ще ни наставлява и още как!

    10 Дек 2023 17:14ч.

    защото допуснахме подобни престъпни лекета да ни говорят от първа инстанция! Чудя се в коя държава живеем и вече има ли я България?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Д. Пеевски няма мярка на нахалството си, толкова е нагъл, колкото му позволяваме, трябва да го спрем

    10 Дек 2023 17:14ч.

    ДПС си служат с изборни измами, гласуват от името на умрели и на хора в чужбина - защо им го позволяваме? После се бият в гърдите колко са силни и как могат да ни командват.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ганди

    10 Дек 2023 17:16ч.

    "Добре би било Президентът отново да си прочете правомощията и да се придържа към тях." Ти - също!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????

    10 Дек 2023 17:23ч.

    Ха ха. Умнокрасивитетът под командването на Шиши изменя конституцията за да може Шиши да се спаси от Магнитски. Парламент с доверие 8%. На печелившите честито. Засега.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Kubis

    10 Дек 2023 17:25ч.

    Пеевски, защо не разкаже публично колко много те е страх, САЩ да не ти вземат парите, част от които са незаконни! Да признае, че страха от закона Магнитски е причина за тази активност! Продал си Родината ми, за пари! И вземи най после да прочетеш Конституцията, там има раздел за такива като теб! От страх ли от друго ли, но килограмите ти са уникални като за продажник!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Няма да му се размине -

    10 Дек 2023 17:39ч.

    няма как да не държат парите му под контрол - така че за тях "Магнитски" е просто бизнес.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • евро-гей

    10 Дек 2023 17:51ч.

    Ха част били незконни само, хаха. Да, вероятно е да има 1000 лева честно изкарани, или подарък за рожден ден от родителите....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мда

    10 Дек 2023 18:57ч.

    мисля, че той няма достъп до парите си, вече е само на заплата, но за да я получава цялата, трябва да е всеки ден в парламента, как да го преживее, че няма и охрана, сам си кара колата, това е най-доброто, което ни направиха американците - взеха му парите и сега ляга и става с Путин и руските санкции, но вече има друга тема, това е Израел, да излезе и каже, че подкрепя действията на израелската армия в ГАЗА, хайде, САЩ ги подкрепят

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Делянчо, ерго Пеевски, наше момче, намагнетизирано, ма чак биполярно ...!

    10 Дек 2023 17:25ч.

    Пита се в задачата, кого тези мръсници-сглобкаджии представляват? Суверена? Козяк в главе с галето! Или ...? Ако суверена, поне по конститугия би следвало да е така, то нещо като референдум и после кой от къде е! Обаче! Мръсниците "милеят" за род и Родина, ма не нашата, България! Но! Скоро, много скоро ще се наложи "евакуация", а то и колесници на "самальорите" не останаха! Та мамин-сладък прасчо да намали младежкия си плам, че и дръзновение, оти се не знае знае ли се! Анадънм, прасчо?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Yoyo

    10 Дек 2023 17:36ч.

    Няма такава посока, Шиши. Щеше да има , ако бе имало референдум. След като нямаше, се оказва ,че има евроатлантическа далавера за Шиши и компания-.Която е чест да бъде объркана .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????

    10 Дек 2023 17:44ч.

    Жоро Дантелата пак го е ухапал Орбан. - "Гръмнаха в сърцето член 4 от Конституцията! България вече не е правова държава, щом парламентът безцеремонно и нагло, отказа да изпълнява Тълкувателно решение №3 от 2003 г. на Конституционния съд, което е задължително за всички. - Какво имате предвид? - Известното решение, според което само Велико Народно събрание, може да намалява мандата на председателите на ВКС, ВАС и главния прокурор, да се занимава с техните правомощия, да прави от един, цели два ВСС. Не може обикновено Народно събрание да посяга на правомощията на пряко избрания държавен глава във връзка със служебното правителство. Да не говорим, че подкрепата на Конституционното мнозинство е 2/9, а за самия парламент не гласуваха 2/3 от българските граждани. Много ниско легитимен е, за да навлиза в правомощията на Велико Народно събрание, за което през 1990 г. гласуваха 92% от гражданите. Изкормиха цяла глава на Конституцията - тази за съдебната власт. Вече една година сме с ВСС с изтекъл мандат, държавата няма главен прокурор, минал през Указ на президента, а Конституционния съд цели три години умишлено е държан в неконституционен състав от 10, вместо от 12 съдии, защото Народното събрание, в нарушение на основния закон, не избира двама съдии от своята квота. Създава се прецедент в бъдещи парламенти да се създават мнозинства по интереси за промени в Конституцията, които са от компетентност на Велико Народно събрание. " - https://pik.bg/георги-марков-взривяващо-пред-пик-изкормиха-конституцията-химика-да-хвърля-кърпата-а-бойко-news1206884.html

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Как избуя това чудо на капитализма!

    10 Дек 2023 17:53ч.

    КОЙ е Делян Пеевски? https://www.youtube.com/watch?v=FxfP7c1J4dU ИСТОРИЯТА НА БОЙКО БОРИСОВ https://www.youtube.com/watch?v=j5zOrVDTN3Q

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Посоката е

    10 Дек 2023 18:08ч.

    Орбан, Фицо, Вилдерс, Милеи ...Костадинов ... ТРЪМП ! А за тебе Шишо - при Магнитски .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мимето

    10 Дек 2023 18:57ч.

    Нагъл ненаситен корумпиран шопар дьонме! Протестирах срещу тебе и пак ще протестирам, както и срещу мафиотския евроатлантически слугинаж, който те реабилитира. Всъщност, от протести в България няма полза - пушки трябват, пушки.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да, ама не!

    10 Дек 2023 19:07ч.

    А ти, прочети списъка Магнитски, и вземи се скрий!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????

    10 Дек 2023 19:41ч.

    Как да го кажем? Шиши къде са БТ и КТБ? И що умнокрасивитетът му ги прощава? А тролчета от посолството? Или това вече за вас не важи? Ще се радвам някой евроатлантик да ми отговори.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • не е разбрал

    10 Дек 2023 20:11ч.

    шиши, че държавата не е той за да ни определя посоката. Държавата са хората и те поискаха референдум за да определят посоката. Писачите на закони не спазват законите!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Самарин

    10 Дек 2023 21:31ч.

    За да заличат от списъка магнитски,това грохтящо е станал слуга на янките.Продажници,вие сте грозната страна на държавата ни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Новият" Мойсей,

    10 Дек 2023 21:35ч.

    който ще изведе страната ни до "обетованата земя"? Да, ама не!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Анонимен робот

    11 Дек 2023 0:59ч.

    Прост народ управляван от още по-прости пишман-мафиоти покровителствувани от техни приятели от посолстваТА. Моля снизхождение за първото обобщение.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Анонимен робот

    11 Дек 2023 1:02ч.

    Приемам че сте сгрешили, като сте ги избрали, НО защо не ги сваляте? Или дори не осъзнавате какви сте мижитурки?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • дедо

    11 Дек 2023 4:13ч.

    На този няма ли кой да му постави усмирителна риза.Срам

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хахаха

    11 Дек 2023 7:51ч.

    Яко е намагнитено прасето. Ще грухти както му заповядат американците. И майка си ще продаде.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • КОКО

    11 Дек 2023 8:31ч.

    След продължително живеене с мисълта, че да си осъден като икономически престъпник по закона Магнитски е нещо положително за нашата държава в борбата и срещу корупцията. Но с известно разочарование установих че това е сертификат за бурна политическа кариера и преминалите през ситото на Магнитски стават лидери на партии и премиери. Честито на лидера на мнение в БГ Д. Пеевски.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи